2024 asgari ücreti

Gökhan Sancak

~ Le père de Yağız ~
GalataSarayı Efendileri
Net asgari ücret 2024 yılı için 17.002 TL oldu.

Milyonların beklediği açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kameraların karşısına geçerek yaptı.

Yüzde 49 zam yapılan 2024 asgari ücret zammı sonrasında yeni asgari ücretin işverene maliyeti de ortaya çıktı.

Asgari ücrete zam ile 15.761 bin lira olan maliyet 23.502 liraya yükseldiği hesaplandı. 2023’e göre fark ise 7.741 TL oldu.

bu gidişle 2050de 60k mı olacak ücretler onun yerine dövizi ve enflasyonunu düşürüp alım gücünü yükseltsek

Benim tahminime göre 2024 asgari ücret;

Brüt: 20.016,00 TL
Net: 17.013,60 TL olacaktır.

Turk is baskanı utanmiyor mu o koltukta hala oturmaya
Geçen dönem RTE ile anlaşmamalarının cezasını şimdi çekiyorlar. Meblağı düşük tutarak bir nevi yaltaklanıyorlar.

Ama RTE kendi katkı payını de koyup yükseltecektir o rakamı. Tahminimi yukarıda paylaştım.

Patronlardan oluşan bir grup asgari ücret belirliyor. Olmaz olsun böyle düzen! Bu arada sabit kalması dileğiyle... Taş kemirsinler. Bu millet eziyet çekmekten zevk alıyor çünkü!

Geçen dönem RTE ile anlaşmamalarının cezasını şimdi çekiyorlar. Meblağı düşük tutarak bir nevi yaltaklanıyorlar.

Ama RTE kendi katkı payını de koyup yükseltecektir o rakamı. Tahminimi yukarıda paylaştım.
Aramız nasıl canım

16-17 bin civarlarında olacaktır. bizim de asgari ücretlilere verebileceğimiz maaş 350-400 dolar arasıdır. son 30 yılın ortalamasına baktığımızda 402 dolar gibi bir şeydi ortalama. kimi zaman 350 kimi zaman 420 gibi tutarlar olsa da ortalama 400 dolardır. yukarısını vermemiz mümkün değil. asgari ücretin 16 bin lira olacağını düşünürsek, seçime kadar da yine dolar baskılanmaya devam edeceği için , seçimden sonra dolar yine çok hızlı bir ralliye girip 40-43 aralığını bulacaktır çok kısa bir süre içinde.

Geri
Üst Alt