ankara kültürü

Emin Empak

Aslan Üye
la bebe, pavyon, yere atılan hooker kartvizitleri, turgut, namık, elvan dalton gibi nadide temsilcileriyle beraber ülkemizin kanayan yaralarından biridir. ayrıca sanayi sevdası ve faça şahin gibi kavramların doğum yeri, medeniyetlerin beşiğidir ankara. bıraktık işi gücü tezahüratının doğum yeri, edebiyatın kalesidir ankara. bu yarayı gazi paşamızın evi biraz dindirmektedir tho.

İstanbul doğumlu Ankara'lı biri olarak katıldığım kültürdür . Sabahleyin hiçbir aksiyonu bulunmayan bu şehirde geceleyin İstanbul'dan daha ürkütücüdür . O yüzden yalnız başına gezmeyi tavsiye etmem burası için .

Edit : Birde burası çok ankaragüçlü kaynar . Minibüs , hatta otobüslerin içinde Ankaragücü bayrakları , sticker'ları görürseniz şaşırmayın .

Bilmeyene zordur, 18 senenin verdiği öz güvenle yaşadığım şehir

tapa

Memur kenti gri şehir olarak bilinir

Genelde istabullular beğenmez ama baksan gerçek istanbullu sayısı bir elin parmaklarını geçmez

Diğerleri başka ilden gelip istanbula yerleşmiş kendini istanbullu sanan zavallılardır

Şarkılarına bir anlam veremiyorum. Paso belden aşağı. Yani Ankara'lılar tepki göstermediğine göre demekki bu tür şarkılar hoşlarına gidiyor.

Öle her gelen yaşayamaz Ankara'da. Özellikle bi takım semtlerinde.

hiç gitmediğim ama az çok bilgi sahibi olduğum kültürdür ve bana hiç uymaz uzak dursun

Üniversite için Eskişehir'e gittiğim ilk sene yurttaki odamda Ankaralı arkadaş vardı, Adana'dan geldiğimi öğrenince bana köylü gözüyle bakmıştı ve Adana'da 3 katlı bina var mı diye de eklemişti. her yeri gecekondu zannediyormuş. O gün bugündür Ankara'ya karşı tuhaf şeyler hissediyorum :asd:

Ulus, Cebeci, Çankaya, kardeş deriz kankaya :D

Gidene dur demeyiz, dusmeyiz biz dalgaya, ankaranin bebesi, tek zar atar sevdaya

-Tapatalk-

Geri
Üst Alt