Diyabet Hassasiyeti İçin Ekşi Maya Ekmek Tercihi

Tamer Tuna

10 Numara!
2n14-cavdar-ekmegi-3.jpg
ek%C5%9Fi+mayal%C4%B1+kolay+ekmek+yap%C4%B1m%C4%B1.jpg

Dİyabet (Şeker Hastalığı ) hassasiyeti olanlara ekşi mayalı ekmek yemeleri için tavsiyede bulananlar veya
diyabet ekmeği tabelası ile bunu deklere eden satıcılar var..

Bu konuda ezbere hareket etmemek lazım...
Mesele sadece ekmeğin ekşi maya ( Önceki/1-2 gün evvelki ekmek hamurundan ayrı tutulup bekletilerek mayalaştırılan ) ile
yapılmış olması değil, ekmek yapımında kullanılan un daha önemli diyabetliler için.

Diyabet hassasiyetini varsa ekmeği almadan evvel üzrindeki bıçak kırtığınını hafifden yararak içine bakın:

Eğer içi soldaki resimde olduğu gibi koyu renk bir ekmekse tahıl katkılı yada tam buğday ekmeğidir. Diyabetliler ölçülü olarak kullanabilir.
Eğer içi beyaz veya çok açık renkte ise diyabetlilere uygun olmayan bildiğimiz beyaz unun ekşi maya ile kabartılarak yapılmış halidir.

Diyabetiniz varsa yada diyabetli yakınınız için ekşi ekmek alıyosanız;
ezbere her verilen yada karşılaştığınız ekşi maya ekmeğini kim ne derse desin inceleyip öyle alın...
Sakın dışının kara fırında pişmiş olmasından kaynaklanan kepek/un lekeleriyle kaplı olmasının sizi yanıltmasına izin vermeyin..

oya, makrome ,dantel vs vs de bekliyoruz
Modelli ve düz makromeyi 30 senedir severek yaparım. Ve bakmadan hız kontrollü olarak yapabilecek kadar iyiyim diyebilirim..:ka:
Balık ağı örmeyi kendimi bildim bileli yaparım..
Takı tasarımda uzun seneler tecrübe ve 8-10 senelikte eğitim belgeliyim.
Eskiden kalma tesbih yapımı ve hocalık belgeme güvenerek ciddi bir konu açmayı düşündüm ama makina ve torna olmadan kimseye faydası olmazdı..
İlk anda aklıma gelen, bu kadar amatör hobi yeterli mi..
Yetmediyse profesyonellere geçelim..

Geri
Üst Alt