%33 Eğimli Çatı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Recep İçfındık

Büyük Kaptan
herkese Sa

suan cildirmak uzere oldugumu belirtmek isterim

odevim var 2 katli ev plani, gorunumu ve kesitlerini cizmekteyim. Yarin teslimat gunu ve cati kismi hala yok. hoca %33 egimli cati istedi. Nette her yere baktim, tanjant vs gibi seyler diyo. Bende mat yok arkadas. yapamiyom iste catiyi.

hocaya dedimki bende mat yok, hesaplayamiyom egimi, o da dediki allahtan matematikle ilgili degil dedi ve tahtaya 10 santim dik 3 santim yukari olmak suretiyle cizgi cekerek, %30, 10 santim uzunlugunda uzunlamasina 1 santim dikeyine olmak suretiyle 2 adet cizgi cekerekte %10 egim diyerek sinifa seslendi. Yani budur dedi ve ekledi, bu bir oranti dedi.

catim 19,1 santim ama planda tek bir cati yok iki adet var. sonuc olarak birisi 14,9 cm ben buna nasil %33 egim verebilirim? hadi matematikciler bir el atalim

Mimarlık fakültesini bu saçma ödevler yüzünden bitiremedim alttan 4 dersim var hala :D

Sende mat yoksa niye kafa utuluyorsun burda cok buyuk analitik dehaymissin gibi Chedjou soyle iyi, Turkler futboldan anlamiyor diye. Analitik kapasiteni gormemiz acisindan faydali bir baslik. Matematikte Avrupa sonuncusu olmamiza katkida bulunan, buna ragmen kendini cok ozel biri zanneden biri oldugunu kabul edersen aciklar belki begenmedigin Hayri trigonometriyi sarhos haldeyken. :asd22:

Ayik kafayla sana yardim etmez ama sarhosken bile matematigi senden iyidir o yuzden belki sarhosken yardim eder dedim. Yanlis anlasilma olmasin.

Sende mat yoksa niye kafa utuluyorsun burda cok buyuk analitik dehaymissin gibi Chedjou soyle iyi, Turkler futboldan anlamiyor diye. Analitik kapasiteni gormemiz acisindan faydali bir baslik. Matematikte Avrupa sonuncusu olmamiza katkida bulunan, buna ragmen kendini cok ozel biri zanneden biri oldugunu kabul edersen aciklar belki begenmedigin Hayri trigonometriyi sarhos haldeyken. :asd22:

Ayik kafayla sana yardim etmez ama sarhosken bile matematigi senden iyidir o yuzden belki sarhosken yardim eder dedim. Yanlis anlasilma olmasin.

ne dediğinin farkındamısın?

ne dediğinin farkındamısın?

kaale almadim zaten, matematikle chedjou ya da futbol ne alakaysa artik. Ayrica hayri ile bi sorunum yok benim. Chedjou konusunda anlasamamamiz onu sevmedigim anlamina gelmiyor. Forumda sevmedigim kisi bulunmamaktadir.

Not duseyim, egitim hayatimda sadece ortaokulda matematik gordum. Lisede bolumum finansman olmasina ragmen, matematik, fizik, kimya, geometri, biyoloji, cografya gibi dersler almadim. sonuc olarak ulke matematikte sonuncuysa benim yuzumden degil, benim matematiksel olarak zayif olmam yine ulkenin dolayisiyla turk egitim sisteminin kabahatidir.

Mimarlık fakültesini bu saçma ödevler yüzünden bitiremedim alttan 4 dersim var hala :D

Vize sinavinda bi kizla tanistim 4 senedir teknik resmi alttan aldigini soyledi.

