Eski Takımına Karşı Oynayamaz Maddesi

Ahmet KOLKOPARAN

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Antalyaspor Fenerbahçe'den transfer ettiği Semih'in sözleşmesine böyle bir madde koyduran Fenerbahçe'ye tepki göstermiş. Bir ara Beşiktaş 'ta vardı bu olay.

Siz ne diyorsunuz. Sizce bu tür uygulamalar doğrumu...

Antalyaspor'dan Fenerbahçe'ye tepkiAmk Spor Gazetesi

RES%C4%B0M-25.jpg

Habertürk’te yer alan habere göre, MP Antalyaspor’dan Fenerbahçe’ye büyük tepki… Sarı-Lacivertli kulübün, Semih Şentürk’ün sözleşmesine “Fenerbahçe’ye karşı oynayamaz” maddesi koyması Antalyaspor cephesini çileden çıkardı.

Teknik direktör Samet Aybaba, sözleşmeye konulan özel maddeyle ilgili bilgisinin olmadığını ifade ederek, “Bu son derece yanlış ve saçma bir şey. Eğer oyuncuyu bir takıma veriyorsanız, onun özgürce oynamasına izin vereceksiniz. Bunun dünyada örnekleri var, ülkemizde yok” diye konuştu.

Devre arasında oyuncuların başka bir takımı tercih edebileceğini işaret eden Aybaba, “Maalesef Türkiye’de oyuncular başka takımla görüşmesi halinde kadro dışı bırakılıyor. ‘Oyuncu başka bir takıma gitti, bize karşı oynamasın’ diye saçma sapan bir şeyler var. Bunları düzeltmemiz lazım. Bunlar artık çok geride kalmış şeyler. Ben bu maddeyi bilmiyorum. Niye oynar, niye oynamaz, onu da bilmiyorum” ifadesini kullandı.

Kuşların eski oyuncularının hemen hepsi kuşlara karşı acaip yatıyorlar. Hele ki eski kalecileri.

Böylesi durumlarda sözleşmeye bakaım ben. Antalya bu şartlarda anlaştıysa sorun yok. Anlaşmama yolunu seçebilirlerdi. Her kulüp için bu geçerli.

Ne kadar saçma nasıl bir kural hayır oynamaz maddesini koyan takım mı adamın maaşı veriyor ? Maç başı para alan adamın hakkını yiyorsun bu kul hakkına girer.

biz hiç yapmadık herhalde böyle birşey. bizim eskilerde hep coştu. yinede saçma ve gereksiz bir olay.

Kiraya verdilerse madde konulabilir ama bonservisiyle gittiyse bu madde imkansız hatta şikeye girer. Senin oyuncun değil artık.

Cok normal neyi sorunmus. Bunu dunyadaki butun takimlar yapiyor istersen. Kiralik veren kulubun kararina kalmis..

ama satilmis ise bu imkansiz onuda soylim. Illegal yani.

bunu fenerden baska takımın yaptıgını görmedim daha

Saçma-sapan, mantıklı bir açıklaması olmayan, spor ahlakıyla hiç bir şekilde bağdaşmayan, akla-mantığa uymayan rezil bir uygulama.

Bu arada yukarıdaki yorumumu düzelteyim. Kiralık sözleşmeler için normal bu ama nasıl bonservisi verilmiş oyuncuya böyle madde konulur anlamış değilim.

bunu biz de yaptik bi kac oyuncu ile, ama her mac icin degil, galiba culio kira da iken oynayamadi bize karsi

Semih kiralik mi gitti?

Türkiyeden başka bir örnek verebilirmisin. 1tane bile versen kabulümdür.

Turkiye de Fener bunu cok yapti. Besiktas 2-3 sene evvel bir oyuncuda yapmisti. Adi aklima gelmiyor.

mesela aklima gelen yurt disindan var: pedro leon kiralik getafe. Real madrid e karsi oynatmadilar.

Geri
Üst Alt