YB macina baslamasi gerektigi gibi tek forvetle ciktigi ADS macinda ileride bosluklar buldu. YB belki hep gomulu oynayacakti ama sadece bir gol gerektigini bi turlu idrak edemedi. On tarafta baski yapilmadi ve sadece bir adam fazldan yer kaplamis bosluk birakmamis oldu. Mactan once dedik ki seni sampiyon yapan, Avrupa'da az bucuk basarili kilan duseninle basla, maci evinde oynuyorsun diye ama bir deney yapti ve basarisiz oldu. Devre arasi gerektig8 gibi adjustment da yapmadi.

Bu videoda Sinan Yılmaz 'ın örnek verdiği Inzaghi'nin Inter'inde Hakan Çalhanoğlu kullanımı ile Gabriel Sara 'nın 10 numara filan değil de benzer şekilde derin oyun kurucu rolüne evrilmesi gerektiği yorumu var. Normalde oyuncu rolleri konusunda çok beğenerek takip ettiğim bir yorumcu değil Sinan Yılmaz ama bu yorumu acayip kafama yattı

Ben Sara 'yı izlediğim kadarıyla hücumda serbest 10 numaradan ziyade hep derine gelip topu alan oyun kuruculuğu ile fark yaratan rolde gördüm. Genelde bakınca Championship'de final maçlarında ve play-off turlarında merkez ikiliden kopup ileride ve sağ kanatta oynadığı çok fazla skor ürettiği maçlar dikkate alınıyor ama koca bir sezon boyunca merkezdeki ikiliden biri olarak derin oyun kurucu rolünde oynadığı 100-110-120 kere topla buluştuğu 9-10 uzun top ortalamasıyla oynadığı oyunun tüm pas trafiğini yönettiği maçlar var

Bizim takımda da izlediğim kısa süre boyunca Sara'yı farklı kılan şey hücum becerileri değil de derin oyun kurucu rolünü çok sakin temiz yapabildiği ve uzun pasları/kilit pasları atabilmesi oldu

Şimdi bir de 3-5-2 düzeninde Barış ve Jakobs'un sürekli bindirdiği sürekli sıfıra inmek için zorladığı bir sistemde Sara hem derin oyun kuruculuğu hem uzun pas/kilit pas becerisiyle doğru rolü bulabilir

Muslera
Davinson-Nelsson-Abdülkerim
Sara
Barış-Transfer-Torreira-Jakobs
Osimhen-İcardi

Burda asıl önemli eksik oyunu iki yönüyle oynayabilen net bir orta saha gerekiyor...

Sampiyon kadroyu bu kadar kurcalamak ve sezpn ortasinda boyle radikal bir sistem degisikligi yapmak bi tarafimizda patlayacak.

Gabriel Sara ile 3-4-[1]-2 Versus 3-[1]-4-2

Hemfikiriz ki yeni Sistem 352 olacak. Lakin büyük sorunsal Gabriel Sara olacak.

3-4-1-2 mi, yoksa 3-1-4-2 mi olacak Sistem. Ona göre Sara'nin rolü değişecek.

#3-4-1-2'de arkasında daha defansif 2 Adam olmasıyla kendisi klasik Playmaker #10 oynayacak. Arkasında defansif 8 veya 6 diyebiliriz Oyuncular olacak, defansın yükünü taşıyacak. Sara ise daha serbest olabilecek ve rakip kaleye yakın oynayıp Ofansif oyuna konsantre olacak daha çok.

#3-1-4-2'de ise italyan ekolün den çıkan meşhur Regista (Deep-Laying-Playmaker) oynayacak. Bu sistemde kendisi Pirlo ve Hakan Çalhanoğlu gibi defansin önünde duran bir Playmaker 10# gibi oyunu arkadan kuracak ve atakları uzun paslar ile geliştirecek. Önünde ise yine 2 dinamik Adam, lakin burda bir tane #8 daha ofansif olabilir. Ayrica Sara defansif açıdan daha çok efor sarf edecek.

Duyduma göre Okan Hoca italyan futbolunu ve özelikle Inter'i takip ediyormuş. İnzaghi hayranlığı ile 3-1-4-2 tercih edecek gibi...

Sanki yapmasaydık patlama ihtimalimiz daha fazla olabilirdi, bazen bilinmeze doğru gitmek gerekiyor.
Sistem degistirmek hele oturtmakmomkadar kolay mi? Ne yaptigini da bilmiyo ki. Yeni bir hoca yeni bir baslangic dersin, yeni bir heyecan dersin belki ama bu zevzekle cok zor. Tarih ornekleriyle dolu. Hem idari hem teknik yonetim iki sene sampiyon olmus kadroyu fiziki anlamda diri ve duygusal anlamda motive tutsalar boyle abukluklara gerek kalmazdi. Ama adam sarlatan gibi goz boyamaktan baska bi sey yapmiyor. Istikrar diyordum, kalsin diyordum da ben de vazgectim. 30 milyon avrupadan kaybettik, 30 milyon da transfer kaziklarindan kaybetcez. Ama Okan'in kalbi kirilmasin. Olur. Az ustte ki mesajim duruyor. Olmadik yerde olmadik isler yapiyor. Neyse, ben sacmalayayim da Galatasaray 'im sampiyon olsun.

1 ayda 70m euro harcama yapmış olduk.Bu parayla tdnin kralı + istediği genç potansiyelli oyuncuyu alıp avrupada fena ilerlerdin.

3 5 2 için daha dune kadar kohnemis, antik bir sistem deniyordu burada yaw. Conte'den bahsediliyor ama nedense 3 4 3 yazilmiyor.

Niye kimse 4 1 3 2 yazmiyo onu da anlamiyorum? Ozellikle evinde oynayacagi maclarin coguna boyle cikarak istedigi on alan baskisini olusturabilir cok saygideger (gulerek) hocamiz. 4 4 2'nin daha hucumcu versiyonu.

Ayni sekilde 3 2 3 2 dizilimi de opsiyonlar dahilinde olmali icerideki maclarda ya da gol ihtiyacimiz olan dakikalarda.

Hele Icardi geri gelene kadar belki anlamsiz 4 2 3 1'ine devam eder.

Bu arada Baris'in sola gecmekten baska sansi yok ki orada da gayet iyi oynadigi maclar oldu.

Yapacak bir sey yok. Takimin superstarinin yanina 100 milyonluk topcuyu alirsan, oynatmak zorundasin. Bu yuzden onbire alisik bazi topcular maalesef yedek kalacak, bazilarina firsat dogacak. H.o. ne diyelim.

Göztepe’nin antrenörü 5-3-2, 3-5-2 ile ikinci ligde fark yarattı. Süper ligde de aynı şekilde devam ediyor. Gayet hücuma yönelik baskılı oynatıyor. Okan yapamazsa alternatif olabilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

1727176415379.webp

------------------Muslera----------------
-------Davinson--Nelsson---Jacobs-----
---------Kaan--------Abdülkerim-------
Barış-------------------------------Yunus
---------Sara------------Icardi-----------
-----------------Osimhen----------------

Guardiola style

1727177500846.webp

Son düzenleme:
Muslera