Fatih Demireli: “City Football Group gibi Galatasaray'da da en başından beri Multi Club kurma arzusu var”

Batıkan Kanarya

P. Griffin
Yönetici
Moderatör
Galatasaray Ar-Ge Sorumlusu Fatih Demireli: "Bir gün telefonum çaldı, açtım, 'Merhaba ben Erden Timur' dedi. Şaşırdım, konuştuk. Bir proje ve vizyon anlatıldı. Normalde bana oyuncu sorarlardı, bu sefer fikir soruldu. Viyana'ya gittim. Sezon başı kampındayız. Erden başkan ile oteldeyiz, ardından kapı açıldı Okan hocalar geldi. Çok samimi bir ortamdı."

Fatih Demireli: "City Football Group gibi Galatasaray'da da en başından beri Multi Club kurma arzusu var. Avrupa'da başlanacak ilk etapta. Bunlarla alakalı görüşmeler yapılıyor."

Fatih Demireli: "Alt yapı maçlarımızı izliyorum yetenek olarak eksiğimiz yok. Şartlar çok uygun değil açıkçası. Diğer ülkelere bakıyoruz, çocuklar sokakta oynuyorlar. Ben İstanbul'da yaşıyorum, çocuğum sokakta oynayabilir mi? Oynayamaz."

Fatih Demireli: "Sürekli yabancı kuralı konuşuyoruz. Türk oyuncuları oynatmaya değil, eğitmeye zorlamalıyız kulüpleri."

Fatih Demireli: "Galatasaray’da önemli bir iş modeli var. Ben kafama göre birini alıp gelmiyorum. Bir scout ekibimiz var, başında Emre Utkucan var. Yeni yönetimle birlikte ciddi anlamda genişledi ekibi. Datanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, transferlerimizde bunu da kullanıyoruz.”

Fatih Demireli: "Bize bir bilgi geldi, Kaan Ayhan’ın ayrılık olasılığı oluştuğuna dair. Zaten takip ettiğimiz ve raporu hazır olan bir oyuncuydu. Teknik heyete sunuldu ve olumlu karşılandı. Burada benim kısmım başlıyor. Gurbetçi olduğu için, tanıdığım için bana görev verildi. Ben de gittim İtalya’ya. İlk transfer deneyimimdi bu, çok heyecanlıydım. Müzakere edilmesi zor bir kulüp Sassuolo, tok satıcılar. Menajeriyle birlikte Kaan’ın evine gittik, evlerinde kaldık çok iyi ağırladılar bizi. O sırada başka kulüpler de istiyordu."

Fatih Demireli: "Her oyuncuda olduğu gibi Kaan’a da Galatasaray’ın vizyonunu ve projelerini anlattım. Kaan Ayhan ile 18 yaşındayken bir röportaj da yapmıştım. 10 senedir tanıdığım biriydi zaten. O gurbetçi, ben de gurbetçiyim. Birbirimizi anlıyoruz, empati kurabiliyoruz. Çok iyi anlaştık."

Galatasaray Ar-Ge Sorumlusu Fatih Demireli: "Kerem ile görüşmeye gitmeden önce kendisine, eşine ve çocuğuna forma hazırlatıp isimlerini bastırdık. Kerem çok duygulandı. Görüşme sonunda menajerini aradı ve ‘Ben Galatasaray’dan başka bir takıma transfer olmak istemiyorum’ dedi."

Fatih Demireli: "Kerem Demirbay Galatasaray'a gelmeden önce Almanya, İtalya ve Arabistan'dan çok ciddi teklifler almıştı. Sonuna kadar Kerem dik durdu 'Sadece Galatasaray' diyerek. Leverkusen'in inadını onun sayesinde kırdık."

Fatih Demireli: "Biz Eyüp Aydın ile ilk görüşmeyi tam 1 yıl önce yaptık. Kendisine projeden bahsettik, Erden ağabey çok ciddi efor sarf etti, babasıyla ayrı kulübüyle ayrı görüştü. Ardından ikna ettik ve geldi."

Fatih Demireli: "Gökdeniz Gürpüz transferini yapamıyorduk, yaşı henüz 18 olmadığı için. Burada şart, ailesiyle birlikte göç etmesi gerekiyordu. Aile gerçekten bu taşınma kararını verdi. O yüzden biraz daha zaman aldı. Dortdmund hiç vermek istemedi."

Fatih Demireli: "Japonlar dünyanın en çalışkan insanıdır, ama onlar Erden Timur'un yanında tembel. Kerem Demirbay'a verdiğimiz son teklif konusunda beni sabah 04:30'da aradı 'Kerem'i ne yaptık' dedi. Kalktım 04:37'de mail gönderdim."

Sportcell (via FreeKickTR, forzacimbomtr)

Son düzenleme:
Galatasaray Ar-Ge Sorumlusu Fatih Demireli: "Alt yapıda müfredat gibi bir şey yapıldı, ilk maddelerinden birisi 'Her sabah tesise geldiğinde herkesle selamlaş'.

Icardi, tesislere geldiğinde kim olursa olsun selamlaşıyor mesela. Uzak bile olsa gidiyor yanına selamlaşıyor."

bunu daha evvel ünal aysal yapacaktı sanırım

prandelli açıklamıştı kandırıldım diye

Fatih Demireli: “Mauro Icardi’nin transfer sürecinde çok iyi yorumlar geliyordu görüştüğümüz isimlerden. Eski teknik direktörlerinden de öyle. Çalışanlarla arası çok iyi, takım arkadaşlarıyla arası çok iyi. Mesela Icardi tesislere geliyor ve herkesle selamlaşıyor. Herkesle muhabbet ediyor.

Bulunduğu ortamı ne kadar önemsediğini gösteren bir şey bu. Hiçbir zaman sorumluluktan kaçmıyor. Herkesle arkadaş gibi. Attığı goller zaten ortada. Soyunma odasında, tesislerde ortaya koyduğu değer de çok önemli.”

Hayır Mancini'ydi bana verilen sözler tutulmadı demişti

Laporte istemiş Bilbao €50-60m fiyat çekmişti nasıl almazsınız yaa demişti
Prandelli de demişti renktaş. Aysal Prandelli’ye de Belçika’dan da kulüp alacağım, iki kulübün başında da sen olacaksın mı ne demişti

altyapıda çok yetenekli gençler var diyiliyor da nerede bu gençler? altyapılarda şampiyon olmanın artık bi önemi yok; A takımda direk oynayacak topcu çıkarmak lazım.

kalburustu adamlara ülke tarihinin görmediği çılgın paralar vererek te Avrupa değil arap takımı oluruz.

Geri
Üst Alt