Cem Uzan 2,1 Milyar Dolarlık Davasını Kazandı!

Sergen Zeren

Transfer Aşığı
Büyük Üstad
1545172438633.webp
Yurtdışındaki iş adamı Cem Uzan, Türkiye tarafından Paris'te açılan davayı kazandı.

Türkiye'de yolsuzluk suçundan ceza alan ama sığınmacı olarak Fransa'da yaşayan Cem Uzan'ın mal varlıklarına el konulması için açılan davada hakim, Uzan'ı haklı buldu.

Dava sonucunda Uzan'ın geçici olarak el konulan varlıkları kendisine iade edilmesi gerekse de, karar TMSF avukatı Jacques-Alexandre Genet tarafından temyize götürüldüğü için hemen uygulanmayabilir.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

2017'nin ağustos ayında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından görevlendirilen bir Fransız icra memuru, Uzan'ın Paris'teki evine baskın yaparak kasalarını zorla açmış ve kendisine ait 2,1 milyar dolar değerinde hisseye el koymuştu. Euronews'in aktardığına göre, Uzan'ın avukatı Matthias Pujos, söz konusu hisselerin büyük kısmının ÇEAŞ ve Kepez elektrik dağıtım şirketlerine ait olduğunu belirtti.

Mahkeme el konulmayı ilk aşamada iptal etse de Ankara, başka bir icra memuru aracılığıyla hisseleri tekrar almıştı. Salı günü verilen hakim kararında Uzan haklı bulunarak el konulma tedbirine son verildi.
Cem Uzan Paris'te açılan 2 milyar dolarlık davayı kazandı

Başlığa haberin tamamını yazsaydın böyle kısa olmuş.

Kimse devletle aşık atamaz. Uzan bile olsa yani, Devlet ne yapar eder bir şekilde o parayı bundan alır. Emin olun bu davadan bir cacık çıkmaz.

ALi kocun ustundeen tir gibi gececektir baskan uzan

Kimse devletle aşık atamaz. Uzan bile olsa yani, Devlet ne yapar eder bir şekilde o parayı bundan alır. Emin olun bu davadan bir cacık çıkmaz.
bu davayı kazandı.asıl dava 35 milyar dolarlık olan bütün aileye ait servet..onun için ugrasıyo

Koyu Galatasarayli olabilir. Ama para kaynaginda kirlilik varsa onun degeri benim gozumde hiçtir. Boylelerininde guzel camiamizla iliskilendirilmesine üzülüyorum. Bu tipleride Galatasaray baskanligina layik gören arkadaslarida anlayamiyorum

Koyu Galatasarayli olabilir. Ama para kaynaginda kirlilik varsa onun degeri benim gozumde hiçtir. Boylelerininde guzel camiamizla iliskilendirilmesine üzülüyorum. Bu tipleride Galatasaray baskanligina layik gören arkadaslarida anlayamiyorum

Mustafa capsizindan iyidir

Ustat sana ve yasina elbet saygim var fakat turkiye hukuki sozlesmelerle uluslararasi tahkime ve yargi kararlarina mali mevzuat olarak baglidir

O yuzden , cem uzan in kirliligi yahut parasinin kaynagi , hakli olup olmamasindan bagimsiz , hatta bu ornek davadan da bagimsiz soyleyim

Bu tarz kararlarin hangi ulkede alinirsa alinsin , uluslar arasi gecerliligi onaylandigi anda turkiye geregini yapmak zorundadir

Bu devletle asik atmak degil ,ulkelerin kendilerinin imza koydugu hukukun ve anlasmalarin yerine getirilmesidir

Geri
Üst Alt