5+3, 6+0+4'ten İyidir Ama...

Muslera'nın 5 yıl dolunca pasaportuna uyruk olarak Türkiye eklenemez mi?

Melo keza öyle :D

Beyler bunu 6+2 ye çevirme ihtimalimiz var mı ?

AB davasından umutsuzum diktatör emri vermiştir muhakkak bu işi 2015'e bırakın diye.Bu sene bu saçmalıkta son sene muhtemelen bir sene daha bunu çekeceğiz.

Ama bu 5+3 ile Avrupa'da başarı imkansız...

Türk futbolu için en iyi sistem kesinlikle sınırsız yabancıdır.

Bu kadar şişen yerli piyasası ile Topuz'lar, Alper'ler ,Yekta'ların, Oğuzhan'ların kendilerini bir şey sanarak geldikleri seviyeyi yeterli görüp kendilerini bir gram geliştirme çabasına girmemeleridir bu ülkenin sorunu.

Arda'nın bizden giderken ki hali ile şu an geldiği seviye, Nihat'ın Tugay'ın dönüşümlerini görmek bile buna kayıtsız kalmamak için yeterlidir kesinlikle ama futbolu gizli kapılar ardından yönetenler bunu farkında değil, ya da farkında ama Türk futbolu umurlarında değil.

Bu zihniyet devam ettikçe daha çok kayıkçı kavgası milli ruhtan kopuş yaşanacak.

Ama hiç değilse Avrupa'da yarışan takımlar için

6+Sınırsız fakat 18 ve 11'de alt yapı veya Türkiye'de yetişmiş oyuncu oynatma zorunluluğu getirilebilirdi.

Eğer Fener yurt içinde şike suçundan ceza almazsa Avrupa kupalarına nasıl katılacak?

Kanıtlanmış şikenin cezası küme düşmek değil mi?

6 yabanci ile ilk 11 zor kuruyorduk simde 5 yabanci ile ,birde kalede 1 yabanci hakkinizi kullandinizmi dahada zorlasiyor,ama genede muslerayi asla satmam yerini doldurabilecek yerli kaleci yok ne yazikki o yüzden bu kuralin zerre kadar faydasi yoktur.

birde sunuda unutuyorsunuz 6+0+4 tamam 4 tribündeydi ama toplamda kadronda 10 yabancin vardi simdi ise hem 8 düsüyor birde sahda 5 tanesini oynatabiliyorsun.

kadronda

muslera

chedjou

telles

melo

sneijder

eboue

bruma

ontivero

hajrovic

dany

amrabat

drogba gitti dahada 3 tane mecburen göndermen lazim eboue göndermek istiyorsun sözlesmesi var yani para vericeksin , dany göndermek istiyorsun para vermen lazim hayrovic ontivero daha yeni aldin nasil gönderecen amrabat desen taliplisi yaoksa nasil göndereceksin göndermekte istesen gene para lazim ,bu sinirin cok zararini görücez

6 yabancı cok daha iyi olurdu. Yedekten kimi alacan oyuna ??

Yedeklerimizdeki yabancılar;

Bruma

Chedjou

Hajrovic olur kuskusuz

Simdi kanatlarda muhtemelen yerli oyuncular olacak. Bruma veya Hajrovic'i bir yerlinin yerine nasıl sokacaz oyuna ??

Stoperlerde yerli olacak. Chedjou'da bu durumda oyuna giremez.

Bence yedekteki yabancılar full yedekte beklicek gibi. Taki ilk 11'deki yabancılardan biri sakatlanmadıkca.

Cok kaliteli bir yabancı santrafor alıp, yedeğindede kaliteli bir santraforu bekletmek lazım. 1 yedek muhakkak kaliteli bir yabancı st olmalı. Mesela Niasse..

Bir yedek Sneijder'İn yoklugunda is yapacak bir 10 numara olmalı.

Son yedekte Bruma zaten..

Her türlü Rezalet bir karar.

Telles bence ligdeki maclarda forma yüzü görmez :

Muslera-Tarik-ÖmerT-Semih-Sabri-Melo-Selcuk-Bruma-Mirallas(keske alinsa)-Sneijder-Burak

Yedek yabancilar : Chedjou,Amrabat,Ontivero

Muslera'nın 5 yıl dolunca pasaportuna uyruk olarak Türkiye eklenemez mi?

Melo keza öyle :D

Milli takımlarında oynamasaydı bu mümkündü ancak milli takımda oynadıktan sonra 10 sene gibi bir şart koyuyorlar. Alex , Mondragon bu sebeple yerli olamamıştı.

eboue'den sonrasını okumadım... ancak 5+3'ün doğru planlamayla çok da kötü olmayacağını düşünüyorum... golcü kanat şart... ve tabi ofsayta düşmek yerine gol atan bir burak... atılamayan goller şampiyonluktan etti bizi...

Yedekte bekleyen üçlü kimin yerine oyuna girecek o soru işareti. Melo, Muslera, Sneijder bunları oyundan almak çok zor. Diyelim yabancı forvet girecek oyundan iyi oynayan Telles mi çıkacak?

Bunların hepsi oyun hocam. büyük şikecilerin avrupaya gidememesi, küçük vizyonu düşük şikecilerinde fenere yaranmaktan başka bi halta yaramaması.Galatasarayın olası önemli yabancı transferlerini engellemek için kurulmuş bir tuzak.Toplamda iki şikeci takımın toplamda 12 kez şl'ye gidip bizim 13 kez şl'ye gitmemiz bunu kanıtlıyor...

Benim anlamadığım, Beşiktaş Avrupa ya gideceği sene bu kuralı niye dikte ettirdi? Bizim dandik ligimizde aldıkları kıytırık galibiyetlerin devler arenasında gelebileceğini mi sanıyorla? Fener de keza öyle, o orta sahasının ve defansının Avrupa da başarılı olabileceğini mi sanıyorlar?

Gelelim kurala. Bu artıların falan tek anlamı ben bu işi bilmiyorum, bilirmiş gibi göstermek için artı koyuyorlar. Amaç, serbest yabancı olursa, Galatasaray CL kozunu kullanarak çok kalitelileri getirip, ligin anasını ağlatır korkusu.

Evet, Hamit - Emre Çolak ve Burak'lı hücum hattımızla korkulu rüyası oluruz rakiplerin. Yabancı forvet alıp onu da yedek bırakırız iyi fikir.

Bu karara karşı çıksan, pat sabahına kulüp kapısında maliyeciler vergi borcu tahsiline gelecek, bu kararla devam etsen ZTK kupası en büyük hedef olacak takımlar için.

Ağır küfür edesim var ama susuyorum.

Bu ülkede göz göre göre her türlü dümen dönüyor ama herkes korkudan susup içine kapanıyor, cidden sağlıklı psikoloji fln kalmadı artık insanlarda.

Kimisi Eboue'ye kimisi Hamit ve Emre Çolak'a takılmış.Herhalde ben yazamadım diye düşündüm ama sonra baktım ki o kadaronun başına 'mesela' demişim. Yani misal, örnek, varsayım. Ne Eboue, ne Hamit ne de Emre Çolak kadroda olsun diye değil. Sadece aradaki farkı göstermek için. Lütfen okuyunuz ve öyle eleştiri yapınız arkadaşlar. Ben ne kuralı, ne kadroyu övüyorum. ne de bu akdro olsun diyorum.

Geri
Üst Alt