alt yapıdaki gençlere, futbolun inceliklerini öğretiyoruz..

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Hocaların Hocası
Alt Yapıdan Oyuncu İstiyoruz! Malum alt yapıdan bir oyuncu çıkaramıyoruz..

Forumu takip eden gençlere, dilimizin döndüğü kadarıyla futbolun inceliklerini öğretelim arkadaşlar..

Buyrun herkes mevkisine uygun tavsiyelerde bulunsun. :hat:

Futbolda, Topa vuruş biçimi çok önemlidir.

İster savunmada oynayın, isterseniz ofansta illa ki topu hiddetli bir şekilde savurarak ileri göndermek durumunda kalırsınız.

Ben falsosuz topa asla vurmam, asıl pozisyonum DMC'dir ona göre kendinize pay biçin..

Neyse falsosuz vurmam demiştim..

Ayağın içi ve dışıyla bu özelliğimizi kullanabiliriz. Dışını tavsiye etmem adınız çingeneye çıkabilir.

*Uyarı bu noktadan sonrasını açma germe yapmadan uygulamayınız. Sakatlanma riskiniz doğabilir..

adana-demirspor-futbol-anonim-sirketi-kuruldu-4391071.Jpeg

Ayak içi vururken, ikincil ayak topa bir karşık yakın olmalıdır.Vuruş anında, belinizi biraz kırmalısınız. Aynen şu şekilde ,

s-86a668a530af03b6417e21342de4f5daa79c77fa.gif

Topu ayak içiyle, yandan kavramalı ve ittirmek suretiyle topu kaleye göndermelisiniz.

Topu genelde herkes 90'na atmaya çalışır ama bu hem zordur hemde direğe çarpma riski doğurur.. falsoyu biraz daha artırıp kalenin ortasını hedef almanız daha mantıklıdır..

2d8c743d69c7143717aa73c1efb56e33.gif

Asla ama asla ronaldinho'nun sıklıkla kullandığı, barajın altından şut çekme stilini kullanamyın..

Bu sizi utandıracak durumlara sokabilir.

God+sent+me+to+earth+to+play+football+ronaldo+vs_0c2d64_5185495.gif

Bu falsolu vuruşun temel anlatımıydı.. Daha sonraki bölümlerde; Ronaldo stili, carlos ve bechkam stili vuruşları detaylı şekilde anlatacağım..

Son düzenleme:
Halı sahada futbol oynamanın incelikleri, çok yakında bu başlık altında öğrenebilirsiniz..

Nasıl yaşanılır nasıl beslenilir nasıl profesyonel olunur diye öneriler daha uygun olur...

Gscimbom Mobile

Nasıl yaşanılır nasıl beslenilir nasıl profesyonel olunur diye öneriler daha uygun olur...

Gscimbom Mobile
Evet iste isin puf noktasi bu..

Bizim altyapidakiler alt yas guruplarinda basarili oluyorlar, Avrupadan kupa alabiliyorlar ama A takim seviyesine gecisi yapamiyorlar..

Bunun icin fiziki ve mental egitimi yapmalari ve uygulamalari lazim..

Ben artik A takim oyuncusuyum, profesyonel oldum; gelsin kizlar, arabalar, san-sohret demeden.. Ciddi calisarak..

ilk okulda bir serbest vuruşta barajın altından göndererek gol atmışlığım var :)

kendine güven de çok önemli eğer bir çalım denemesinden önce çalım atabilceğiniz hakkında kuşkularınız varsa çok büyük ihtimal başarısız bir deneme olucaktır,ben 24 senelik ömrümde stres ve heyecanın hiçbir artısını göremedim sakin ve konstantre olmak her zaman daha iyidir..

Peki alt yapı oyuncuları bunları öğrenmek istiyorlar mı acaba?

Geri
Üst Alt