1. GSC Münazara Yarışması| Kayıtlar Başladı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alpay Asma

Şef Gümüş Kıvrım
k_02103313_munazara.jpg

Merhaba sevgili yarışma severler, forumumuz da ilk defa düzenlenecek olan ''Münazara Yarışması'' ile sizler ile birlikteyiz.

Uzun süredir yapmayı planladığımız bu yarışma da daha önce belirlediğimiz aday konular üzerinden seçilen konu için 4 'e 4 iki grup yer alacaktır.

YARIŞMA KONUSU : ''DİNLER ETİK YAŞAM İÇİN GEREKLİ/ GEREKSİZ MİDİR?''

YARIŞMA KURALLARI

1. Yarışmada farklı düşünen 8 katılımcı yer alacak olup, münazara 4 kişilik 2 grup arasında yapılacaktır.

2. Yarışma da kayıtların bitmesine müteakip gruplara konuyu tartışabilmeleri ve fikir üretebilmeleri adına yarın (Pazar) saat 16:00 'a kadar süre verilecektir.

3. Her iki grup bu süre zarfında bir grup sözcüsü tayin edecek olup, yarışma yarın ilan edilen saatte her iki grubun sözcüsünün yarışma konusuna atacağı TEZLERİNİ SAVUNAN İKİ UZUN MESAJ İLE START ALACAKTIR.

4. Yine ilk soru hakkı da bu mesaj sonunda yer alacak olup, münazarada her katılımcının 1 UZUN (max 1 sf), 4 KISA soru/cevap hakkı olacaktır.

PUANLAMA VE PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ

1. Yarışmanın kazananını belirlemek üzere önceden hazırlanmış 5 KİŞİLİK JÜRİ ÜYELERİ yer alacaktır.

2. Yarışmada kazanan grup 4 ayrı alt kategori de :

a- TEZ SAVUNMASI

b- FİKRİ ÇÜRÜTME (Soru ve cevaplar ile)

c- ÖRNEKLENDİRME VE İÇERİK (verilen cevaplarda)

d-MANTIKSAL BÜTÜNLÜK VE TAKIM UYUMU

JÜRİ ÜYELERİNİN HER BİR KİŞİNİN PERFORMANSI İÇİN 1'DEN 10'A KADAR VERECEĞİ PUANLARIN TOPLAMI İLE BELİRLENECEK OLUP, YARIŞMA SONUNDA KAZANAN GRUP KİŞİSEL PERFORMANSLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE BELİRLENECEKTİR.

KATILIMCILAR

1.Aslan Türkoğlu
2. Emir Sato
3.B. Arda Aycan
4. Mehmet Tokat
5.
6.
7.
8.

Son düzenleme:
cok ilginc bir yarisma olur ama heralde pek tutmaz buralarda, insallah yaniliyorumdur cünkü gercekten sevkli olacak bir konsept.

Alpay'ın herhangi bir yarışma düzenlemesi mucize gibi bir şey. :) Yarışma ilginç. Neler olur, neler yapabiliriz bilemiyorum ama sırf Alpay kardeşime destek amaçlı katılacağımı belirtmek istiyorum.

Yaz...

Hadi beyler. Güzel bi yarışma olacağa benziyor. Katılımlarınızı bekliyoruz.

GT-I9300 Tapatalk

Ben de katılıyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

Katılımcılara başarılar, Alpay'a kolaylıklar dilerim. Konu sebebiyle pas geçiyorum :)

Bu turde yapilan tartismalarda en saglikli skor belirlemesi Ingiltere ve Amerika'da yapilan "IQ2 Debates" programlarinin kullandigi sekildedir.

Tartisma baslamadan once konuda bir anket acilir ve konu basligi sorulur. "Dinler etik yasam icin gerekli midir?"

Farzedelim evet diyenler %60 oy alir, Hayir diyenler %27 ve karasizim diyenler %13.

Akabinde tartisma baslar.

Tartisma bittikten sonra ayni soru tekrar sorulur. hangi tarafin oyunda artma olursa tartismayi o takim kazanir. Teist katilimcilarin fazla oldugu bir forumda antitezi savunan takim adina ancak bu sekilde adil bir oylama sekli olabilir.

Ooo konuya bak, yarışan arkadaşlara başarılar mümkün oldukça takip edeceğim :)

Akşama kadar siyaset, din, erk üçgeninde birbirini yiyen adamlar, seviyeli bir konu oldu mu kaçıyorlar. Bu da ilginç. Kavgayla, bağırarak karşı tarafa bişeyler anlatmak bizim ruhumuzda var sanırım.

GT-I9300 Tapatalk

Son düzenleme:
Bu iş patladı galiba, ben evden çıkıyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt