Aziz Yıldırım'ın yapmaya çalıştığı ama mevcut tutum ve yönetim anlayışıyla asla başaramayacağı klup yönetim ve divan kurulunun belirlenmesinde taraftarın kitlesel katılımını eğer birgün biz başarabilirsek , en azından lise kültürüne zarar vermeden taraftarın klup yönetiminde daha fazla söz sahibi olmasını sağlayabilirsek ekonomik gücümüz Real madrid gibi devlerle yarışabilecek seviyeye gelir.
Bunun olabilmesi için 3 şey gerekiyor :
1.Taraftarın milyonlar bazında aktif katılımı için kulüp yönetmeliklerinde değişiklikler
2.Taraftarın aktif katılımını sağlayabilmek için teşvik edici faktörler :
a) REKABETÇİ VE DÜNYA TARAFINDAN TAKİP EDİLEN BİR LİG ( Evet bu başarması en zor olan faktör , zira engel olan bir kafa yapısı ülkede hakim ) b) Avrupa'da başarıyı kovalayan ve şöhretli isimleri barındıran ve gelecek vaat eden gençleri büyük luplere satabilen bir takım hüviyeti ( bu yolda ilerliyoruz yavaş olsa da )
c) Taraftarın ilgi göstereceği kaliteli store ürünleri , aktiviteler , imza günleri vs ..
d) Avrupa'da gurbetçi taraftarımızın ve uzak doğuda potansiyel taraftarların bu oluşuma ekonomik olarak katılımını sağlamak ve uluslararası ünümüzü artırmak ( uzakdoğudan futbolcu transferi ve reklam anlaşmaları , Almanya , hollanda ve belçika'da alt yapı çalışmaları )
3.Taraftarın bilinçlenmesi ve sadece ekonomik olarak değil , siyasi konularda da klube destek olması
Aziz yıldırım'ın hayalinde hep böyle bir fenerbahçe olagelmiştir , ama kendisi profesyonel ve etik yönetim anlayışından yoksun olduğundan , ve çevresindeki yönetici ve taraftar kitlesi de popülist akımlara kolay kapıldığından , bu sadece hayal olarak kalmaya devam edecektir , yine de Aziz Yıldırım başarılıdır argümanı ayakta kalmaya devam edecek , zira bunun en somut örneği geride kalan seçimlerdir