Recep İçfındık
Büyük Kaptan
- 10 Mart 2011
- 22.387
- 1.439
- 1.503
stadda izleyen taraftarlarca rezallik olarak nitelendirilmiş "dostluk maçı"
dün maçı izlememiştim, forumda okudum taraftara küfretmiş yorumları yapılınca burak topicinde tepki gösterdim. Olayın iç yüzü öyle değilmiş ama. Taraftara falan küfretmiyor, taraftar benim sizsiniz bizlik bir durum yok. O ahlaksız kişi ile burak arasında yaşanan bi hadise. Rezillik, utanç verici birşey. Burak orda bu bahsi geçen kel ve sakallı kişiden başka kimseye tepki göstermemişken, taraftarı tehdit etti vs diye eleştirilmesi yanlış. Tabiki kötü futbolcu olması eleştirilebilir bi durum. Ama bu değil.
[media]https://www.youtube.com/watch?v=qaUxBzJ-UQ0[/media]
.
daha çok entry var bu rezil maça dair ama buraya taşımam imkansız
dün maçı izlememiştim, forumda okudum taraftara küfretmiş yorumları yapılınca burak topicinde tepki gösterdim. Olayın iç yüzü öyle değilmiş ama. Taraftara falan küfretmiyor, taraftar benim sizsiniz bizlik bir durum yok. O ahlaksız kişi ile burak arasında yaşanan bi hadise. Rezillik, utanç verici birşey. Burak orda bu bahsi geçen kel ve sakallı kişiden başka kimseye tepki göstermemişken, taraftarı tehdit etti vs diye eleştirilmesi yanlış. Tabiki kötü futbolcu olması eleştirilebilir bi durum. Ama bu değil.
[media]https://www.youtube.com/watch?v=qaUxBzJ-UQ0[/media]
"donen butun burak konusmalarina cevaben yaziyorum: ben daha 1 hafta once bruksel'e tasindim 6 ayligina bir projede is alinca. firsat ayagima kadar gelmisken haliyle kacirmadik maci da. simdi stadtan dondum eve ve merak icinde acaba ne konusldu diye blogu actim. olay oturdugum yerden sadece 1 sira ilerde 5 koltuk yanda oldugu icin herseyi cok net gordum ve duydum. buragin tartistigi adam ikinci yari boyunca sayisiz defa buraga sahsen kufur etti, ne ayagi kaldi ne karisi, ne annesi ne de aldigi para dumduz gitti herif azimle 35 dakika her firsatta kufur etti. ayni arkadas burak yakinlarda olmadigi sirada kendine hedef ararken yan hakemi gozune kestirdi ve sag omzundan su sissesiyle vurdu, bilemiyorum televizyonda gorundu mu o an. burak her seferinde sadece bir bakip arkasini dondu ve agzini acmadi, hatta durdugum yerden helal olsun ne sabirli adammis bu burak dedim. tam oyundan cikacagi sirada guvenlik gorevlilerine bizimle ayni ulkenin vatandasi oldugu icin butun bir tribunu utandiran arkadasi sikayet etmek icin yaklastigi anda o igrenc herif "burak gel gel arkanı sevicem senin gel bak nasıl sevicem bilmem ne çocuğu" diye buragin gozunun icine baka baka tekrar kufur edince hakli olarak zivanadan cikti burak da.
bu sadece kameralara yansiyan bir olaydi, daha neler gordum, neler duydum. gercekten igrenc bir ortamdi ve ilk kez bir maca gittigime pisman oldum. kesinlikle asyada ve kuzey amerikada yapilsin hazirlik maclari turk olmayan yerde yapilsin mumkunse, cunku mutlaka bir igrenclik oluyor her seferinde. dogru duzgun turkce konusamayan kucuk kizlarin kufur ogrenmedigi mi kaldi, ufak bir oglanin mesale kivilcimindan yanan formasina aglamasi mi. rezaletti... yaziklar olsun..."
dün sadece eksik yaptığı şey, cantona gibi uçan tekme atmamasıdır. onu da atsaydı o zaman kalbimde yeri farklı olurdu.
öncelikle şunu anlamakta fayda var. adam eleştiri yapılıyor diye taraftarın ( taraftar bile değil o kişilik ) üzerine yürümüyor. orada olanların yazdıklarına bakılırsa, adamın bitmek bilmeyen küfürlerinden sonra, oyundan çıkarken ( maç esnasında değil bu da önemli) gidip tepkisini gösteriyor ki haklı olarak. o küfür edenden de daha delikanlıymış.
sektörde bu kadar para dönmesi elbet rahatsız edici ve zıvanadan çıkan bir durum. futbolu öldürdü resmen ama futbolculara kazandığı para üzerinden giydirmek saçmalık. onlardan önce bu parayı kazanmalarını sağlayan büyüklere laf etmek lazım.
sen kendini taraftar olarak görüp "ben haklıyım", "ben küfür ederim" tavrında takılırsan burak yapamadı ama bir gün gelir kafana uçan tekmeyi atar. atsın da zaten. eleştir, protesto et, tepkini ver en doğal hakkın ama adama küfür edemezsin. ha edeceğin durumda olur. takımı, seni satar aynı (bkz: selçuk inan ) gibi. maç esnasında bırakıp gider seni o zaman her türlü küfürü hakeder. burak böyle mi yapmıştır? gol kaçırdı diye bu kadar kin, tepki niye? eyy güzel kardeşim, cantona fotoğrafı paylaşıp "ne güzel yeaa" diye yazarken, söylerken; senin futbolcun daha hafifini yapınca hemen asma. bir düşün neden yaptığını. keşke burak o sapık insanın ağzına bir uçan tekme geçirseydi.
taraftar da futbolcu da her zaman haklı değildir. durum karşısında haklı olan vardır, bu ne iş yaptığına bakmaz. dün burak'a küfür edip ortamı geren sonra da sadece "taraftar" olduğu için savunulan adam haksızdır.
burak yılmaz'ı bu hale getirenlere çok farklı küfürlerim var. bu çocuk dünkü olayda adama tekme tokat dalsa az yapardı, sağındaki solundakilerin gazına gelmiş küfür ediyor.
galatasaray formasını selçuk çıkarınca kutsal, burak giyince t-shirt di mi? bu kadarlık taraftarsınız. hep eleştirelim, dövelim, sövelim modundasınız. burak'a selçuk'a ya da farklı bir x galatasaray futbolcusuna saygı duyacaksın, işinize nasıl geliyorsa öyle davranmayacaksın.
azıcık takımına sahip çıksan gör bak neler olacak. utanç sebebisiniz resmen.
ulan bir de yok kaymak gibi sözleşmeyi almış, sneijder'den fazla kazanıyormuş bilmem ne bunun için bile burak'ı eleştirebilen cahiller var ne yazık ki. kardeşim yönetim basmış parayı, yine eleştir ama burak'ı değil yönetimi eleştir..
burak bu kadar cinlendiyse sebebi eşine edilmiş bir küfür olabilir ki kendisi yeni evlendi.
şimdi allah aşkına şu tipler için kaç km yol gitti takım. haketmiyor abi işte bunlar. gitmeyin. nedir yani 2 bin tane gurbetçi sevinecek diye ayağına kadar gidiyoruz.
her seferinde bir vukuat. hayır bir de biz şöyleyiz böyleyiz havasındalar. çok istiyorlarsa gelsinler türkiye'ye izlesinler gitsinler. gerçi bunlar mümkünse fenerbahçe'yi falan tutsunlar.
.
burak bir tane yapıştırmamış ona çok üzüldüm. gerçi ufak tefek de olsa iki üç tokat yemiş burak'ı sinirlendiren.
eric cantona gibi uçan tekme atmadı ise tamamen efendiliğindendir adamlığındandır. %100 burak yılmaz haklıdır. oradaki insan müsveddelerinin alayı sıkıyorsa bu işleri adam gibi taraftarların arasında yapsın.
dibine kadar eleştirirsin hatta -çoğu zaman hepimizin yaptığı gibi- uzaktan uzağa küfürde edersin ama böyle adamın gözünün içine baka baka anasına karısına bacısına küfredeceksin sonra burak auuwww !! ulan şu söylenenlerin yarısı doğru ise dışarıda cinayete sebep olur burda adam çıldırdı diye tartışılıyor..
daha çok entry var bu rezil maça dair ama buraya taşımam imkansız