As Gazetesi l Diarra Galatasaray için Görüşmeler Yapıyor

Cevap: As Gazetesi l Diarra Galatasaray için Görüşmeler Yapıyor

Lass selçuk kadar ofansif katkı veremez ama tek yönlü demek de haksızlık olur.

Lassana Diarra dünyada box to box orta saha tanımına en iyi uyan 10 oyuncu arasında yer alır. Bunun tersini iddia eden futboldan anlamıyordur...

Aquiliani'yi hic isteyen yok mu koca forum'da :ka23: Acıkcası Lassana'dan daha fazla ihtiyac duyulan bir oyuncu.

Aquiliani'yi hic isteyen yok mu koca forum'da :ka23: Acıkcası Lassana'dan daha fazla ihtiyac duyulan bir oyuncu.

Adamda bariz yetenek var, ayaklar yumuşak vs. Ama genel olarak kendisi de biraz yumuşak sanki? Burada oynayamaz gibime geliyor.

Yuh lassa tek yönlü onuda geçtim mustafa sarpın hallicesi diyenler var yapmayın etmeyin ayıptır günahtır yukarda allah var çarpar.

Yuh lassa tek yönlü onuda geçtim mustafa sarpın hallicesi diyenler var yapmayın etmeyin ayıptır günahtır yukarda allah var çarpar.

Kardeş son kez bir açıklama getireyim; Sarp'ın hallicesi demem adamın tek yönlü olmasıyla ilintili, yeteneğinden bahsetmiyorum. Çok takılan oldu oraya, pişman oldum; çünkü asıl söylemek istediğim şey, bana edilen hakaretler arasında kaynadı.

Fakat canınız sağolsun, siz mutlu olacaksanız ben futbol cahili olayım, Lass da Xavi olsun :D

Adam ayrılmak istiyormuş, ilk amacı İtalya'ya dönmek imiş.

Tam tersi, Liverpool Aquiliani'yi yollanmak istiyor. Aquiliani'de eminim bunun bilincindedir ve dogal olarak rahatca adaptasyon saglayacagı Italya'ya dönmek ister. Ama Galatasaray'a gelmek icin ikna edilebilir kanaatindeyim. Hem Liverpool ile de kulüp iliskilerimiz fena sayılmaz. Gectigimiz sezon Insua'yı kiraladık, bu sezon mac icin Istanbula davet ettik. Aquiliani tarafından bakacak olursak, Istabula gelip Galatasaray'a birebir sahit oldu. Taraftar ve atmosferden etkilenmemis olması mümkün degil. Bir de Melo'nun gecen sezon ki takım arkadası ve orta sahada ki part-neri. Ben bu transferin gerceklesmemesi icin bir engel göremiyorum. Sonucta Fiorentina'da Avrupa kupalarına gidemiyor.

Burayı okursanınz menejeri Aquiliani'nin Liverpool'un gelecek planlarında olmadıgını acıkca belirtmis ve eklemis: "Gelecek sezon icin bir cözüm arıyoruz" (yani bir kulüp arıyolar). Ayrıca %50 Fiorentina'ya gidecegini belirtmis.

Liverpool's Alberto Aquilani move to Fiorentina now rated 50-50 - ESPN Soccernet

Aquiliani statik bir oyuncu degil. En sevdigim yönü de bu. Orta sahada mükemmel bir dinamo islevi görür. Geriden takımı ataga kaldırır, oyun kurar, rakibi kovalar, bozar. Tam aradıgımız adam. Fizigi de gayet yeterli. Gecen sezon Juventus'ta 6-7 asist ve 3-4 golle oynadı. Juve'nin durumuda maglum, bizden farksızlar.

Bizim mactan bir kac Aquiliani enstantanesi.

[video=youtube;NZ8VpIOl9_Q]https://www.youtube.com/watch?v=NZ8VpIOl9_Q[/video]

lass ımı tartışıyorsunuz , yani gelmesi muhtemelmi?

size şunu derim eğer gelirse melonun l"pool maçındaki etkisinden daha fazla etki bırakır bizde

Okudum onları, haklısın da ben L'pool forumlarında yazanları daha akla yakın buldum. Birkaç kişi Aquil...'nin menejerenin kendisiyle çelişmek konusunda uzman olduğunu, lafına güvenilmeyeceğini vs yazmışlar. Adamın İngiltere'de mutsuz olduğunu, ülkesine dönmek istediğini söylüyorlar. Biraz Hakan Şükür - Torino vari bir durum var anladığım kadarıyla.

Okudum onları, haklısın da ben L'pool forumlarında yazanları daha akla yakın buldum. Birkaç kişi Aquil...'nin menejerenin kendisiyle çelişmek konusunda uzman olduğunu, lafına güvenilmeyeceğini vs yazmışlar. Adamın İngiltere'de mutsuz olduğunu, ülkesine dönmek istediğini söylüyorlar. Biraz Hakan Şükür - Torino vari bir durum var anladığım kadarıyla.

Aquiliani'nin Ingiltere'de mutsuz oldugu zaten aşikar bir durum. Demem o ki, bu konumu avantaja cevirmek mümkün. F.Terim'in Italya'da en az bir Luciano Spalletti veya Roberto Donadoni kadar bilindigi ve sevildigi de bir gercek.

''Lass tek yönlü,yani defansif' diyebilirsiniz,katılmasamda bir görüştür...Yalnız Sarp ın bizde defansif oynadığını kim neresinden uydurdu?...Başta ''Total Hazret'' olmak üzere hep orta üçlünün en önündeki adam olarak kullanıldı,ön-arka direk kombinasyonlarındaki muhteşem atraksiyonları hatırına olsa gerek!...Hatta Elano ön libero,Sarp ofansif pozisyonda idi genelde...

Orta saha oyuncuları için sınıflama yaparsak;

1.Defansif:Topal,Cana,Mahamadou Diarra vs...

2.Çift yönlü:Cambiasso,Xavi,Pirlo,Lass,Fabregas vs...

3.Ofansif:Lincoln,Diego,Alex,Mesut,Kaka vs...

4.Sarp gibiler için ayrı bir kategori açmak gerekiyor;0 (Sıfır) yönlü orta saha oyuncusu gibi...Bunlar bir şekilde hakettiğinin çok üzerinde takımlarda yer bulmuş ''Dolgu melzemesi'' dir,defansada katkıları olmaz ofansada!

Yani Lass ile Sarp iki futbolcunun olabileceği en ayrı Dünyaların insanlarıdır,özetle...

Geri
Üst Alt