1. GSC Satranç Şampiyonası

Rapid yaw

Bi de ilgi olursa blitz yapariz

Galiba baska katilan olmayacak 10 kisiyle yapacagiz bir gun daha bekleyelim ne olur ne olmaz

Rapid yaw

Bi de ilgi olursa blitz yapariz

Galiba baska katilan olmayacak 10 kisiyle yapacagiz bir gun daha bekleyelim ne olur ne olmaz
2 3 günlük olacaksa beni listeden çıkarabilirsiniz. O kadar zaman ayırmam arkadaşlara ayıp olmasın . Fakat bir iki saatlik blitz yada bullet yaparsanız ona katilabilirim.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2 3 günlük olacaksa beni listeden çıkarabilirsiniz. O kadar zaman ayırmam arkadaşlara ayıp olmasın . Fakat bir iki saatlik blitz yada bullet yaparsanız ona katilabilirim.

2-3 gununu ayirmana gerek yok macini oynasan yeterli

Ama rapid oynayacak zamanim yok diyorsan o baska

ainaH8.jpg

ısınalım :ka:

Yanlış yapmadıysam 3 saydım
1...g4 ve at gider.

Sarperin bu hamlesine karşılık şimdilik 2 tane mat kurtuluş yolu çıkarabildim.
birincisi g8f8.......

Sarperin bu hamlesine karşılık şimdilik 2 tane mat kurtuluş yolu çıkarabildim.
birincisi g8f8.......

Mat yok zaten burada.Siyah alet kazanıyor.

1...g4,atı tehdit ediyor ve kalenin korumasından uzaklaşmaya zorluyor.Kale değişimi de durumu kurtaramıyor,Kxe2 Axe2+ şah çekerek kaleyi alır,yine alet kaybı olur.Beyaz ya kale değişerek atını verecek,ya kalesini kaçarak ya da h3 falan yapıp havadeliği açarak.

1...g4 2.h3 gxf3 3.Axf3 benim görebildiğim en iyi devamyolu bu,piyon yapısından dolayı.Her halükarda siyah taş kazanır kısaca.

Yenilmek istiyorsaniz listeye ekleyebilirsiniz

ub.msji

Mat yok zaten burada.Siyah alet kazanıyor.

1...g4,atı tehdit ediyor ve kalenin korumasından uzaklaşmaya zorluyor.Kale değişimi de durumu kurtaramıyor,Kxe2 Axe2+ şah çekerek kaleyi alır,yine alet kaybı olur.Beyaz ya kale değişerek atını verecek,ya kalesini kaçarak ya da h3 falan yapıp havadeliği açarak.

1...g4 2.h3 gxf3 3.Axf3 benim görebildiğim en iyi devamyolu bu,piyon yapısından dolayı.Her halükarda siyah taş kazanır kısaca.
Beyaz g4 hamlesine karşılık şahı rok sığınağından çıkarmaya çalışmakta 1 hamle gecikirse (Şimdilik TEK BİR HAMLE DIŞINDA) bir daha da soluksuz şah çekilmekten fırsat bulup da kendini çıkaramaz ve mat olur.
g4 hamlesine karşılık atı kaçarsa yada g7g6 ile misilleme falan yapmaya/vuruşmaya girerse siyahın stratejisine teslim olur mat ın yolunu açar.

ŞİMDİLİK böyle görünüyor.

2 hamlede mat
16bc7987fdc88f892f1b376c77e24022.jpg

Beyaz g4 hamlesine karşılık şahı rok sığınağından çıkarmaya çalışmakta 1 hamle gecikirse (Şimdilik TEK BİR HAMLE DIŞINDA) bir daha da soluksuz şah çekilmekten fırsat bulup da kendini çıkaramaz ve mat olur.
g4 hamlesine karşılık atı kaçarsa yada g7g6 ile misilleme falan yapmaya/vuruşmaya girerse siyahın stratejisine teslim olur mat ın yolunu açar.

ŞİMDİLİK böyle görünüyor.

Beyaz mattan kurtulur her türlü.Kaleyi kaçar yine mat olmaz.Ama at gider.Her satranç sorusunu mat odaklı düşünme,lichess bulmacasıysa hele.Burada siyahın alet kazancını soruyor,matı değil.

Karsindaki Mat a giderken pat tuzagina dusurmek stratejisine yonelik pratik tahtalari ile de karsilasabilirsiniz

Tuseye yakalananlar , gecerken alinanlar , pata talim edenler ... aptal matina gelene kadar neler gorduk biz o yollarda

Satranc , tavla ve go ... hayatin anlami olan 3 oyun , kagitcilar icin de elbette bric

Karsindaki Mat a giderken pat tuzagina dusurmek stratejisine yonelik pratik tahtalari ile de karsilasabilirsiniz

Tuseye yakalananlar , gecerken alinanlar , pata talim edenler ... aptal matina gelene kadar neler gorduk biz o yollarda

Satranc , tavla ve go ... hayatin anlami olan 3 oyun , kagitcilar icin de elbette bric
Bana göre kağıt oyunlarında batakta iyidir, şans olduğu kadar strateji ve gözlem oyunudur.

Satranc ozelinde degisik bir durum vardir . Cogu oyunda karsindaki kotu de oynasa pratik yaptigin icin her deneyim seni ileri goturur

Fakat satranc pek boyle degildir , kotu oyuncularla oynarken yaptiklari anlamsiz hareketler beyinde kodlanmis dogru oyun stratejisini torpuler bozar

Kotu oyuncuyla satranc oynamayin derler gerekmedikce (turnuvada denk gelmesi ya da ilk kez oynayip bilmeme gibi) . Satranc eglencesine de oynanmaz , ciddi ve beyni yoran bir oyundur

Hem strateji hem biraz sans ve keyif istiyorsaniz tavla da bunlarin arasinda bir yerdedir , satranctan da aslinda stratejili oynayanlar acisindan pek farki yoktur

Ben tavla icin dahi 300 kusur sayfalik kitap okuyup calismistim

BFAC3DDC-C3B6-4282-90DD-5A91871C0F5C.webp

Bu sadece baslangic . Tavla icin cok kitap var , zaten uzun donemde hemen hissediyorsun hem kendi oyununda hem karsindakinin hamlelerinde

Siddetle tavsiye ederim

Zihin Sporları Şubesi kurulmalı bence zihin olmpiyatlarında olan çin temelli 3 branş daha eklenmeli go ile beraber ve tek bütçe ile aslantepede faaliyet göstermeli bence

Geri
Üst Alt