Erman Toroğlu: "Fener hakemlerle kazandı!"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Erman Toroğlu: "Fener hakemlerle kazandı!"

Afferim size yakışan mantık bu.

Yahu bu forumda Galatasaraylıdan çok nerdeyse fbli ve bjk lı var. Forumun adı değişsin bence...

valla bende aynısını diyorum. sonra GS LI BİRİ BUNA LAF EDİNCE ceza alıyo. yok şikeyle sampiyonuz öyle olmasını istiyorum. bunlar seref yoksunlugunu artık acıkca belirtiyolar...

Erman toroğlu yeni keşfedilmiş bir şey söylememiş, herkes biliyor bunu, fenerliler hariç:)

la bırak emre elleriye o capsız kaleciye engelliyor. tabi hakemler öyle bir alıştırdıki sizi inanasınız gelmiyor. cemkiriyosunuz derken burası antu degil capsız civciv taraftarı kafesine dön. utanmasanız hakkımız yencek diceksiniz ki diyosunuz zaten. sizin arpanızı fazla fazla vermişler..

sana araoune kone diyorum:) la olum bura antumu bide sacma sapan penaltılar var diyon. niangı sizin uzun atlama kamplarına sokun orda daha cok iş yapar. herif kaleciyle carpsımadan 50 metre öteden zıplıyor. olimpiyatlara felanmı katılıyor uzun atlamada bilgi verirsen sevinirim..

Bunlar başkalarına yazdıkların GB-FB maçı topiğinde.

milleti tahrik etme burda. hepiniz yüzsüzsünüz kardeşim baskasına gelince atıp tutarsınız. bide bu fenerli civcivi burda konusturuyosunuz. karakter sorunu yaşıyosun herhalde şikeyle şampiyonuz diyor bide..

valla bende aynısını diyorum. sonra GS LI BİRİ BUNA LAF EDİNCE ceza alıyo. yok şikeyle sampiyonuz öyle olmasını istiyorum. bunlar seref yoksunlugunu artık acıkca belirtiyolar...

Bak şimdi iyi dinle beni. Dün gece GB-FB maçı bitince topiği 40. sayfadan itibaren sonuna kadar okudum, samimi diyorum her mesajın dikkat çekiyor. Zamanın varsa ve üşenmiyorsan sen de başından sonuna kadar bir oku, bir diğer mesajlara bak, bir de kendi yazdıklarına, arka arkaya okuduğun zaman forumun seviyesini nasıl düşürdüğünü görmemene imkan yok. Yazdığın mesajların büyük çoğunluğu kin ve nefret dolu sağlıksız zihniyetin ürünü. Bunun Galatasaraylı olmakla, Fenerbahçeli olmakla, Beşiktaşlı olmakla izahı yok, sahip olduğun zihniyet tamamen eğitim seviyesi ve kültür düzeyi ile alakalı bir durum. Senin mantığında Galatasaraylı da dolu, Fenerbahçeli de, Beşiktaşlı da. Ama değişmeyen şey zihniyetinizin sağlıksız olduğu.

1 seneye yakın süredir buradayım, benden de eski Fenerbahçe ve Beşiktaşlı arkadaşlar da var. Eğer bu kadar zamandır tuttuğumuz takımı gizlemeden forumda barınıp insanlarla iyi iletişim içinde bulunmuşsak, genç kardeşlerimiz sağolsunlar bize abi diyecek kadar saygı gösterir olmuşsa, yeri geldiğinde birbirimize takılıp şakalaşmış, yeri geldiğinde kızıp tartışmış ama saygıyı asla elden bırakmamışsak, hem buradaki insanların kalitesinden, hem de bizlerin sağduyulu olmasındandır.

Eğer ikinci üyeliğin değilse daha 1.5 ay bile olmamış foruma üye olman. Son zamanlarda üye olup kendini Galatasaraylı diye tanıtan veya tanıtmayan rakip takım taraftarları baya arttı. Haliyle yeni olmandan ötürü bazı şeyler ayırt edememiş olman gayet doğal. Yalnız bu bir şeyleri kendi kafandan bulamıyor olmanı meşrulaştırmaz. Senden daha eski Galatasaraylıların forumdaki bir kaç Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarına karşı tutumu ve samiyetine bakarak bazı çıkarımlar yapabilmiş olman gerekirdi. Sen ve diğer yeni üye arkadaşlara da tavsiyem önce gözlemde bulunup ondan sonra üslup ve tutumlarınızı şekillendirmeniz. Bozuk davranışlarınız bazı eski üyeleri de etkiliyor, en önemli nokta burası bence, onların da kontrolü kaybetmesi foruma faşizan bir hava getiriyor çünkü.

Çuvaldızı başkasına batırmışken iğneyi kendimize batırmamak olmaz diyelim yeni üye olan Fenerbahçeli arkadaşlar için de paragraf açalım. Üye olduktan sonra burada yazdıklarınız her ne kadar sadece yazana mal edilmesi gereken şeyler olsa da çoğunlukla tüm Fenerbahçelilere mal ediliyor. Sonuçta uzun zamandır burada olan bizler zorluk çekiyoruz (başkasının adına konuşmak istemiyorum ama Beşiktaşlı arkadaşlar da dahil zorluk çekenlere). Yazdıklarınıza biraz daha dikkat eder ve Fenerbahçeli olduğunuz halde kendinizi Galatasaraylı diye tanıtmazsanız bizleri de zor durumda bırakmamış olursunuz.

Bıraksana, bizimde fener ve bjklıların attığı mesajlar daha çok çarpıyor gözümüze, kin nefret edebiyatı yaparak üste çıkmaya gerek yok, senin için söylemiyorum, burada yazmanızı saçma bulsamda provakatör olduğunu söylemem ama gereksizsin o ayrı.Ben GS forumun da fenerli yada bjkli görmek zorunda değilim hiçbir Gs lı değil daha doğrusu bizi eleştirip kendini haklı çıkarmaya çalışıyosun.Sen bize tavsiyede bulunamazsın , bozuk davranışlar mış hadi ya ? adamlar gelip laf üstüne laf sokuyolar burda , öyleleride varki oynamaya çalışıyor ama beceremiyor sürekli karamsarlık gs fark yer fener ezer alex show yapar falan filan + yine bazıları GS lı gibi gözüküp etmediği hakaret kalmıyor birde sessiz kalalım öyle mi . hadi canım hadi.Bir kaç taraftar senin gibi düşünüyor diye bunu herkese mal edemezsin daha öncede yazmıştım rekabeti tadında bırakın, adamlar kendi mekanımızda bize racon kesip gider yapıyorlar biz gerekeni yapınca faşizan oluyoruz yok öyle yağma,bu faşizan lafınıda gençler fener topiğine bakıp oradaki mevzudan sonra yazdın ne hikmettir ordada kendi renkdaşın bizi köpek yerine koydu inceden inceden sonra sözlük anlamı edebiyatı yaptı,görmemezlikten mi gelseydik fenerlim? sana şu vakte kadar saldıran oldu mu? olmadı, iğnelemler olmustur o da doğal tabi, bunun başka bir örneği gsc hariç hiçbir sitede yoksa şurda yazdığına bile şükret bence,, analiz yapmak size düşmedi.Bizim derdimiz zati bize yetiyor sizlere de laf yetiştirmek ağrıma gidiyor doğal olarak baksana adamlar potaya girdi, seri yaptıkça başımıza üşüşüyolar.Aynı durumda ben olsam ve şu an antuya üye olsam anında biletim kesilirdi bunuda biliyosun dimi? burada misavirperverliğin hoşgörünün suyu çıkarılmışsa bu zaafın üzerinden benim renkdaşımı eleştiremezsin, Barış sonuna kadar haklı, bize karşı yapılan saygısızlık ve terbiyesizliğe haklı olarak tepkisini koyuyor herşeyi geçtim fenerlilere hesap mı vereceğiz? Sen objektif, burada iyi niyetle takılan bir fenerli olabilirsin bu ayrı ama bize ders veremezsin, senin bu dediklerini fenerle bi alıp veremediği olmayan Gs LILAR yutar ancak biz değil.

Neyse foruma bir süre ara vermem hayırlı olacak sanırım. Yönetici arkadaşlardan 10 gün MYC rica ediyorum. Ortalık biraz sakinleşmiş olur belki 10 gün sonra. Hatam olduysa kusura bakmayın. İyi forumlar hepinize.

iyi forumlar , mycye gerek yok kendin çıkabilirsin ,istediğin zamanda dönersin.

