10 Senede Değişen Nedir?

Aydın Aslan

Berlin Panteri
Deli Hikmet Galatasaray'ı anlatıyor, sorunlarını söylüyor. - YouTube

Sene 2004 yılında vadiden bir bölüm.Deli hikmet Galatasaray'ın sorunlarını anlatıyor.10 yıl öncesinin sorunlarını bugün hala aynı şekilde yaşıyorsak artık cidden birşeyler yapmak gerekli.Değişen sadece başkanlar,futbolcular,teknik adamlar,yöneticiler mi ?

Ek not : İtalya,İspanya,Almanya son 3 dünya kupasının şampiyonları.Sallarken boş yapmamış :)

deli hikmet sonuna kadar haksız
ben sarayı tutuyorsam borcunu da düşünürüm ulan DELI HIKMET
SANANE LAN
Sen anca kahveye gider maçtan maça saraycılık yaparsın
biz bu takımın yeri gelir ticaret direktörü yeri gelir analizcisi yeri gelir taraftarı oluruz
şimdi sus TAMAM MI DELICIGIM
++
yatan yaralı ASLAN kesinlikle ftci değil bunu anladım
doğru yolda...

birazdan ftciler damlar buraya
ins güzel bir kavga izleriz

Bize 2-6-1 oynatacak hoca lazım, ben bunu çıkardım video'dan.

1:30 dan sonrası tam bir ibretlik ve derslik.

Ve tamamen katıldığım bir durum. Biz de burada yok şu kadar borcu var kulübün bilmem ne tartışması yapıyoruz.

Taraftar stada gitsin takımı desteklesin,
Taraftar deplasmana gitsin takımı desteklesin,
Taraftar yağmur demesin çamur demesin takımı desteklesin,
Taraftar cebindeki son parayı kulübüne destek için harcasın,

Sonra?

Efendim ama para yok.
Hadi ya !!! Siz neden oradasınız peki.
Ben "İyi futbol ve başarı görmek istiyorum" dediğimde ; " Ama para yok" demek için mi?
Onu biz de biliyoruz. Paralı adamlar neden kulüp başkanı veya yönetici oluyor.

Sadece Galatasaray için söylemiyorum; Son yıllarda herhangi bir kulübe başkan veya yönetici olup cebinden dünya para harcayıp sonra da " Feda olsun kulübüme " diyen birini gördünüz mü.
Ama en ufak bir olumsuzlukta " Ama taraftar bize destek vermiyor" sızlanmasını yapmayı biliyorlar.
Herkes görevini bilecek. Ben yukarıda yazdıklarımı yani üzerime düşen görevleri yapmışmıyım? Yapmışım.
Oraya çıkan başkan veya yönetici? Yapmadıysa hesabını verecek. Ama ben "Kulüpte para yok " diye düşünmeyeceğim.
Çünki oraya gelenler zaten bunu düşünmek için geliyor oraya... Onu da ben düşüneceksem ne gerek var onlara !!!

Ama suç yine taraftarın. Çünki bizim insanımızın çok kötü bir huyu var;
Hak etmeyene hak ettiğinden fazla önem veriyor, değer veriyor. Şımartıyor.
Bakın çok basit bir örnek; Ülkemize her gelen yabancı havaalanında omuzlarda karşılanıyor .
Ama onu göndermek için önce cebini doldurmak sonra da gönlünü etmek zorunda kalınıyor.

Lafı uzatttım afedersiniz. Sistem tespiti doğru ama aslında sistemi futbol bazında düşünmemek lazım.

Bize sistem sadece futbolda , sahada lazım değil.

Bize sistem tüm hayatımızda lazım. Biz sistemli çalışmayı bilmiyoruz.

Yoksa göstermelik saha içindeki sistemler , o sistemleri getirenler görevden ayrılınca yine yok olup gidiyor.

Çünki sistemli çalışmayı bilmiyoruz. Sistemli yaşamayı bilmiyoruz.

Bizim için sistem = SİSTEMSİZLİK

NOT: Ya neden böyle oldu. Çok dolmuşum demek ki . Kafanızı şişirdim özür dilerim :hat:

1:30 dan sonrası tam bir ibretlik ve derslik.

Ve tamamen katıldığım bir durum. Biz de burada yok şu kadar borcu var kulübün bilmem ne tartışması yapıyoruz.

Taraftar stada gitsin takımı desteklesin,
Taraftar deplasmana gitsin takımı desteklesin,
Taraftar yağmur demesin çamur demesin takımı desteklesin,
Taraftar cebindeki son parayı kulübüne destek için harcasın,

Sonra?

Efendim ama para yok.
Hadi ya !!! Siz neden oradasınız peki.
Ben "İyi futbol ve başarı görmek istiyorum" dediğimde ; " Ama para yok" demek için mi?
Onu biz de biliyoruz. Paralı adamlar neden kulüp başkanı veya yönetici oluyor.

Sadece Galatasaray için söylemiyorum; Son yıllarda herhangi bir kulübe başkan veya yönetici olup cebinden dünya para harcayıp sonra da " Feda olsun kulübüme " diyen birini gördünüz mü.
Ama en ufak bir olumsuzlukta " Ama taraftar bize destek vermiyor" sızlanmasını yapmayı biliyorlar.
Herkes görevini bilecek. Ben yukarıda yazdıklarımı yani üzerime düşen görevleri yapmışmıyım? Yapmışım.
Oraya çıkan başkan veya yönetici? Yapmadıysa hesabını verecek. Ama ben "Kulüpte para yok " diye düşünmeyeceğim.
Çünki oraya gelenler zaten bunu düşünmek için geliyor oraya... Onu da ben düşüneceksem ne gerek var onlara !!!

Ama suç yine taraftarın. Çünki bizim insanımızın çok kötü bir huyu var;
Hak etmeyene hak ettiğinden fazla önem veriyor, değer veriyor. Şımartıyor.
Bakın çok basit bir örnek; Ülkemize her gelen yabancı havaalanında omuzlarda karşılanıyor .
Ama onu göndermek için önce cebini doldurmak sonra da gönlünü etmek zorunda kalınıyor.

Lafı uzatttım afedersiniz. Sistem tespiti doğru ama aslında sistemi futbol bazında düşünmemek lazım.

Bize sistem sadece futbolda , sahada lazım değil.

Bize sistem tüm hayatımızda lazım. Biz sistemli çalışmayı bilmiyoruz.

Yoksa göstermelik saha içindeki sistemler , o sistemleri getirenler görevden ayrılınca yine yok olup gidiyor.

Çünki sistemli çalışmayı bilmiyoruz. Sistemli yaşamayı bilmiyoruz.

Bizim için sistem = SİSTEMSİZLİK

NOT: Ya neden böyle oldu. Çok dolmuşum demek ki . Kafanızı şişirdim özür dilerim :hat:

katılmıyorum
fikirlerim #2de bellidir

2002 de lucescu gidip terim geldiğinde türk futbol tarihi değişmiş oldu. şampiyon ve CL'de çeyrek final oynamış adamı kovduk.

Geri
Üst Alt