aziz yıldırım başarılıdır argümanı

Melih Peker

Analiz Süren
Şef Gümüş Kıvrım
Bizzat kendisi dışında her Galatasaray'lının da dört elle sarılması gereken trajikomik argümandır.Zira adalet ve hukukun olmadığı ülkemizde , her yaptığı yanına kar kalsa da "En büyük Eğlence , Fenerbahçe" mottosunu literatüre kazandırmış bir futbol adamına başarılarının devamını dilemek boynumuzun borcudur.

2002'den beri stadı sayesinde gelir olarak rakiplerinden fersah fersah önde...

Beşiktaş'ta tüpçü var...

Bizim ise borçtan dolayı belimiz bükülmüş,ona rağmen adam gibi ilerleyemediler....

Bizim stadımız bittikten sonra geldiğimiz nokta ortada.Muhtemelen Beşiktaş da stadını bitirince toparlanır.

2002'den beri stadı sayesinde gelir olarak rakiplerinden fersah fersah önde...

Beşiktaş'ta tüpçü var...

Bizim ise borçtan dolayı belimiz bükülmüş,ona rağmen adam gibi ilerleyemediler....

Bizim stadımız bittikten sonra geldiğimiz nokta ortada.Muhtemelen Beşiktaş da stadını bitirince toparlanır.

Aynen öyle. Adam akilli bir baskanlari olsaydi, mesela Ünal Aysal gibi. Bir daha Feneri yakalayamazdik o senelerden sonra.

Ama Fener nerde, mantikli is nerde. Beceriksizler.

Aynen öyle. Adam akilli bir baskanlari olsaydi, mesela Ünal Aysal gibi. Bir daha Feneri yakalayamazdik o senelerden sonra.

Ama Fener nerde, mantikli is nerde. Beceriksizler.

2011 yılında gelirimiz 130 milyon lira civarıydı.

Şimdi ise 425 milyon lira.Üstelik bu artışın pek duracağı gibi de yok,merak ediyorum nereye kadar götürebilecek Başkan ?

Ah bir de yabancı sınırı olmasa , keşke...

Şimdi ise 425 milyon lira.Üstelik bu artışın pek duracağı gibi de yok,merak ediyorum nereye kadar götürebilecek Başkan ?

Yabanci siniri olmasa hersey cok daha güzel olacak hem bizim hem de ülke icin ama nafile. Bastaki kutup ayilari oldukca kalkmaz bu lanet sinir.

Bjkde fbdeki potansiyel bile yok. Taraftar, pazar payi ve marka değeri olarak fbnin gerisindeler. Onlarin fbyi gececeklerine inanmiyorum.

Daha fazla olmasi lazim. Bazi gelir kalemleri Asde gösterilmiyor. Su anda dünyada 17.siradayiz. Engellemeler de oldu. Yabanci siniri, Cl tv havuzundaki payin10 milyon euro civari azaltilmasi, SPK olaylari vs.

Gayrimenkulleri sürekli nakit akisi saglayacak projeler olarak degerlendirirsek, ilk10a cok rahat gireriz.

Aziz Yıldırım'ın yapmaya çalıştığı ama mevcut tutum ve yönetim anlayışıyla asla başaramayacağı klup yönetim ve divan kurulunun belirlenmesinde taraftarın kitlesel katılımını eğer birgün biz başarabilirsek , en azından lise kültürüne zarar vermeden taraftarın klup yönetiminde daha fazla söz sahibi olmasını sağlayabilirsek ekonomik gücümüz Real madrid gibi devlerle yarışabilecek seviyeye gelir.

Bunun olabilmesi için 3 şey gerekiyor :

1.Taraftarın milyonlar bazında aktif katılımı için kulüp yönetmeliklerinde değişiklikler

2.Taraftarın aktif katılımını sağlayabilmek için teşvik edici faktörler :

a) REKABETÇİ VE DÜNYA TARAFINDAN TAKİP EDİLEN BİR LİG ( Evet bu başarması en zor olan faktör , zira engel olan bir kafa yapısı ülkede hakim ) b) Avrupa'da başarıyı kovalayan ve şöhretli isimleri barındıran ve gelecek vaat eden gençleri büyük luplere satabilen bir takım hüviyeti ( bu yolda ilerliyoruz yavaş olsa da )

c) Taraftarın ilgi göstereceği kaliteli store ürünleri , aktiviteler , imza günleri vs ..

d) Avrupa'da gurbetçi taraftarımızın ve uzak doğuda potansiyel taraftarların bu oluşuma ekonomik olarak katılımını sağlamak ve uluslararası ünümüzü artırmak ( uzakdoğudan futbolcu transferi ve reklam anlaşmaları , Almanya , hollanda ve belçika'da alt yapı çalışmaları )

3.Taraftarın bilinçlenmesi ve sadece ekonomik olarak değil , siyasi konularda da klube destek olması

Aziz yıldırım'ın hayalinde hep böyle bir fenerbahçe olagelmiştir , ama kendisi profesyonel ve etik yönetim anlayışından yoksun olduğundan , ve çevresindeki yönetici ve taraftar kitlesi de popülist akımlara kolay kapıldığından , bu sadece hayal olarak kalmaya devam edecektir , yine de Aziz Yıldırım başarılıdır argümanı ayakta kalmaya devam edecek , zira bunun en somut örneği geride kalan seçimlerdir

Geri
Üst Alt