Ali Koç: "65 milyon avro gelir yaratamadığımız takdirde men cezası yiyeceğiz"

Alper Yılmazlar

Berlin Panteri
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 31 Mayıs'a kadar Finansal Fair Play (FFP) nedeniyle gelir elde etmek için kampanyaya başlayacaklarını belirterek, "31 Mayıs'a kadar 60-65 milyon avro gelir yaratamadığımız takdirde FFP konusunda Avrupa'ya gitme sıkıntısıyla karşı karşıyayız. Bu ne demek? Avrupa Kupası'na, Şampiyonlar Ligi'ne katılamamak söz konusu." dedi.

fenerbahce-uefa-ile-mali-fair-play-anlasmasi-8456813_x_8059_o.jpg

Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından düzenlenen basın yemeğinde konuşan Ali Koç şunları söyledi

"Fenerbahçe Spor Kulübü, FFP konusuyla ilgili 3 yıllık bir anlaşma yaptı. Yaptığı bu anlaşmaya göre, denk bütçe denen bir durum söz konusu... 3 senenin sonunda, bu 31 Mayıs itibarıyla olacak, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne müsaade edilen rakam eksi 30 milyon. Yani 3 senenin sonunda Fenerbahçe Spor Kulübü'nün gelir-gider dengesine bakıldığında eksi 30 milyon veya altında kaldığı zaman bu anlaşmaya uyulmuş olacak. Şu an eksi 95 milyon rakamındayız. Yani 31 Mayıs'a kadar 60-65 milyon avro gelir yaratamadığımız takdirde FFP konusunda Avrupa'ya gitme sıkıntısıyla karşı karşıyayız. Bu ne demek? Avrupa Kupası'na, Şampiyonlar Ligi'ne katılamamak söz konusu. Dolayısıyla bizim hedeflediğimiz, başarı için önemli bulduğumuz 4 ayaklı planın en önemli ayaklarından birinin etkileniyor olması demek."

Bu nedenle kampanyanın büyük önem arz ettiğine dikkati çeken Koç, bu kampanyanın gelir yazılabileceği konusunda UEFA'dan da olumlu cevap aldıklarını söyledi.

Koç, kampanyada en önemli hedeflerinin 31 Mayıs'a kadar bu rakama ulaşabilmek olduğunu ancak kampanyanın 31 Mayıs'ta bitmeyeceğini aktararak, "FFP'nin 2 ayağı daha var. Biri; oyuncularınıza yani futbol organizasyonuna ödediğiniz ücretlerin ya 85 milyon avroyu geçmeyecek ya da gelirinizin yüzde 60'ını geçmeyecek. Bu rakam geçen sene 92 milyon avro iken bu sene 79 milyon avroya düştü. İşin o tarafını da tatmin ediyoruz. Sattığın kadar alabilirsin bu süreçte. Yani oyuncu sattığın kadar oradan yarattığın gelir kadar oyuncu satın alabiliyorsun. Bizim hem sezon başı hem de devre arası yaptığımız transferlerin toplam maliyeti yaklaşık 24 milyon avroya geliyor ama yazın 25 milyon avroluk transfer satışı gerçekleştirmiştik. Bu kritere uyduk." şeklinde konuştu.

Hürriyet

Uefa buna nasıl müsaade eder yav, herkes dilene dilene para toplayıp girdi yapar o zaman. Bu kampanya adı altında yüklü para girişi yapmaya çalışıyor bunlar çok bariz bi şekilde. Taraftarların vereceği totalde maks bir kaç milyon lira olur ki onu veren de maldır Slimaninin maaşını anca öderler.

Zengin çocuğu batırdığı paraları milletten toplamaya çalışıyor şu kriz ortamında.

Bu sene zaten katılma hakkı kazanamayacaksın ki Koç'um benim. Sen katılmadığın seneleri cezadan düşürmeye bak!

Uefa buna nasıl müsaade eder yav, herkes dilene dilene para toplayıp girdi yapar o zaman. Bu kampanya adı altında yüklü para girişi yapmaya çalışıyor bunlar çok bariz bi şekilde. Taraftarların vereceği totalde maks bir kaç milyon lira olur ki onu veren de maldır Slimaninin maaşını anca öderler.

Zengin çocuğu batırdığı paraları milletten toplamaya çalışıyor şu kriz ortamında.

PSG, City de paraları yağdırsın sonra ceza almaları gündeme geldiğinde (gerçi onlara ceza verecekleri falan yok da) bir yardım kampanyası yapsınlar. Şeyhler versinler 100 M euroları, artıya geçsinler olay kapansın. Böyle bir şeye nasıl izin veriyorlar hakikaten?

Kac yil oldu sampiyonlar ligine gitmeye li :D

Sen git sadece slimaniye bir yil icin 9m euro ver, sonra taraftardan para iste :) ne vizyon ama degilmi.

Devlet El atmazsa kisa zaman icinde fener batacak, bu Borctan kurtulamazlar.

Bunlar ne yiyip içiyor arkadaş. Adamlar hayal aleminde yaşıyor, birisi şunlara küme düşmemeye oynadığını hatırlatmalı.

Dur ben söyliyim bari:

Avrupadan menden korkman için ilk üç sırada olman gerekiyor yavrucuğum. Sanırım siz kadıköyde bize yenilmeyince Avrupaya gidiliyor sanıyosunuz. "Aliş Harikalar Diyarı'nda" durum nasıl biz bilemiyoruz.

PSG, City de paraları yağdırsın sonra ceza almaları gündeme geldiğinde (gerçi onlara ceza verecekleri falan yok da) bir yardım kampanyası yapsınlar. Şeyhler versinler 100 M euroları, artıya geçsinler olay kapansın. Böyle bir şeye nasıl izin veriyorlar hakikaten?
Ben pek inanmıyorum verdiklerine, farklı bir anlaşma yapmışlardır en fazla bir ihtimal de yeni başksn ve kur etkisinden dolayı bir kerelik izin vermişlerdir.

bunu ferit sahenk saadettin saran acun toplasa yene yetmez

Geri
Üst Alt