Alex: "Hagi bende büyük izler bıraktı"

İbrahim Gençtürk

Büyük Kaptan
"HAGI BENDEN DAHA İYİYDİ; BENDE BÜYÜK İZLER BIRAKTI"

Alex ve Hagi... İki futbolcunun da ayrılığının üzerinden yıllar geçti ancak hâlâ taraftarların gönüllerindeki yerlerini koruyor. Peki Alex'e göre o mu daha iyiydi, yoksa Hagi mi? "Hagi olağanüstü bir oyuncuydu" diyor Alex. "1994 Dünya Kupası'nı takip ederken 16 yaşındaydım. Romanya Milli Takımı ile muhteşem işler yapıyordu. Kariyeri boyunca harika şeyler yaptı. Bana göre benden daha iyiydi. Kulüp kariyeri hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim çünkü daha çok onu Romanya Milli Takımı'ndayken takip ettim. Sahip olduklarımı, futbol sevgime ve gençlik dönemimdeki idollerime borçuyum. Hagi de gençlik dönemimde bende büyük izler bırakan oyunculardan biriydi."
alex-hagi-ps_1y1qpxgn6rea31vsxr68hugt08.jpg

FUTBOLDA '10 NUMARA' DEVRİ KAPANIYOR MU?

Alex gibi 10 numaraları neden bulamıyoruz? Yeni bir Alex gelecek mi? Brezilyalının bu konudaki görüşleri şöyle: "Altyapılardaki işleyiş çok değişti. Günümüzde kulüpler atlyapılarda bile futbolcuları şekillendirmekten çok kazanmak istiyor. Kulüp yöneticilerinin verdiği röportajlarda altyapılarda yaşadıkları şampiyonlukları anlattığını birçok kez duydum. İşleyiş tamamen kupa kazanmaya dayalı çünkü U-12 ve U-13 antrenörleri bile turnuva kazanamazsa kovulabiliyor. Benim futbol karakteristiğimde olan 12-13 yaşındaki çocukların fizik güçleri diğerlerine oranla zayıf kalıyor. Altyapı antrenörleri de sahada fark yaratabilmek için teknik kapasitesi yüksek olan gençlerden çok fiziksel olarak güçlü ve uzun futbolcuları tercih ediyor. Bence gelecek için bu oldukça endişe verici, çünkü altyapılardan teknik oyuncular çok az yetişiyor."
alex-de-souza-fenerbahce_9b1b9k13xar71st2vd5fp0wsa.jpg

GELECEK PLANLARI

Peki bundan sonra neler olacak? Türkiye'ye gelecek mi? Teknik direktörlük hakkında ne düşünüyor? "Aklımda birçok şey var ama hiçbiri kesin şeyler değil" diyor Alex. "Zamanımın büyük bir kısmını ailem ve çocuklarımla geçiriyorum ve bundan çok memnunum. Televizyon yorumculuğu yapmak bana futbolun içinde kalma, takip etme ve bu dünyanın içinde olma fırsatı veriyor. Aynı zamanda aileme de vakit ayırabiliyorm. Bu durumdan memnunum ve şimdilik bu şekilde devam edeceğim. Gelecekte neler yapacağımı şu an gerçekten bilmiyorum."

GOAL

Alex iyi bir antrenör olabilir luce yada şenöl güreş tarzı.

Yalnız Alex fener efsanesi olmaya hal etmiyor cidden mükemmel bir kişilik ve çok mantıklı açıklamaları var ve hâlâ Hagi benden iyi dedikçe Alex'i Hagi ile kıyaslayan bir topluluk fener taraftarı, zeka olarak fener taraftarına üstüne geliyo Alex bu yüzden anlayamıyorlar diye düşünüyorum

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

artık adına kontra mı dersiniz yoksa tevazu mu bilemem Hagi'nin bu habere karşılık verdiği cevap : "Aleks çok zeki bir futbolcuydu" :asd:

Geri
Üst Alt