- 23 Aralık 2008
- 59.878
- 57.360
- 4.858

Alexander-Arnold, Anfield'daki mevcut anlaşmasının bitmesine 10 aydan az bir süre kala Liverpool'daki geleceği konusunda çekingenliğini sürdürüyor. Savunma oyuncusu, kişisel hırslarının sezon sonundan sonra ne yapacağına karar vermesinde belirleyici bir etken olacağını söylüyor.
Sağ bek, yeni baş antrenör Arne Slot'un planlarında kilit bir figür oldu ve görev süresi boyunca altı maça da ilk 11'de başladı. Cumartesi günü Bournemouth'a karşı 3-0 kazanılan maçta Luis Díaz'a yaptığı harika bir gol pası ile Liverpool'un hafta sonu sonunda ikinci olmasını sağladı ancak Mohamed Salah ve Virgil van Dijk gibi sözleşmesi Haziran ayında sona erecek.
Alexander-Arnold, uzun vadede kalmak isteyip istemediği sorulduğunda, "Bu sezon, en azından bir Liverpool oyuncusu olmak istiyorum." dedi. "Kulüpte 20 yıldır bulunuyorum, dört veya beş sözleşme uzatması imzaladım ve bunların hiçbiri kamuoyuna açıklanmadı ve bu da olmayacak."
Alexander-Arnold, Liverpool'daki süresini uzatıp uzatmama kararını neyin etkileyeceği sorulduğunda, "Dürüst olmak gerekirse en önemli şey her zaman kupalardır," dedi. "Kupalar kazanmak istiyorum, kupalar ve bir şeyler kazanmak ve elit olmak konusunda oldukça motive olan bir oyuncuyum. Bu yüzden muhtemelen her şeyin ana faktörü budur, eğer elit bir kişiliğe sahipseniz, kazanmak isteyen ve kazanmak için her şeyi yapacaksanız, beni motive eden şey budur."
kaynak: Alexander-Arnold coy on Liverpool future amid contract uncertainty