Çanakkale’de Korkutan Patlama Sesleri

Ahmet KOLKOPARAN

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Çanakkale’de korkutan patlama sesleri

Çanakkale’de peşpeşe duyulan 2 patlama sesi vatandaşları korkuttu.

Polis, yaptığı araştırmada herhangi bir bulguya rastlayamazken, seslere hava boşluğuna düşen uçakların sebep olduğu sanılıyor.

Çanakkale’de peşpeşe duyulan şiddetli patlama sesleri vatandaşlar arasında paniğe sebep oldu. Patlama sesinin kaynağını belirlemek için harekete geçen polis ekipleri sokak sokak gezdi. İlçelerde de duyulan patlama sesi ile ilgili doğalgaz, Tedaş ve askeriyeyle de irtibata geçildi. Yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Patlama seslerinin, uçakların hava boşluğuna düşmesinden kaynaklandığı sanılıyor.

STAR GAZETESİ

Espri yapmamak için kendimi zor tutuyorum.

Çanakkale’de korkutan patlama sesleri

Çanakkale’de peşpeşe duyulan 2 patlama sesi vatandaşları korkuttu.
Polis, yaptığı araştırmada herhangi bir bulguya rastlayamazken, seslere hava boşluğuna düşen uçakların sebep olduğu sanılıyor....
Hocam Sonic Boom 'dur ,
yani uçaklar alçak irtifada ses hızını geçmiştir patlama sesi odur .

Geçen gün de Bursa'da herkes konuşuyordu sabah nerede patlama oldu 2 kere diye. Millet tedirgindi. Sonra açıklama yapıldı 2 eğitim uçağı şehir üstünde ses hizini geçmiş onlardan gelmiş patlama sesleri.

Ne oluyor bu Çanakkale ye ya geçende millete sahte duyumlar verip sokaklara dökmüşlerdi

Bugün işyerindeydim bu sesler olduğunda. Cidden korktum.

Bildiğin top patlaması gibiydi. İlk olarak havaya baktım , acaba havai fişek vs mi diye. Ama gökyüzünde birşey yoktu.
Ardından mesleğim elektrik olduğu için hemen trafo aklıma geldi. O konuda da bir sıkıntı olmamış habere göre.

Uçak hava sıkışması diyor haberde . Defalarca rastgeldim o olaya. Gerçi sanki uçak kaynaklı ses daha akisli kayboluyordu sanki.
Yani salınımlı oluyordu. Ama bu ses daha tok ve daha kısa süren 2 patlama sesiydi.

Neyse madem öyle diyorlar doğrudur.

Peki Murat Kayanda; kardeşim bu olay uçak kaynaklı ise sesin duyulma menzili çok uzak olabilir mi.
Şu açıdan sordum; Bu sesin öncesi veya sonrasında herhangi bir uçak sesi olmadı da hiç.
Uzmanlık alanın diye sordum :)

Geçen gün de Bursa'da herkes konuşuyordu sabah nerede patlama oldu 2 kere diye. Millet tedirgindi. Sonra açıklama yapıldı 2 eğitim uçağı şehir üstünde ses hizini geçmiş onlardan gelmiş patlama sesleri.
Eğitim uçağı değildir ,
eğitim uçuşu yapan muhtemelen Bandırma yada Balıkesirdekilerdendir ,
ama ses üstü sürate genelde çıkılmaz bir sürü nedenle o yüzden ege üzerinde belirtilmemiş bir scramble kalkışı yada benzer nedenle birşey olabilir .

Ahmet KOLKOPARAN ,
Abi uzmanlık alanım değil , sonik patlama'nın şiddeti nereye kadar nasıl gider bilemem ,
ama alçak irtifa dediysemde bildiğimiz anlamda evlerin üstünden şeklinde değil bu tahminimdi ,
birde sanırım 2 sene evvel Konyada büyük bir patlama olmuştu medyaya da aksetmişti şehirdeki evlerin bazılarının camı falan kırılmıştı millet epey korkmuştu ,
o misal Karapınardaki bir termobarik başlık denemesiydi ,

guile sonic boom atmıstır korkacak bi sey yok

Geri
Üst Alt