Effortless İngilizce Seti

16 gün nedir :) Kurs bitince derdini anlatabilecek kadar konuşursun. Derdin ne ? İngilizce konuşamamak gibi bir durumun öznesi olmaktan başka bir işe yaramaz. Ben 1997'den beri İngilizce'yle uğraşıyorum, Anadolu Üni. İngilizce Öğretmenliği mezunuyum. İngilizceden ekmek yiyebileceğim ne kadar alan varsa yıllardır hepsindeyim ama hala tercümanlık yaparken sıkıntı yaşadığım zamanlar oluyor. Tabi sana ne kadar lazım , öğrenme amacın gibi konuları bilseydim daha düzgün tavsiyelerde bulunabilirdim.

Zaman çok kısa olsa da bazen askerlikte ya da özel durumlarda Audio lingual method diye papağan yöntemi olarak da bilinen bir yöntem vardır. 1- 1,5 ay gibi bir zaman yeterlidir ama çok usta kişilerden ders almak lazım. Amacı da direkt konuşturmaya yöneliktir , what is this , this is a pencil gibi boş işlerle uğraşmak yerine direkt olarak günlük hayatta derdini anlatmanı sağlayacak şeyleri öğretir. Kısıtlı zamanlar için oldukça etkili bir yöntemdir. Kalıp kalıp diyalog ezbere dayanır.

Bende öğrenmek istiyorum alt yapım var.

Ama böyle şeyler tuzak bile değil saçma oldugu her halinden belli çünkü 16 günde dil öğrenilse dünyada ki bütün insanlar 8-9 dil biliyor olurdu.

Kesinlikle kurs harici yalan.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2

:D Odtü İngilizce Öğretmeliği mezunuyum, 4 sene Odtüde, toplamda 12 sene İngilizce eğitimim var. 12 senedir öğrenmediğimi bu 16 günde uyuyarak öğrendim. Çok faydalı bir kurs. Yata yata öğreniyorsun. Kesinlikle almalısınız.. Bunu bu programdaki %25 hissemden dolayı söylemiyorum, cidden faydalı asdadsasadsa.das.wq.weq..wq.wq404 fatal error..

Ticareti yapan ben olsam, programı ben satsam yine Allahtan korkar bu yalanları söyleyemezdim. Matrix mi bi çip sokacaklar bir tarafına I know English diye kalkacaksın? Tüm sanal alemdeki bu tarz şeyler etkisiz, para tuzağı. Kurslarda yalan çoğu..

İngilizce öğrenmek için veya herhangi bir dili öğrenmek için survival (yaşamsal) bir sebep olması en büyük etken. Almanya ya giden büyüklerimiz zamanında yaşamak için öğrendiler almancayı. Ayrıca ne kadar girdi olursa, film, dizi, müzik, pen-friends, yabancı arkadaşlar vs o kadar çabuk öğrenirsin. Sınav İngilizcesi diye adlandırdığımız saçmalığı öğrenmek istiyorsanda git papağan gibi kelime ezberle, hiç pronounciation falan kasma, bir kursa yazıl, 6 ayda 60-70 neti geçersin 80 soruda.

Critical Period Hyphotesis.. Bu hipotezi de aklından çıkarma, internette araştır. Noam Chomsky amcayıda araştır. Bir insanın 14 yaşından sonra anadili gibi bir dili öğrenmesi çok ama çok zordur. Anadiline yakın öğrenebilir. Çoluğunuz çocuğunuz varsa yabancı dil eğitimi doğumda başlar 14 yaşında biter bunu unutmayın. Özellikle 0-6 yaş arası bilingual olmasını istiyorsanız yabancı dil eğitimi verin. Sınırsız dil öğrenebilir 0-6 yaş arasında. Kapasitesi sınırsızdır. Daha çok şey yazabilirim, bilgi almak isteyen olursa gerekli teorileri, hipotezleri, nasıl eğitim almanız gerektiği vs bana burdan ve özelden ulaşabilirsiniz.. Haydi kolay gelsin..

mumkundur

sadece thalia dinleyerek 3 ayda ispanyolca konusmayi becermis insan evladi tanimaktayim. tabi effortless degil yani kelime anlamlarina falan bakmak lazim grameri de az bir cozgudun vakid bilinc alti akici konusma hususunda onemli rol oynuyr.

mumkundur

sadece thalia dinleyerek 3 ayda ispanyolca konusmayi becermis insan evladi tanimaktayim. tabi effortless degil yani kelime anlamlarina falan bakmak lazim grameri de az bir cozgudun vakid bilinc alti akici konusma hususunda onemli rol oynuyr.

