Eksisiyle Artısıyla: Thomas Tuchel

Aslan Türkoğlu

The Maestro
Yönetici
Moderatör
MYm5gk.jpg

Thomas Tuchel hakkında tüm merak ettikleriniz. A'dan Z'ye Tuchel analizi...

Haberin Devami GSC Portal'da

Bilgilendirme icin tesekkur..

Yazıyı okuyunca şöyle bir düşünceye kapıldım. Sağda solda Tuchel için gelecekte Bayern ve Almanya'nın teknik direktörlüğüne yani orada ulaşılabilecek en üst noktaya layık görülebileceği, buraya hazırlanacağı söyleniyor. İlk büyük kulüp deneyimi bizle olacaksa, bizim için başarı ne kadar şartsa , o da o kadar başarılı olmak zorunda.

Mancini mesela, kendisi severim o ayrı ama başarılı olmak gibi bir zorunluluğu yoktu. Roberto Mancini dediğin zaman dünya çapında geçerli bir isim. Ama Tuchel için Almanlar en üst noktaları düşünüyorsa, Tuchel de ilk büyük kulüp deneyiminde kendini göstermek zorunda.

Bu da sürekli tekrarladığımız başarıya aç, tanımına tam oturuyor.

Böyle yazıların forumdaki değerli kalemlerden çıkması dileğiyle yakın zamanda

tapa

ben dün bu adami benim arkadasa sordum cocuk sabah aksam bundesliga izliyor yeni klopp dedi tuccel icin ve cok basarili bir hamle olurmus gelirse

benden onayi aldi ins gelir

Ersun Yanal ve Abdullah Avciya benzetiliyorsa kalsin. Benzetecek hoca mi kalmadi

İyi olacak bu iyi. umarım imzalanmıştır.

En büyük sorun bence SABREDEMEMEK.

Hoca hakkında hiçbir fikrim yoktu, ismi bizimle anılınca sağdan soldan okuduğum tüm yazılarda Almanya'nın gelecek vaad eden en önemli td, başarıya aç birisi olduğu yazıyordu. Bu tanım bizim için önemli ve doğru adresin Tuchel olduğunu gösteriyor ama,

Yabancı hocaların geldiği ilk senede şapkadan tavşan çıkarmasını beklemekte bir o kadar yanlış, ne kadar da doğru adresin Tuchel olduğunu düşünsem de burdaki en önemli detay hocanın arkasında durmak, takıma destek olmak ve SABIRLI olmaktır.

5 yıllık sözleşme yapalım, sabretmeyen de gitsin fenerli olsun.

İsim olarak büyük teknik adamlar Türkiye'de genellikle başarısız oluyor. Hepsini teker teker yazmayacağım. Zaten biliyorsunuz. Nedeni çok basit. Adamlar onca başarı, şan söhret kazanıp buraya geldikleri zaman, bi yerden sonra Türkiye kesmiyor onları.

Ama Tuchel gibi teknik adamlar öyle değildir. Galatasaray onlar için bir şanstır ve kendini kanıtlama yeridir. Bu yüzden takımı küçümsemeden, aynı zamanda da büyük özveri ile çalışırlar.

İşte bu yüzden Tuchel gelsin istiyorum. Tecrübe falan takılmayın bu tip şeylere. Örneğin Diego Simeone çok mu tecrübeliydi Atletico'ya gelmeden önce?

Ama geldi ne yaptı? Takımını, Real ve Barça gibi iki devi geçerek şampiyon yaptı. Avrupa ligini kazandı. Şampiyonlar liginde de final oynattı. Şimdi Simeone Galatasaray'a geliyor dense, eminim çoğunuz göbek atarsınız. Ama Atletico'dan önce Simeone geliyor dense, yine çoğunuz bu kim? Yönetim istifa derdiniz. :)

O yüzden Tuchel de bir Simeone olmadan önce, kapmak lazım. Sonra geç olur. Demedi demeyin. ;)

İlk 5 hafta sonunda olası olumsuz sonuçlardan sonra yıldızcı tayfa parçalamaya başlar bunu.

Bizim sidiğimiz en uzağa gitmeli ya ! Sabır mabır hak getire !

Ne yalan söyleyeyim, adam ile ilgili videoları görüp yorumları okudukça heyecanlanıyorum.

Ama burada, bu ülkede, bu pisliğin içinde..

Bu adam olmaz.

Geri
Üst Alt