2026 Dünya Kupası Resmi Maç Topu Adidas TRIONDA Tanıtıldı

Trionda bataryasının tam şarj olması yaklaşık 90 dakika sürüyor ve 6 saatlik kullanım için yeterli güç sağlıyor.

Ancak Trionda'nın en önemli özelliği, yaklaşık 14 gram ağırlığındaki entegre 500 Hz hareket sensörüdür; bu sensör, maç boyunca her dokunuşu anında algılar. Bu sistem, topun hızını, dönüşünü, yörüngesini ve konumunu gerçek zamanlı olarak takip ederek ofsayt durumlarını, elle oynama hatalarını ve tartışmalı pozisyonları doğru bir şekilde belirlemeye yardımcı olur. FIFA, bu teknolojinin karmaşık kararlardaki hataları önemli ölçüde azaltacağını iddia ediyor.

Akıllı toplar, gerçek zamanlı sensörler, yapay zeka, 3 boyutlu avatarlar ve gelişmiş bir VAR sistemi ile 2026 Dünya Kupası, tarihin en teknolojik açıdan gelişmiş futbol turnuvası olmaya aday.

Yakinda hakemler "Bir dakika gelme, acil...ACIL...Top ile gorusuyorum su an...."

Top: "Merhaba, size nasil yardimci olabilirim? Isteginizi bir kac kelime ile tarif edebilir misiniz? Mesela "yasin kol sike yapiyor" diyebilirsiniz.

Sizi duyamadim"

Çok saçma futbolu bu kadar robotikleştirmeye gerek yok işin heyecanı kaçıyor.

Topu adidas mağazasında deneme fırsatı buldum. Ben bu kadar hızlı yön değiştiren top daha önce görmemiştimm

Çok saçma futbolu bu kadar robotikleştirmeye gerek yok işin heyecanı kaçıyor.
Bence de ruhunu kaybediyor ama insan faktoru ne kadar ortadan kalkarsa fener o kadar basarisiz olacak. VAR'in gelmesiyle kadikoy serilerinin durumu malum. Hincal, 70'lerde, dogru duzgun yayin olmadigi yillarda auta giden toplarin fener lehine gol verildiginden bahsederdi. Maci AI falan yonetmeye baslarsa kume bile dusebilirler. :asd:

Geri
Üst Alt