Adamlar 16 gün diyor Sato.. 16 günde, hemde hiçbir bilimsel altyapısı olmayan bir şeye para yatırmak saçmalık ötesi. 16 gün sürekli yanında İngilizce konuşulsa, yattığında tepende biri susmadan konuşmaya devam etse bile olmaz. Ben Fransa'da 5 ay yaşadım, ilk 45-50 günün sonunda dediklerini yavaştan algılamaya başladım, İngilizce ve bir parça Almanca bilmenin verdiği yardımla. Ama 2. ayın sonunda kendi başıma bir alışveriş merkezine gidip İngilizce kullanmadan alışveriş yapabildim. Şu resimle bitireyim konuyu,

1654408_10203099906404352_1508329192_n.jpg

Duolingo indir appstore/playstore'dan. Çok güzel oluyor.

yok yahu bu set icin demiom ,yani bilincaltinda bi lisani isittikce o lisani kavrama/konusma vb kabiliyetin mutlak suretle gelisio

1- Filmleri İngilizce altyazılı-altyazısız izleyin.

2- Yabancı müzikleri dinleyin

3- İngilizce kitaplar okuyun, seviyesi beginner-intermediate ne olursa olsun.

4- Yabancı bir arkadaş edinin, faceten, skypetan vs. Mümkünse anadili İngilizce olmasın, olanlar kısaltarak yazarak hiçbirşey anlamamanıza sebep olabilir :) Bu tarz dil öğrenmek için forumlarda mevcut

5- İzlediğiniz filmler ve dinlediğiniz müziklerde sıkça geçen ve dikkatinizi çeken chunkları(sıkça kullanılan kelime öbeklerini) bir yere yazın.

6- Ayna karşısına geçin ve telaffuz etmeye çalışın duyduklarınız gibi. Kendi sesinizi de kaydedebilirsiniz, dinleyerek yanlışlarınızı düzeltmeye çalışın.

7- Mümkünse sadece bir aksana yoğunlaşın. American, British, Canadian, Australian ne olursa. Ama sadece birine yoğunlaşın.

8- İmkanınız varsa, o ülkeye gidin, yoksa imkanınız, vaktinizde varsa tatil yörelerinde çalışın. Dil öğrenmek için yurt dışı eğitim turları düzenleniyor.

9- Öğrenmek istediğiniz dili sevin, sevmeden öğrenemezsiniz. Ülkenin kültürünüde araştırın. Dil, kültürün, tarihin sentezi ve özetidir. Öğrendiğiniz veya öğrenmek istediğiniz dilin beden diline de dikkat edin.

10- Sınav İngilizcesi gibi grammar kasmayın. Sadece ve sadece iletişim kurabilmek amaç. Cem Yılmaz'ın dediği gibi, neitherler norlar değil amaç. Günlük konuşulan İngilizce'de de bu tarz uçuk kullanımlara nadiren rastlarsınız.

11- Youtube benzeri kanallardan bildiğiniz konularda İngilizce videolar izleyin.

12- Özellikle bir alan üzerinde çalışıyorsanız, atıyorum kimya mühendisiyseniz kimya ile ilgili terimleride özellikle öğrenmeye çalışın.

14- Sıkça kullanılan kelimeleri, duyduğunuz kelimeleri yatağınızın kenarlarına mümkünse resimleriyle beraber yapıştırın. İşte burda bilinçaltı devreye girer. Yatmadan önce baktığınız son şeyleri vücut uyurken tekrar eder. Ama bu demek değildir ki bu şekilde tamamen dil öğrenilir.

15- 13. maddeyi neden es geçtiğime gelirsek, bknz: Madde 9, dilin kültürünü öğrenin, 13 ve Cuma yan yana gelmemeli :) Haydi kolay gelsin.

yok yahu bu set icin demiom ,yani bilincaltinda bi lisani isittikce o lisani kavrama/konusma vb kabiliyetin mutlak suretle gelisio

Mutlaka bilinçaltı önemli. Biraz öncede yazdım, bizim ordu da belirli harp okullarında denediği tam olarak buna benzemese de bir yöntem var. Yatmadan önce tepelerindeki lcd ekranda kelimeler beliriyor. Onlara bakarak uyuyorlar. Ama bu kesinlikle bir dili öğrenmek için yeterli değil. Dili öğrenmenin en basit yolu;

the more input you get, the more you will acquire.. Ne kadar girdi olursa yabancı dilden, ne kadar çok duyarsan, o kadar çok o dili edinirsin. Son derece basit :)

Geri
Üst Alt