Enkaz Devrediyor

Adem Çakar

Büyük Kaptan
5423b99d61361f1df0714411

Başkanlığı bırakacak olan Ünal Aysal döneminde Galatasaray'ın hisseleri yüzde 85 düşerek 8 yılın dibine indi. Rekor gelire rağmen, borç ikiye katlandı. Borsa, "Ulusal Pazar'dan atarım" diye uyardı

14 Mayıs 2011'de Galatasaray'ın 34'üncü başkanı olarak göreve seçilen ve 25 Ekim 2014'te yapılacak genel kurulda aday olmayacağını açıklayan Ünal Aysal'ın yaklaşık 4.5 yıllık başkanlık dönemindeki performansı hayal kırıklığı yarattı. Adnan Polat'ın tarihi birleşmeyi gerçekleştirerek devrettiği Galatasaray Sportif A.Ş., Aysal döneminde izlenen strateji ile borsada adeta çökerken, mali açıdan da arzulanan sonuç elde edilmedi.

HİSSE 8 YILIN DİBİNDE

Galatasaray'ın hisseleri, geçen haftayı 19.05 TL ile neredeyse 8 yılın en düşük kapanışını gerçekleştirdi. Ünal Aysal'ın başkanlığı döneminde Galatasaray'ın hisselerindeki kayıp yüzde 85'e ulaştı. Bu dönemde Cimbom'un piyasa değeri ise 2 milyar 730 milyon liradan 412.3 milyona indi. Aynı dönemde, şike sürecini yaşayan Fenerbahçe hisselerindeki düşüş yüzde 65.3 olurken, Trabzonspor yüzde 75.8, Beşiktaş ise yüzde 40.3 değer kaybetti.

YATIRIMCILAR İSYAN ETTİ

Galatasaray hisselerinde yaşanan sert düşüşte, Aysal'ın göreve gelmesinin hemen ardından gerçekleştirilen hisse satışlarıyla rekor orandaki iki bedelli sermaye artırımı etkili oldu. Galatasaray Spor Kulübü, 26 Ağustos-12 Aralık 2011 tarihleri arasında şirketin yüzde 28.35'ini borsada satarak 168.8 milyon lira gelir elde etti. Bu operasyonun hemen ardından gerçekleştirilen iki bedelli sermaye artırımıyla yatırımcılardan 136 milyon TL tahsil edildi.

BORÇ İKİYE KATLANDI

Aysal döneminde kulübün mali performansında da çarpıcı gelişmeler yaşandı. Galatasaray Sportif A.Ş., 3 yılda 748.1 milyon TL satış gelir elde etti. Hisse satışları ve bedelli artırımlarla birlikte kulübün elde ettiği nakit tutarı 1 milyar 53 milyon liraya ulaştı. Bu gelire karşılık, şirketin 31 Mayıs 2011'de 356.4 milyon TL olan borcu, 31 Mayıs 2014'te yaklaşık iki kat artarak 711.1 milyon liraya çıktı.

BORSADAN UYARI GELDİ
Galatasaray'ınmali durumu, Borsa Yönetim Kurulu'nun da harekete geçmesine neden oldu. Diğer spor kulüplerini de uyaran yönetim, 4 Eylül'de yaptığı açıklamada, şirketin 26 Eylül 2013'te finansal yapısını düzeltmesi konusunda uyarıldığını hatırlatarak, buna rağmen finansman sıkıntısı durumunun devam ettiğine vurgu yaptı. Şirketin finansman durumunun düzeltilmemesi durumunda, Ulusal Pazar'dan çıkarılabileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: Sabah Gazetesi

mali konularda pek yorum yapamıyacam konuya hakim değilim ünal aysalı en son eleştiriceğim konu mali konulardır açıkcası iyi kötü pek bilmiyorum yani birde haber bana ısmarlama haber gibi geldi kaynağa bakarsak

sabah gazetesi forumda yasak değilmiydi ? yasak diye biliyordum takvim gazetesi ile birlikte. Yasak değilse de yasak listesine alınmalı. Takvim ile Sabah aynı şey zaten.

oleyyyyy kaka aysal
ft büyük basgaaaannnnn xDDDDDDDD

necati şen şakrak yine :asd:

Yanlı haber. Manipülasyon ülkemde moda.

Aysal geldiğinde GSnin borcu 328 milyon dolardi ve gelecek yillarin gelirlerinin 100 milyon dolari harcanmisti. Resmi rakamlar. Konu acmadan önce biraz arastiralim.

yeni gelen hocaya verecek ekmek paramiz bile olmayacak
aysal batirdi bizi ft olsaydi bunlar olmazdi

Sabah falan gibi pacavralarin okundugu, sitelerine girildigi gercegine uzulmekten konuyu okuyamadim. bol unlemler de guzeldi halbuki.

Deep Thought cihazından gönderildi.

İsmarlama ve manipüle haber (özellikle hisseler konusunda) geciniz.

Zırvalık

LG-P920 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ft amrabad ve hamid transferlerinden kaç para cukkalamış onları da yazsalardı keşke

4,5 yıl? La bunlar daha 2014 den 2011 i çıkaramıyor, bir de borsa analizi yapmışlar.

Sabah ve ekrandaki türevi Atv.
Aşağı yukarı 30 yıldır iyi kötü gazete okur, tv seyrederim.
Hiç bu kadar pespaye, yanlı, taraflı ve rezil yayın yapan medya organı görmedim.
Resmen sahiplerinin köpeği olmuşlar, havlıyorlar.

BERkay & eKİN & Berkin

Amaci mide bulandirmak olan haberleri kaile alip suraya tasiyip'da manipulasyonlara ortak olmayin lutfen.

Geri
Üst Alt