Neyse foruma bir süre ara vermem hayırlı olacak sanırım. Yönetici arkadaşlardan 10 gün MYC rica ediyorum. Ortalık biraz sakinleşmiş olur belki 10 gün sonra. Hatam olduysa kusura bakmayın. İyi forumlar hepinize.

MHK ve Federasyon yardımıyla Konyaspor bile daha rahat şampiyon olurdur hala çabalıyosnuz gülünücek haliniz var

Özellikle Dia artizin önde gideni.

Fenerbahçe'nin Mızrak'lı maçları

:SS:

İlk golde Açık ofsaytı göremeyen Nihat Mızrak’ın ikinci golde de temas olmayan pozisyonda orta hakem uyararak penaltı vermesini sağladığı iddia ediliyor.

Nihat Mızrak uzun yıllardır yardımcı hakemlik yapıyor, Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi'nin BESYO bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışıyor

Mızrak, 25 Ocak 2004 de oynanan, Cem Papila’nın yönettiği ve beş Beşiktaşlının oyundan atıldığı Beşiktaş-Samsunspor maçının da yardımcı hakemi. Bilindiği gibi o sezonu Fenerbahçe şampiyon bitirmişti.

19 Aralık 2008’ de oynanan Konyaspor – Fenerbahçe maçında Fenerbahçeli Önder’in elle attığı golde orta hakem Kuddusi Müftüoğlu golü iptal etmiş ancak yan hakem Nihat Mızrak orta sahaya koşarak ve Müftüoğlu’nu uyarıp golü verdirmişti.

Mızrak bu sezon ligin ikinci yarısında Trabzonspor'un Şükrü Saraçoğlu'nda Fenerbahçe'ye 2-0 yenildiği maçta da görev yaptı.

Nihat Mızrak TFF dergisinde 5 kırmızı kart çıkan Beşiktaş – Samsunspor maçını şöyle değerlendiriyor.

Hakemlik kariyeriniz boyunca unutamadığınız maçlar var mı?

Hem de birkaç tane. Birisi 2003-2004 sezonunda İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Samsunspor maçı. O karşılaşmada Beşiktaş'tan 5 oyuncu kırmızı kart görmüş ve maç yarıda kalmıştı. Maça Cem Papila ile birlikte çıkmıştık. Benim için asla unutulmayacak, mükemmel bir maçtı.

Zago'ya gösterilen ilk kırmızı kart benim katkımla olmuştu. Cem Hoca, Zago'ya ilk sarı kartı gösterdikten bir süre sonra, aynı oyuncu 3-5 metre yanımda bir mesafede rakibe faul yaptı. Faulden hemen sonra hocayla göz göze geldik ama kendisinde kart gösterme yönünde bir hareketlenme yoktu. Hocanın faulü açıdan dolayı tam olarak göremediğini düşündüm ve pozisyon çok yakınımda gerçekleştiği için Zago'nun ikinci sarı kartla cezalandırılması gerektiğini ilettim. Cem Hoca da bunun üzerine kendisini oyundan ihraç etti. Bu ihraçtan sonra daha da dikkatli olmalıydık.

Cevap: Fenerbahçe'nin Mızrak'lı maçları

Konya – Fenerbahçe maçı ile ilgili o günkü basının değerlendirmesi:

Konyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın 32. dakikasında ise kullanılan serbest vuruşta Konya kalecisi Oğuzhan'ın yumrukladığı top yakın mesafedeki Önder'e çarparak ağlara gitti. O Sırada Önder ellerini yana ve yukarıya doğru açmıştı. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, ofsayt gerekçesiyle önce iptal kararı verdi ve topun serbest vuruşla yeniden oyuna girmesini istedi. Müftüoğlu'nu kararından vazgeçiren şey, yardımcı hakem Nihat Mızrak'ın "hocam ofsayt yok" diyerek santraya koşması oldu. Konyasporlu futbolcular bu gole "elle müdahale" olduğu yönünde uzun süre itirazda bulundular. Ancak hakemlerin aralarındaki konuşma ofsayt mı değil mi şeklindeydi. Elle oynanmadığından özellikle yan hakem Mızrak, açısı gereği o kadar emindi ki, maçın hakemine sadece "ofsayt değil" uyarısında bulundu. Elle oynamanın esamesi bile okunmadı.

Son olarak bir Nihat Mızrak Anısı

Futbol Federasyonu’nun Tam Saha Dergisi’nde yer alan bir hakem anısı herkesi çok güldürdü. İşte tam Türklere has fıkra gibi yaşanmış bir anı:

Olayın kahramanı yardımcı hakem Nihat Mızrak; maç, Denizlispor-Fenerbahçe...

Bilindiği gibi, maç formalarında eskiden futbolcu adlarının yazıldığı bölümde reklam alma uygulaması başladı. Denizlisporlu oyuncuların sırtında da Aynes reklamı bulunuyor. Bu maçta diğer yardımcı, "Aynes ayağını kaldır, kramponuna bakayım" diyor. Bu sırada yanlışlık fark ediliyor, karşılıklı gülüşme oluyor.

Ancak Mızrak bu yanlışlığın farkına varmıyor. Maçın son dakikalarında bir karışıklık oluyor, Mızrak devreye giriyor: "Aynes, Aynes, dur... Sakin ol." İçinden de, "Yahu bu kadar uyarıyorum bu oyuncu beni neden umursamıyor" diye düşünüyor.

O sırada diğer yardımcı telsizden, "Nihat ağabey, Aynes oyuncunun ismi değil, forma reklamı!"

Son olarak bir Nihat Mızrak Anısı

Futbol Federasyonu’nun Tam Saha Dergisi’nde yer alan bir hakem anısı herkesi çok güldürdü. İşte tam Türklere has fıkra gibi yaşanmış bir anı:

Olayın kahramanı yardımcı hakem Nihat Mızrak; maç, Denizlispor-Fenerbahçe...

Bilindiği gibi, maç formalarında eskiden futbolcu adlarının yazıldığı bölümde reklam alma uygulaması başladı. Denizlisporlu oyuncuların sırtında da Aynes reklamı bulunuyor. Bu maçta diğer yardımcı, "Aynes ayağını kaldır, kramponuna bakayım" diyor. Bu sırada yanlışlık fark ediliyor, karşılıklı gülüşme oluyor.

Ancak Mızrak bu yanlışlığın farkına varmıyor. Maçın son dakikalarında bir karışıklık oluyor, Mızrak devreye giriyor: "Aynes, Aynes, dur... Sakin ol." İçinden de, "Yahu bu kadar uyarıyorum bu oyuncu beni neden umursamıyor" diye düşünüyor.

O sırada diğer yardımcı telsizden, "Nihat ağabey, Aynes oyuncunun ismi değil, forma reklamı!"

Ne mal olduğu belli oldu

Acısı sene sonu çıkınca ağlıyorlar birde.

Oğuz sarvan bilmiyormu Mızrakın hangi takımlı olduğunu. Tabiki biliyor. Fenerin maçlarına ligin 2.yarısında atanan tüm hakemlere dikkat edin. Bu adamlar orta hakemden çok yardımcı hakemlerle istediklerini aldırıyorlar.

Resmen üçer üçer çalıyor puanları adamlar.Görülüyorki fenerasyon işini bu sene ciddiye alıyor.

Bırak bu işleri yaa..Sana burada iyi niyet gösterenler kotuyanlar utansıın...Dilimde tüy bitti objektif fenerli olamaz diye inandıramıyoruz yöneticileri..Adamların içinde ki şikecilik provakatörlük böyle zamanlarda ortaya cıkıyor işte görebilmeniz için daha ne olması gerekiyor..

Trabzonsporun da dediği gibi Aziz Yıldırım kulüpler birliği başkanlığından istifa etmelidir.Başkan yalnız kendi kulübünün menfaati için uğraşıyor diğer takımlar umrunda değil.Şerefli biri olsaydı çıkar adam gibi " dünkü maçta hakem hataları kazanmamıza yardımcı oldu.Pozisyonun penaltı olmamasına rağmen penaltı kararı verildi ama diğer ama diğer takımların penaltıları verilmiyor.Kulüpler birliği başkanı olarak bu duruma göz yumamam" gibi açıklamalar yapardı.İşe yarasa da yaramasa da büyük takdir alırdı.

Konuyu Kapatıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt