Borç, Gelir-Gider Dengesi ve Beklentiler

Son iki yıllık bilançoyu incelersek ;

Dönen varlıklar kalemi bir önceki yıla göre %81 artış göstermiş bunun nedenleri, nakit ve ticari alacaklardaki artışı, ticari alacakların % 347 artış göstermesi alacakların tahsilatında sorun olduğunu gösteriyor.

Varlıklar tarafında Duran varlık artışı %5 lik bir paya sahip, demek ki herhangi bir duran varlık yatırımı yapmıyoruz. Zaten elimizdeki duran

varlıklar yeterli (riva vb.)

Dönen varlıklar %81 artarken Kısa vadeli yükümlülüklerimizin % 61 artması son derece normal ve olumlu. Kaynak tarafındaki tek sıkıntı Uzun vadeli yükümlülüklerdeki - 43 lük azalış, bu demek oluyor ki son 1 senede yükümlülük anlaşmalarının kısa vadeli olması ya da uzun vadeli borçların ödeme dönemlerinin yaklaşması.

son iki yıllık Gelir tablolarına bakarsak, Satışlar ve maliyetler aynı oranda artmış %44, Brüt zarar %47 artarken faaliyet zararının %715 artmasının nedeni diğer faaliyet giderlerinden kaynaklandığı net olarak görünüyor.

Sonuç olarak ; Mali durumumuzda herhangi bir sıkıntı yok, likidite durumumuz iyi. Faaliyet zararlarımızı açıklamaya gerek yok hepimizce biliniyor. Kar odaklı olabilmemiz için daha çok ekmek yememiz gerekiyor. Başkan finansal durumla ilgili gerekli müdahaleleri yapıyor yapacaktır da, ben 2 yıl sonraki tabloyu çok merak ediyorum.

en seneki en büyük zarar doların euronun aşırı artmasından dolayı oldu zaten.

Stat'tan o kadar az mı kazanıyoruz ? 23 milyon tl para değil TT Arena icin. Bu rakam en azından bi 40 milyon tl olmalı ki, bence bu seviyededir.

Birde Storelerden kazandıgımız gelir nerede ?? Cünkü gider kaleminde personele ödenen ücret var, o personelin büyük bölümü de storelerde calısıyor.

Futbolculara ödenen ücret zaten faiş, üzerinde durulması gereken noktada bu. Her futbolcu değerinin 500 ila 1 m euro arası fazlasına oynuyor.

Birde amatör branşlarda bence güclü sponsorlar ile birlesmeye gidilmeli, tek basımıza olmaz. 75 m tl amatör branslar icin cok büyük para gercekten.

Selçuk, Burak gibilere o kadar para ödüyoruz ki bu kadar borçlu olacagimizi zaten belliydi

drogba 5m riera 3m burdisso ceyhun felan filan derken yaklasık 30m tl lik külfetten kurtulduk bu sene kadrodaki 10 tane yeteneksiz 0 faydası olan adamlarıda atarsak sadece futboldan 50 60 milyon tl maaşlardan tasarruf etmiş oluruz

Ben sunu anlamıyorum fener kaç yildir avrupaya gidemiyor bir ton adam aliyor ama durumları bizden iyi.. Nazil donuyor bu cark

Ben sunu anlamıyorum fener kaç yildir avrupaya gidemiyor bir ton adam aliyor ama durumları bizden iyi.. Nazil donuyor bu cark

Biz de borçların tümü (dernek+ sportif A.Ş) açıklanırken onların sadece borsada işlem gören sportif A.Ş açıklanıyor diye biliyorum.

Bir de Aziz Yıldırım, Ferit Şahenk gibi kişilere olan borçlar sürekli hibe olarak verildiği için durumları farklı.

Geri
Üst Alt