Elektronik Kitaplar'da KDV Oranı Yükseltildi!

Gürkan Akdeniz

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Resmi gazetede yayımlandı; 1 ocak 2019'dan itibaren geçerli olacak şekilde kitaplarda, kırtasiye ürünlerinde kdv oranı yüzde 8'den yüzde 18'e çıkarken,
E-kitap ve gazetelerde kdv oranı yüzde 1'den yüzde 18'e çıkarıldı.

Çoğu zaman arkadaşlarımdan otlanırım geri de vermem

illa orjinal yayın okuyacak değiliz ya korsanlar ne güne duruyor

Zaten çok okuyan bir toplumuz kdv nin düşük olmasının mantıklı bir açıklaması olamazdı.

şimdi araştırdım da,durum pek öyle göründüğü gibi değil

kitapta ki kdv aynı sadece e-kitaplarda ki ve e_gazetelerde ki kdv arttırılmış

birde dini yayınlarda kdv %1 miş ,onu da arttırmışlar sanırım

Okuyan toplum istemedikleri için çok normal. İnadına okumalı, inadına bilgilenmeliyiz.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Resmi gazetede yayımlandı; 1 ocak 2019'dan itibaren geçerli olacak şekilde kitaplarda, kırtasiye ürünlerinde kdv oranı yüzde 8'den yüzde 18'e çıkarken,
E-kitap ve gazetelerde kdv oranı yüzde 1'den yüzde 18'e çıkarıldı.

Gürkan Bey, Sertan Bey'in dediği gibi sadece e-dergi ve e-kitaplarda artış olmuş. Neden toplumu gaza galeyana getiriyorsunuz? Bu yaptığınız suç!

Elektronik kitap, dergi ve gazetede KDV artırıldı!

Gürkan Bey, Sertan Bey'in dediği gibi sadece e-dergi ve e-kitaplarda artış olmuş. Neden toplumu gaza galeyana getiriyorsunuz? Bu yaptığınız suç!

Elektronik kitap, dergi ve gazetede KDV artırıldı!

Gönye

Edit: konuyu bir daha inceliyorum

Screenshot_2018-12-19-11-42-11-1.webp

çok doğru ama eksik bir hareket.bence %150 gibi ÖTV oranı da eklemeleri lazımdı!

makarnaya gelmediği sürece bi problem yok. sonuçta kitap yemiyoruz değil mi

köprü, havaalanı vs ihalelerine paralar yetişmeyince tabi ;D

Kırtasiye ürünlerinde de arttırılmış, mantıklı 1 izahı yok.

Kırtasiye ürünlerini anladık, kağıt büyük sıkıntı şu an bizim için ama dijitalini de okumasınlar der gibi e-kitap ve gazetelerin kdv oranlarını yükseltmenin amacı ne olabilir hepimizin düşündüğü şey dışında?

Kırtasiye ürünlerinde de arttırılmış, mantıklı 1 izahı yok.

denetleme olmadığı sürece bu tarz vergi artışları ya da indirimleri sadece maliyenin hesaplarında ki kalemleri düşürmeye kendi içlerinde ki karmaşayı azaltmaya yöneliktir.

veya hepsini belli oranlara getirip aynı kalem üzerinden yapılan kaçakçılığa engel olmak içindir.

Yanlış anlamadıysam e-kitap ve matbu kitabın internet satışına artış geldi. Yani mağazadan alınan kitaptaki kdv artmamış. Yanlış mı anladım?
Kitap ve benzeri diyor Mahir. Benzeri dediği kısımda da parantez içinde e-kitap diye belirtiyor.
Kitap için de Recep İvedik gibi okumalık, kapağı olan diye mi belirtmeliydi

Ayrıca kırtasiye ürünleri de sayılıyor

önce ki vergi düzenlemesi de şu

• Gazete ve dergiler ile e-gazete ve dergilerde KDV oranı %1
  • Kitap ve benzeri yayınlarda KDV oranı %8
  • Kur’an-ı Kerim (Kur’an meal ve tefsir kitapları ile münhasıran Kur’an cüz, sûre, ayet ve/veya meallerini içeren kitaplar dâhil) ile Tevrat, Zebur ve İncil kitaplarında KDV oranı %1,
  • 21/6/1927 tarihli ve 1117 sayılı Kanun hükümlerine göre poşetlenerek satılan (müstehcen yayın) dergi, kitap ve benzeri yayınlarda KDV oranı %18,
  • Sesli kitaplarda KDV oranı %18’dir

Geri
Üst Alt