Souness: ''Bana genç diye 22-23 yaşındaki futbolcuları söylüyorsunuz; bu yaştaki adam olacağı kadarını olmuştur artık, ben onlara top kontrolünü-markajı öğretemem; bana 17-18 yaşında yeteneklerle gelin, bir tek İlyas var, uğraşıyoruz ama o da zor görünüyor...''
İlyas dan da bir şey olmadı zaten...
Alex de Souza: ''Türkiye de 23 yaşındaki oyuncular genç olarak görülüyor, 18-19 yaşındakine genç futbolcu denir...''
Bu transfer döneminde yılan hikayesine dönen bir süreçle 4.750 m euroya alınan 23.5 yaşındaki Tarık Çamdal ın defansta ne kadar yetersiz, hücum yönüyle de baskın bir şekilde inisiyatif kullanmaktan uzak olduğu hemen herkes tarafından bilinirken, sırf tempolu görüntüsüne ve boş alanda topla iyi dripling yapabiliyor olmasına aldanarak 'Eksikleri var ama henüz genç, kendisini geliştirir' umuduyla ciddi bedel ödendi...
Şimdi olası bir TD değişikliğinde belki Tarık yerine yine Sabri banko oynayacak ve adamın tercih edeceği -Tarık fiyatına- bir Santrfor, para yokluğundan transfer edilemeyecek...
Ülkemizde alt yaş gruplarından itibaren futbol eğitiminin yetersizliğinin üst yapıya yansımasıyla oluşan açmazların özetidir...