- 19 Mart 2014
- 29.620
- 31.039
- 2.718
Ayrıntılar birazdan gelecek.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Agzina hayra ac ustatSonun başlangıcı; büyük marmara depremi geliyor...
sergen bu senin lanet, pazar akşamı bitecek milanet bi haftadayız gercekten.kimseye bişey olmasın da önemli değil
Doğru üstat ama malum sona her geçen gün yaklaşıyoruz ne kadar erken olursa şiddeti daha düşük olacak ne kadar çabuk olursa ölü sayısı az olacak...Binaları değil ama viyadükleri-hastaneleri-köprüleri-üst geçitleri güçlendirip bekleyeceğiz yapacak bir şey yok...
hehhee cok komik,cezalıyken basaksehir yendi,bjk 5 attı.belki senden ötürüdür bütün bunlar.sergen bu senin lanet, pazar akşamı bitecek mi
yoksa pazartesi akşamına sarkarmı ne dersin ...
Boludaki hareketin Marmara fayına bir etkisi devamı olma ihtimalinden dolayı tabii ki olacaktırBu dediğinizin olması için, Doğu Anadoludan Marmaraya doğru sıralı olarak uzanan 1-2 sene aralıklı seri depremlerin gerçekleşerek fay stresini marmaraya taşırken boluya uğramış olması gerekli bence..... Henüz Doğu Anadolu fayından Marmaraya stress taşınması yaşanmadı daha gibime geliyor...Sonun başlangıcı; büyük marmara depremi geliyor...
Olm sen işinin sağlam yapıp her maça adam gibi ciddi bakıp yapman gereken yap,hehhee cok komik,cezalıyken basaksehir yendi,bjk 5 attı.belki senden ötürüdür bütün bunlar.
dogru diyosun.şu sezonu şampiyon tamamlayalım da baska bişey istemiyorum.gına geldi gercekten.Olm sen işinin sağlam yapıp her maça adam gibi ciddi bakıp yapman gereken yap,
İsterse ötekiler 5er tane değil 25 er tane atsınlar birbirlerine. Kendi aralarında oynaşıp dursunlar...
İşini doğru yapmazsan her hafta maç öncesinde ensene üfler dururlar böyle...
Valla üstat lise talebesiydim o günkü hocalardan bir tek ahmet mete ışıkara hakkın rahmetine kavuştu hepsi 1 asırdır bekleniyor biriktikçe zor olacak derlerdi hala da diyorlar olsun bitsin ki can kaybı fazla olmasın yoksa istanbuldaki çarpık yapılaşma sonucu 100.000 depremden bir 100.000 de yağma-yangın-selden ölecek. En iyisi hazırlıklı olup 30-40 bin arası bir kayıpla kurtulmak...Böyle söyleyince çok soğuk ve korkunç geliyor ama göçük altından inan daha sıcak ve samimi...Boludaki hareketin Marmara fayına bir etkisi devamı olma ihtimalinden dolayı tabii ki olacaktırBu dediğinizin olması için, Doğu Anadoludan Marmaraya doğru sıralı olarak uzanan 1-2 sene aralıklı seri depremlerin gerçekleşerek fay stresini marmaraya taşırken boluya uğramış olması gerekli bence..... Henüz Doğu Anadolu fayından Marmaraya stress taşınması yaşanmadı daha gibime geliyor...
Hatta benim şâhsî fikrim Bodrum ve Ayvacık/Çanakkale de olduğu gibi bölgesel bir kırık olduğu ve hatta oralardaki gibi hergün 5.5-6 yı geçmeyen 1-2 aylık artçılar ve deprem fırtınasının devam ederek enerjisini boşaltarak , ileriki yıllarda doğu anadolu fayı üzerinden gelecek muhtemel bir yığılmayı uzun yıllar biriktirebilecek karaktere ulaşmasıdır.
Seferberlik Tetkik Kuruluna alınacak adamsın reis ben takipteyim çağır hazır ve nazırımŞu içerideki ve etrafımızdaki jeopolitik ve askeri operasyonlardan bi kurtulsak ne yapılması gerektiğini ben biliyorum aslında..
Birkaç senelik ciddi bir hazırlık ve organizasyon sonrasında hava durumlarına bağlı olarak, mart sonu mayıs başı bir zaman aralığında istanbulun güneyi başta olmak üzere tüm marmara çevresinde sivil alarm uygulanarak kızılay çadır ve konteyner kentlerine insanları çıkartıp fay hattını en az 8-10 noktadan patlatarak depremi tetiiklemek..
Havalar iyiyken hemen çalışmalara başlayıp en azından yıkılanları sonbahardan evvel yerine tekrar koymak. Yetiştirilemeyenlerdeki insanları da, o sene kışında geçici barınma, su, elektrik gibi ihtiyaçları devlet tarafından karşılanan konteyner kentlerde misafir etmek.
Beklenen felaketten kaçış yok orası kesin...
O zaman erken davranıp bizi sıkıntılı bir zamanda gafil avlayıp yakalamadan evvel, gerçeği kabullenip cesaretle kapıda karşılamak en mantıklısı gibi geliyor bana..