Chrome Sorunu

İsa Meriç

10 Numara!
Beyler aranızda chrome'da aşırı kasma yaşayan varmı
2-3 ay önceye kadar sorunsuz çalışıyordu ama sonradan kasmaya başladı
açınca mouse imleci bile zor hareket ediyor

Chrome'u silmek istemiyorsan updateleri beklemek zorundasın. Bende aynı sıkıntıyı yaşadım ve çözüm bulamadım 1-2 ay boyunca sadece Opera kullandım updateler geldikçe düzeldi.

Profilde sorun olabilir, silip yükledikten sonra yine aynı profile giriyorsan sorun devam eder. Yer imlerini şifrelerini falan yedekleyip yeni kurulumdan sonra yeni profil oluştur.

denetim masasından kaldırıyorum zaten yeni profil oluşturcam şimdi yarım saatte açılıyor :D

format-at--capsi-973.jpg

Maxthon kullan. O da iyi.

yeni profilde oluşturdum aynı
sanırım bazı programlarımla çakışıyo
daha önceden ansys ve catia yüklenmiyordu şimdi onları yükledim chrome çalışmıyo

Bu genelde çok yüksek çözünürlük, animasyon, sayısal olarak fazla resim açma gibi durumlarda oluşuyor bende.

Bu durumlarda ise sağ üstte bulunan üst üste 3 çizgi şeklindeki ikona tıklayıp Diğer Araç > Görev Yöneticisi 'ni açıp GPU İşlemini sonlandırıyorum.
Zaten böyle kasıntılı durumlarda orası en az 300-500 MB larda falan olur.Bazen çok daha fazla olabilir.
Sebebi dediğim gibi görsellerin verdiği şişkinliktir.

Ayrıca aynı yerdeki "Eklenti:shockwave flash" yazan yeri de gerekirse sonlandırıyorum. Flash animasyonlar çoksa ondan da yapabiliyor.

Ama yaklaşık 1 yıldır chrome müthiş düzeyde yavaşladı. O eski ilk günlerindeki chrome nerede. Elimiz alıştı buna vazgeçemiyorum da işte.

Son olarak burayı da deneyebilirsin.

Chrome'u daha da hızlandırmanın kolay yolu...

Opera tarayıcısını kullanmanızı şiddetle öneriyorum. Hem flash player tarzı resim, videoları daha çabuk açıyor hem de kasma, donma çok nadir oluyor.

Chrome, explorer' i bırakalı yıllar oldu.

GT-I9300 Tapatalk

Geri
Üst Alt