Battlefield 1

Yasin Yıldırım

#13 Alex Morgan
Ulubatlı Souness
UDxLZDr.jpg

Battlefield serisinin 1. Dünya Savaşı versiyonu "Battlefield 1" dün dünya kamuoyuna tanıtıldı. Oyunun çıkış tarihi olarak ise 21 Ekim 2016 olarak belirlendi. Oyunda Osmanlı Devleti'nin olması kesinleşti. Yakın tarih içerisinde dünyanın en kanlı savaşı olarak bilinen "Gallipoli Campaign"in olması da kimseyi şaşırtmayacaktır.

Resmi trailer'i;

Bande-annonce de revelation officielle pour Battlefield 1 - YouTube

Tarih oyunu meraklısı olarak beni heyecanlandırmış bir tanıtım oldu. Hikaye ve kurgunun diğer oyunlara göre daha ön planda olacağı bir oyun bekliyorum.

lansmanı canlı izledim sağlam geliyor gibi zeplinler felan ilginç olmuş farklı bir oyun olacak betada dener alırım muhtemelen

Oyun içinden bir artwork çalışması. Sol üstteki bayrak Türk bayrağı ve karaya çıkarma yapanlar da Anzak askeri. Yer de büyük ihtimalle Anzak Koyu.

large.img.jpg

Harika oyun. Cikar cikmaz almam gerek, uzun zamandir PS4 oynamadim.

Pc de oynamak gerikecek görüntü bakımından. Gösterilen görüntüler pc den. Ps4 kaldıramaz bunu...belki PS neo

Pc de oynamak gerikecek görüntü bakımından. Gösterilen görüntüler pc den. Ps4 kaldıramaz bunu...belki PS neo

Ps neo'da gelecek sene çıkacak diyorlar. Gerçi bu oyunda gelecek sene çıkacak

Ayrıca final verisyonunun grafikleri daha güzel olacakmış. Pre-Alpha versiyonu bizim gördüğümüz

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ps neo'da gelecek sene çıkacak diyorlar. Gerçi bu oyunda gelecek sene çıkacak

Ayrıca final verisyonunun grafikleri daha güzel olacakmış. Pre-Alpha versiyonu bizim gördüğümüz

Neo bu sene VR ile birlikte çıkacak diye duyum aldım ama resmi değil tabiki.
Zaten VR Neo ya gerek duyacak uzun vaadede. Battlefield 1 bu sene çıkmayacak mı yahu? Bu sene biliyordum sanki

Neo bu sene VR ile birlikte çıkacak diye duyum aldım ama resmi değil tabiki.
Zaten VR Neo ya gerek duyacak uzun vaadede. Battlefield 1 bu sene çıkmayacak mı yahu? Bu sene biliyordum sanki

Şimdi baktım 21 Ekim falan diyor

Ben yanlış yeri okudum sanırım

Güzel bir oyuna benziyor. Bakalım...

Grafikler daha da güzel olması ilginç. Şu hali ile baya etkileyici...

Muhtemelen çok pahalı bir pc lazım olacak maximum ayarlarda oynamak için

2 ay önce ps4 aldım daha doğru dürüst oynamadım bile.. uncharted 4 gibi bir şaheseri halen daha satın almadım benim ayıbım.

Şimdi baktım 21 Ekim falan diyor

Ben yanlış yeri okudum sanırım

Güzel bir oyuna benziyor. Bakalım...

Grafikler daha da güzel olması ilginç. Şu hali ile baya etkileyici...

Muhtemelen çok pahalı bir pc lazım olacak maximum ayarlarda oynamak için

Yok ya. Bir gtx 970 yeterli olur. Hata 150 dolara çıkacak olan yeni atı r9 480 kart ile olur bu iş.

Grafikler, ses, oyunun atmosferi iyi olmuş da benim gözümden biraz eksikleri var sanki;

1- Oyun çok hızlı. Biraz CS gibi yapmışlar sanki. Daha yavaş hareket edilen bir oyun olsaydı daha iyi olurdu.
2- O dönem otomatik silahlar vardı da bu kadar yaygın değildi. Şimdi herkesin eline otomatik silahlar gelebiliyor. En azından multiplayer'da level atlayarak kazanılan silahlar olabilirdi.
3- Kadının sesi olmamış oyuna. Umarım başka versiyonları vardır.
4- O zaman daha çok siper savaşları şekilde geçildiği için daha çok siper savaş map'ları olabilirdi. Yanlış görmediysem bu oyunda sadece 1 siper modu olacak, az.
5- Multiplayer modunda 64x64'e kadar çok kişinin olabileceği için görev dağılımı olabilirdi. Mesela sniperler, pilotlar, mobil piyadeler vs. gibi. Dürbünlü silah sadece snipere, paraşüt de sadece pilotlara verilebilirdi.

Tabi bu eksiklikler benim açımdan tarafımdan yapılmış tespitler. Siz sorun olarak görmeyebilirsiniz, hatta beğenebilirsiniz de orası ayrı.

Ama tabii dünkü görüntüler oyunun ilk görüntüleriydi, Ekim'e kadar sorunlar tespit edilip güncelleme yaparlar diye umuyorum.

Şuanlık 8/10 veriyorum.

1.dünya savaşı temalı 2.dünya savaşı yapmaya çalışmışlar

Oyun falan pek oynamam acikcasi. Youtube bana onerdigi icin actim. Birisi bf1 betasini oynuyor , olm bu grafikler falan baya ilerlemis :D

Yuhhh

Ayrica bildigin Turkce konusuyorlar. Sanirim Osmanli'yi yapmislar. Vay arkadas yeminle baska bir yerden geliyor zannetim Turkce konusmalari duyunca :asd22:

Videonun ilk baslarinda Turkce konusmalar var. Naber Birader falan :D

BF1 BETA LIVE! Battlefield 1 Gameplay Insider Early Access - YouTube

42. Dakikada Turkce konusmalar var merak edenler icin

Son düzenleme:
Betasını indiriyorum şimdi trailerdan sonra beklentim çok yüksekti ama açık beta yayınlandıktan sonra izlediğim videolarda biraz hayal kırıklığına uğradım..

Oynadıktan sonra fikrim değişebilir ama şimdilik o paraya değmez diye düşünüyorum..

battlefieldı sevmem ama bu güzel olmuş bence

türkçe dublajda iyimiş baya

Oyunda sanki tüfekten çok makinelilere yer verilmiş, biraz daha az olabilirdi makineli sayısı, Türkçe bölümü hoş olmuş,' düşman teyyaresi göründü' vs. Grafiklerde güzel, ama ben böyle savaşlı yoğun silahlı oyunları oynayamıyorum daralıyorum, pc başında bile vurduya kırdıya karşıyız :asd22:

Ya beyler Battlefield 4 oynayıpta Türkçe yamasını bulabilen varmı aradım aradım bulamadım bir türlü hayır o kadar saçma sapan oyunların bile Türkçe yaması var bir tek bu oyunun Türkçe yaması yok altyazıları anlamadıktan sonra görevleri anlamıyorsun oyundan keyif alamıyorsun.

Geri
Üst Alt