Fatih Sultan Mehmed Han'ın Vefatının 533. Yıl Dönümü (Ö.T: 3 Mayıs 1481)

Gökhan Sancak

~ Le père de Yağız ~
GalataSarayı Efendileri
100218bellini.widec.jpg

Vefatının 533. yılında (3 Mayıs 1481) Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri'ni Rahmet ve Saygıyla Anıyoruz..

II. Mehmed veya Fatih Sultan Mehmed, (Osmanlı Türkçesi: محمد بن مراد خان, Meḥemmed b. Murād Ḫān) (30 Mart 1432[1] – 3 Mayıs 1481[2]) yedinci Osmanlı padişahı. Divan edebiyatında Avnî mahlasını kullanmıştır. Sultan II. Murad ve Hüma Hatun’un oğludur.

İstanbul'u fethetmesinden sonra Ebû ʾl-Feth (‏ابو الفتح, Fethin Babası) ve daha sonraki asırlarda[3] Fâtih (‏فاتح) lakabıyla anılmıştır. Ayrıca döneminde Avrupa'da Büyük Türk (Grand Turco) olarak da zikredilmiştir.[4][5] İstanbul'un fethi, Orta Çağ’ın sonu Yeni Çağ'ın başlangıcı olmuştur.[6] Bundan dolayı Fatih, "çağ açan hükümdar" olarak da tanınır. İstanbul'un fethinden sonra Kayser-i Rum (‏قیصر روم, Roma İmparatoru[7]) unvanını da kullanmaya başlamıştır. İstanbul'un fethiyle 1000 yıllık Doğu Roma (Bizans) İmparatorluğu son bulmuştur. Fatih, çıkardığı yasalarla devleti önemli ölçüde yeniden biçimlendirmiştir.

Zonaro_GatesofConst.jpg

İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453 tarihinde Doğu Roma İmparatorluğu'nun başkenti Konstantinopolis'in II. Mehmed önderliğindeki Osmanlı ordusu tarafından alınmasıdır. Şehir, daha sonra Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmıştır. İstanbul'un fethi ile 1058 yıllık Doğu Roma İmparatorluğu sona ermiş, Orta Çağ kapanıp Yeni Çağ başlamıştır.

10255760_765159986862821_2708457760753916082_n.jpg

Büyüklükte ben Fatih Sultan Mehmet'in çırağı bile olamam, çünkü ben, kılıçla zapt ettiğim yerleri henüz hayattayken geri vermiş bir bedbahtım. Fatih ise fethettiği yerleri nesilden nesle intikal ettirmenin sırrına ermiş bir bahtiyardır.

Napolyon Bonapart

Napolyon sen kimsin lan artist... rahmetle anıyoruz Mehemmed Hanı ..

Buyuk bir fatih idi saygiyla aniyor oteki dunyada torunu vahdettininin kulagini cekmesini temenni ediyoruz.

Büyüklükte ben Fatih Sultan Mehmet'in çırağı bile olamam, çünkü ben, kılıçla zapt ettiğim yerleri henüz hayattayken geri vermiş bir bedbahtım. Fatih ise fethettiği yerleri nesilden nesle intikal ettirmenin sırrına ermiş bir bahtiyardır.

Napolyon Bonapart

Bunun fransizcasi varmi? 20 yildir buradayim napolyonun boyle birsey dedigini hicbir yerde okumadim.

Bunun fransizcasi varmi? 20 yildir buradayim napolyonun boyle birsey dedigini hicbir yerde okumadim.

buyur reis fransızcası

Taille de Fatih Sultan Mehmet je ne peut même pas être un apprenti parce que je étouffé par l'épée où je suis encore vivant rendit une honte. Conquérant conquis les endroits où le faire le secret de la promotion du transfert de génération en génération est une chance.

Napoléon Bonaparte

buyur reis fransızcası

Taille de Fatih Sultan Mehmet je ne peut même pas être un apprenti parce que je étouffé par l'épée où je suis encore vivant rendit une honte. Conquérant conquis les endroits où le faire le secret de la promotion du transfert de génération en génération est une chance.

Napoléon Bonaparte

Eyvallah koç, google trad'a gerek yoktu bende fransizcaya çeviriridimde..

Mekanı cennet olsun inşallah. Rahat uyuyasın inşallah

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Geri
Üst Alt