Üye Görüşü 5+3'ü Doğru Kullanmıyoruz

Aslan Türkoğlu

The Maestro,
GalataSarayı Efendileri
Gerek Prandelli'nin gerekse Hamza hocanın şu ana kadar 5+3'ü doğru kullanmadığını düşünüyorum. Öyle ya da böyle 3 yabancı futbolcuyu yedekte oturtma şansımız var. Niye kadroya almıyoruz, bir türlü anlam veremiyorum. Pandev ve Dzemaili neden Konya kafilesinde yer almıyor? Hani bu oyuncular az buz para alsa neyse... 2 milyondan fazla kazanıyorlar. Ayrıca yedekte bir forvetimiz yok, buna rağmen Pandev kadroya alınmıyor. Dzemaili'nin olmaması da çok mantıksız. Örneğin Melo çıkmak zorunda kaldı diyelim, yerine Yekta gireceğine Dzemaili girsin.
Bu futbolcuları gözden çıkarmış olabiliriz, belki de göndereceğiz ama gidene kadar faydalanmamak bana pek doğru gelmiyor.

cemalinin hafif sakatlığı var pandevde yedekte oturmasına gerek bile yok ölmüş bitmiş adam.

Gerek Prandelli'nin gerekse Hamza hocanın şu ana kadar 5+3'ü doğru kullanmadığını düşünüyorum. Öyle ya da böyle 3 yabancı futbolcuyu yedekte oturtma şansımız var. Niye kadroya almıyoruz, bir türlü anlam veremiyorum. Pandev ve Dzemaili neden Konya kafilesinde yer almıyor? Hani bu oyuncular az buz para alsa neyse... 2 milyondan fazla kazanıyorlar. Ayrıca yedekte bir forvetimiz yok, buna rağmen Pandev kadroya alınmıyor. Dzemaili'nin olmaması da çok mantıksız. Örneğin Melo çıkmak zorunda kaldı diyelim, yerine Yekta gireceğine Dzemaili girsin.
Bu futbolcuları gözden çıkarmış olabiliriz, belki de göndereceğiz ama gidene kadar faydalanmamak bana pek doğru gelmiyor.

Melo degil de Selcuk cikmak zorunda kaldi diyelim, Dzemaili yi nasil oyuna alacan?

Bence Hamzaoglu bu konuda gayet mantikli ve basarili

Muslera-Sneijder-Bruma dısında takımda kalsın diyecegim 4.bir yabancı yok. 8 yabancının 5'i su an icin gereksiz.

Dzemaili ve Pandev'den fazla yararlanamadığımıza katılıyorum fakat göndereceksek kadroya almamak normal. Parasını veriyoruz oynasın mantığı bence yanlış. Oynayan oyuncuyu yollamak zorlaşıyor.

BJK bile finansal olarak berbat durumdayken Quaresma'yı parasını veriyoruz oynatalım demedi mesela. Keza avrupa'da da bunun çok örneği var. Gözden çıkan adamı kadro dışı bırakmak daha mantıklı.

Telles ???? Sana bir Tarik daha lazim belli ki.

Madem 5 tane yabancı oynatma hakkın var, alacagın 5 yabancıda takıma seviye atlatacak futbolcular olmalı. Telles'te böyle bir durum göremiyorum.

Alacagın yabancıların yerlilerden farkı olmalı yani. Telles'in Tarık'tan bir farkını göremiyorum. İkiside savunma yönünden ''0''

Yabanci diye ille kadroda olacak diye bisey yok, yeterli degilsi tabiki kadroya alinmaz.

5+3 nesini doğru kullanalım bu saçma sapan kuralın ?

Madem 5 tane yabancı oynatma hakkın var, alacagın 5 yabancıda takıma seviye atlatacak futbolcular olmalı. Telles'te böyle bir durum göremiyorum.

Alacagın yabancıların yerlilerden farkı olmalı yani. Telles'in Tarık'tan bir farkını göremiyorum. İkiside savunma yönünden ''0''

ilk söylediğine katılıyorum. 5 yabancıda üst düzey oyuncular olmalı. Telles'den daha iyi olmalı

Son söylediğine kesinlikle katılmıyorum. Telles Tarık'tan çok daha iyi bir bek, bu Telles'in çok iyi bir oyuncu olduğunu göstermez. Telles'in savunması sıfır değil, özellikle son maçlarda savunma anlamında formu baya artmış görünüyor , sol kanattan atak vermiyoruz. Tarık için aynı şeyi söyleyemem. Ligde ve CL'de oynadığı tüm maçlarda 1 ve ya daha fazla gol yedirdi. Galatasaray baya bol geldi Tarık'a. Tutunamaz bizim takımda, yakından yollamaya çalışırız kiralık.

Geri
Üst Alt