Düşürülen Uçakta 100 AIDS Uzmanı Vardı

Arif Ulu

Baba Gündüz
Düşürülen uçak, dünyaca ünlü 100 AIDS UZMANINI TAŞIYORDU

69D67310-6C73-4E7E-B925-C3062438416B_w640_r1_s.jpg

Fuze saldırısı sonucu düşen Malezya uçağı ile ilgili flaş gelisme: Uçak, HIV hastalığı konusunda dünyaca ün yapmış 100'ü aşkin uzmanı taşıyordu.

Aralarında dünyaca ünlü Dr. Joep Lange'in de oldugu uzmanlar, Uluslararasi AIDS Konferansi için Melbourne'a gidiyorlardi.

30 senedir aids´e bir care bulamadilar yada büyük ilac sirketleri izin vermedi piyasaya sürülmesini!!

bende tam diğer konuya yazmıştım bununla ilgili bir ileti..

aklıma ıspartadaki uçak kazası geldi.. önemli nükleer projelerde çalışan araştıran fazlaca bilim insanı hayatını kaybetti o kazada.

30 senedir aids´e bir care bulamadilar yada büyük ilac sirketleri izin vermedi piyasaya sürülmesini!!

Aşısı çıktı diye biliyorum, Avrupada bi kadın vardı o demişti Afrikada falan o aşılardan yapılıyormuş ve aids olmuyormuşsun sonra galiba bizzat 1. ağızdan duydum yani ama araştırmadım detaylarını bilemiyorum

Yok artık ali sami.

İnsan canı bu kadar ucuz. Sen o kadar çabala çalış et dünyaca bilinen doktor ol. Elalemin füzesi gelsin öl

Aşısı çıktı diye biliyorum, Avrupada bi kadın vardı o demişti Afrikada falan o aşılardan yapılıyormuş ve aids olmuyormuşsun sonra galiba bizzat 1. ağızdan duydum yani ama araştırmadım detaylarını bilemiyorum

zannetmem

yoksa dünyada bir numarali tartisma konusu olurdu!! her sene milyonlarca insan ölüyor öyle hafife alinacak bir mevzu degil..

bi ara sünnetli olanlar daha az aids´e yakaliniyor diye yazmislardi..ama sonra yalan oldugu ortaya cikmisti..

Biraz Konu disi ama bi Olay geldi aklima..

Okulda AIDS hakinda bilgilendirme dersi vardi.. Kiz konusiyordu habere yan masa ile.

Ögretmen:,, Sus artik, iyi dinle..bu biligler cok önemli"

Kiz:,, Bence okadar önemli degil benim icin ..Sadece Erkekler bulasabiliyor AIDS'e !"

Ne güldük sinifda

HIV nezamand belirlendi önemli..erken tehsis ile az cok ,,normal" yasabilirsin.

gec tehsis de ise durum zor..

haklisin

her hastalikta erken teshisin büyük önemi var.yinede para kismini hafife almamak lazim..

ben ilac firmalarina pek güvenmiyorum.bunlar bildigin "tekel" olduklarindan piyasayi istedikleri gibi yönlendiriyorlar..

Tıp sektörüne umut bağlayanlar kusura bakmasınlar ama bence tıp sektörü taş çağında, 100 değil 1000 bilim adamı gitsede bir halta yaramaz..

Kötü huylu tümör çıkar çaresi yok, AIDS olursun çaresi yok, Alzheimer çaresi yok, kuduz köpek seni kafandan ısırır çaresi yok daha bir ton hastalık var çaresi olmayan.

Ulan herşeyi geçtim yıl olmuş 2014 insanlar Marsa robot gönderip görüntü alıyor ama saç dökülmesinin bile çaresi yok ancak birkaç yıllığına yavaşlatan ilaçlar var onlarda yan etki olarak erkeklik hormonlarını yok eden ilaçlar. Havalarından da geçilmez bu sektörde çalışanların.

Geri
Üst Alt