Babel: "Galatasaray UEFA Kupası’nı aldığında Arsenal’ı tutuyordum"

Aydın Aslan

Berlin Panteri
Kısa Fulham macerası sonrası Galatasaray'a imza atan ve hemen uyum sağlayan Ryan Babel, yeni takımındaki ilk röportajını SÖZCÜ'ye verdi. Hollandalı, sorularımızı yanıtlarken samimi açıklamalarda bulundu.

Galatasaray forması giymek senin için ne ifade ediyor?

GURUR! Galatasaray için mücadele etmek çok gurur verici. Küçükken çok fazla Türk futbolunu takip edemiyor olabilirsiniz ama şöyle komik bir hatıram var.

Galatasaray, Arsenal'ı yenip UEFA Kupası'nı aldığında ben Arsenal'ı tutuyordum. O yüzden Galatasaray'ı unutmak kolay değil. Ayrıca Avrupa'da yaptıkları ve elde ettiği başarılarla Galatasaray'ı zaten unutmak mümkün değil. Ve aradan geçen yıllardan sonra şimdi sarı-kırmızılı formayla mücadele edeceğim. O yüzden mutlu ve gururluyum.

babel3-1.jpg

Taraftar nasıl bir Babel izleyecek?

“Galatasaray taraftarı Ryan Babel'i iyi tanıyor. Biliyorsunuz kaç senedir Türkiye'deyim. Türk futbolunu iyi tanıyorum, iyi biliyorum. O yüzden her zaman tanıdıkları Babel'i görecekler ve izleyecekler. Forması için mücadele eden bir Babel görecekler.”

Galatasaray’daki hedeflerin neler?

“İki senedir şampiyon olan bir takımdan bahsediyoruz… Mutlaka bu sene daha da zorlu geçecektir. Bu zamana kadar çok önemli ve değerli transferler yapıldı. Diğer oyuncuların da aramıza katılmasıyla beraber daha iyi bir takım olacağız.

Önümüzde Şampiyonlar Ligi var. Buradaki beklentilerim, tüm kulvarlarda büyük başarılar elde etmek.”

babel-2.jpg

Kariyerini nasıl değerlendirirsin?

“Gençliğinizden itibaren her zaman kafanızda belli projeler var. Ama her zaman istediğiniz gibi gitmiyor. Başarıya giderken bazen farklı yollar takip etmeniz gerekebiliyor. Mesela Arap Emirlikleri'ne gittiğimde bir sene futbol oynamadım. Sonra Deportivo'ya gittim. Kariyerimde önemli noktalardan bir tanesiydi. 28 yaşında bir Babel… Onlar da emin değillerdi. Deportivo ile kısa bir kontratın ardından Beşiktaş'ın teklif etmesiyle kariyerim yeniden şekillendi. Kariyer planlamanız bazen istediğiniz gibi gitmiyor.”

‘TERİM’DEN ÇOK ŞEY ÖĞRENECEĞİM’

“FATİH Terim her oyuncu için çok büyük bir isim. Kendimi şu an gururlu, mutlu ve şanslı hissediyorum. Çünkü Fatih Hoca gibi biriyle çalışacağım. Belki ileri bir yaştayım ama hâlâ ondan öğreneceğim çok şey var ve öğrenmeye devam ediyorum.Türk futbolu için çok önemli bir isim zaten; daha önce milli takım ve Galatasaray için yaptıkları ortada. Kazandığı başarılar belli. Her futbolcu böyle kariyerli bir hocayla çalışmak ister.”

Bulunduğu kabın şeklini almayıp açık sözlü davranan insanları severim.
Aferin pembe kafa

güzel açıklamalar. İyi ki ben hep Galatasaraylıydım falan dememiş. İtici olurdu

Küçükken Galatasaray'lıyım deseydi samimi olmazdı. Güzel açıklamalar.

Yılın transferi olacak ins.

Bu adamı 2013 yazında 26 yaşındayken Ajax'dan bizim değil de Kasampaşa'nın bedelsiz olarak almış olması bizim açımızdan tam bir skandal.
Babel bjk da zirve yaptı.ondan önce kariyeri ciddi düşüşteydi

Kasımpaşa dan araplara gidince "vay be senelerdir adamın düşüşünü izliyorum,liverpool dan nerelere "demiştim

Araplardan sonra İspanya da oynarken maçlarını izledim,kesinlikle aynı Babel değildi ve bjk alınca üzülmüştüm

İspanya dan sonra almalıydık

Fizik yapisi, hizi ve teknigi, kanat olmasi ve forvete evrilme istegi ile zaten Henry´nin yolundan gittigini, ve zamaninda ona benzetildigini gösteriyor. Henry Babel´in cocukluk kahramani gibi birsey muhtemelen.

Konuştuğum nekadar tinerci varsa sörf Babel yüzünden seksomanyak başkanlarına çok kizginlar adam resmen tek başına maç alıyordu diyorlar

Babel´i zamaninda Kasimpasa´dan almaliydik. Kabul etmek lazim ki, Kasimpasa iyi transferler yapiyor...

Trezegut
Babel
Diagne
Eren
Donk

Müthis para kazandilar bu oyunculardan.

Fatih hoca en iyi verimi Babel'den alacaktır. Babel belli ki çok istekli gelmiş. Hedeflerimize çok uygun bir isim. Kalitesi zaten tartışılmaz.

21 yasinda Sampiyonlar Ligi yari finalinde Chelsea´ye attigi gol.

Çocukluğumun takımı GS demiyorsa bize uymaz. Bizim bünyeye uymaz. Yalanda olsa biz seviyoruz kandırılmayı. Arsenali tutan adamla işimiz olmaz.

Tribünler ilk maçta tepkiyi koymalı.

Geri
Üst Alt