Teknik resim biraz hayal gucu, daha onemlisi zeka gerektiriyor. Vize sinavim 83, siniftaki en yuksek ikinci not bana ait.
diger arkadas 90 almis, o zaten Autocad'i ileri duzeyde biliyor, grafik tasarimcisi, modelleme konusunda ileri duzeyde bilgisi var. Zaten genel olarak ogrencilerin dokuldugu bir ders teknik resim

Her turlu analiz senin analitik kabiliyetini yanisitiyor sonucta.

konuyu algilayamamis olmanda seninkini yansitiyor. Neyse engel yiyosun, bos mesajlarin ile konuyu manüpile etme

baska bir baslikta, baska bir uyeyede satasip cahil damgasi yapistirmissin, senin gibi seviyesiz birisine Galatasaray Efendisi Rutbesini nasil layik gormusler anlamis degilim. Millete cahil damgasini yapistirmadan once git bir aynaya bak ;)

Son düzenleme:
Renkdas bonzai yı biraz fazla kaçırmış.
Kafasi calisan kimse esprilerine gulmuyor Arif bu forumda. Gurbetciler hakkindaki onyargilarin sorumlusu ise senin gibi espri yapamayip kendini komik durumuna dusuren tipler. Dedigim gibi esprilerin degil ama sen komiksin.

Son düzenleme:
@Talha Küllü

yonetici arkadaslar tarafindan, konu gereksiz mesajlardan ve kisilerden arindirilip ve bunun akabinde gercekten bilgili sahislar tarafindan aydinlatilmak isteniyorum.

bu dogrultuda, konunun temizlenmesini rica etmekteyim.

konuyu algilayamamis olmanda seninkini yansitiyor. Neyse engel yiyosun, bos mesajlarin ile konuyu manüpile etme

baska bir baslikta, baska bir uyeyede satasip cahil damgasi yapistirmissin, senin gibi seviyesiz birisine Galatasaray Efendisi Rutbesini nasil layik gormusler anlamis degilim. Millete cahil damgasini yapistirmadan once git bir aynaya bak ;)

Sen bu kafayla daha cok matematik var yardiiim ben anlayamiyoruuuum diye bagirirsin Recep! Senin sucun degil tabii hep baskalarinin. Cok erkeksi bir yaklasim kendini deha sanip baskalarini suclamak atmak. :asd22:

Dedigim gibi senin en zorlandigin seyler Hayri icin en kolay seyler. Online olup lutfederse sana aciklar iki dakka icinde trigonometriyi. Gerci anlar misin yoksa yine basklarini mi suclarsin belli degil.

@Talha Küllü

yonetici arkadaslar tarafindan, konu gereksiz mesajlardan ve kisilerden arindirilip ve bunun akabinde gercekten bilgili sahislar tarafindan aydinlatilmak isteniyorum.

bu dogrultuda, konunun temizlenmesini rica etmekteyim.

Talha da yardimci olabilir tabii. O da senin saatlerce kafa patlatip anlayamadigin seyleri birkac saniye icinde cozebilecek kapasitede biri.

Son düzenleme:
Galatasaraylıyım yaz.
Gecersin belki :D
Bizde çatı olmaz veya olmuyor bir türlü

3ds Max ile bir ara projeler yapmıştım. Eğer akşam gec olmazsa bakarım. Olmadı Prg i kurup çizerim. Sana 3D dosyası olarak atarım

GT-S5301 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

%33 eğim, tanjantı 0.33 olan eğim demek.

eğer senin yatay uzunlukların 19,1 ve 14,9 ise, yüsekliklerin bunların 0,33 çarpımı olmalı.yani;

19,1 için; 19,1*0,33=6,303 cm
14,9 için; 14,9*0,33=4,917 cm

yanlış anlamadıysam bunu soruyorsun.çizim hakkında fikrim yok.

sorun cozuldu odev icin sabaha kadar ugrastim, sabahta arkadasin tekini cagirdik olayin mantigini anlatti, 6 tane karsidan gorunen catiyi tam 10 dakika gibi kisa bir surede cizdim.

Olayin hocanin dedigi gibi matematik ile fazla alakasi yokmus. Sorun cozuldugune gore konu kilitlenebilir. Yardim edenler ve etme gayreti icerisinde bulunan kisiler icinse tesekkur ederim
Ergün Yılmaz

anlattigin islemler ilerde muhtemelen isime yarayacak, bu yuzden not aldim. Tesekkur ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt