Feghouli'den Açıklama!

Performans değerlendirmesi yapmıyorum ordan vurmak saçma bu konuda. Ama futbolcu o atmosferde o adrenalin ile takım arkadaşını korumak için bu tip olaylara karışabilir diye düşünüyorum. Yani rakip senin yerde aciyla yatan takım arkadaşına önce tekme savuracak sonra da yakasından tutup böğürerek çekiştirmeye çalışacak. Şampiyonluk için mücadele hırsı olan her futbolcu orda takım arkadaşını korumalıdır, benim görüşüm. Geçen 2-3 yılı hatırlıyorum da bu tip şeyleri sürekli dile getirirdik, kimse hakkını aramaz, arkadaşını savunmaz, it çakala yem ederdi.

Tabi ki gidip 1 tane patlatsin demiyorum. Tuzağa düştüğüne de katılıyorum. Ama bu tuzak o anda olan bir sey degil. Adamın daha geçen hafta %100 penaltısı es geçildi, takim arkadasi atıldı, Ozan'a dokunmayan hakem daha ucuza Mariano'ya kartı yapıştırdı ve hemen ertesi hafta yine takım arkadaşı fernando ya kırmızılık faul görmezden gelinildi, sarı bile çıkmadı.Belhanda' da aynı şeyi yaptınız, oynadığı oyuna göre değerlendiriyorsunuz olayları. Hakemi aldatan q7 ye sari kart cikmazken ayağına müdahale alan Belhanda aldatmadan sari yedi.( tek hatasi ilk sari kart). İşte tuzağa düşme böyle böyle oluyor. Yani demem o ki algı yaratılıyor fikrine hem katılıp hem de algıya ortak oluyorsunuz. Feghouli veya Belhanda o maçlarda gol veya asist yapsa sen önce topunu oyna mi derdiniz yoksa helal len mi derdiniz.

Siz aşırı profluktan burda doğrucu davutu oynarken adamlar 'muslera sövdü 6 maç ceza' diye durmaksızın algı yaratmaya devam ediyor. Görüntülerden ilk defa ceza gelmiş gibi eskileri unutturuyor.

Sadece itmiyor orada yüzüne de temas ediyor olcayın.. Sadece itse bu kadar eleştirmem.. Bu kadar kolay tuzağa düşmemeli.. Ayrıca bunun işi çıkıp topunu oynamak. Yönetici gibi açıklama yapmak değil. Bruma'ya disiplisiz diyen tudor buna ne yapacak? Önüne gelen kırmızı kart görüyor.

LG-D855 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yüzüne temas eden Maicon'du diye gördüm ben..

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fegholui en büyük hatası ikinci kez ittirmesi oldu
Bunuda kullandı olcay şerefsizi

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kart görecek hareketler yapmayın sizde iyice şımardınız.

İnşallah görüntüleri incelemezler, yoksa Maiconun'da başı yana bilir.

Maçlara hazırlanırken potansiyel çirkef tipler için de hazırlıklı olsunlar bi zahmet. Olcay kendini camiaya kabul ettirmek için deli gibi çırpınıyor, herşeyi yapardı. Birinin Olcay'ın, Uğur Demirok'un, oynasaydı Volkan veya Burak'ın bu tarz işlere girebileceğini oyunculara anlatması lazımdı.

Mesela bu hafta Gençlerbirliği'nde bu tarz oyuncular takımın şu an karakterini belirliyor. Ahmet İlhan bir kaç senedir çok çirkef oynuyor. Yumuşak yumuşak yeteneğinin süper lige yetmediğini anladı heralde.
Sağ ve sol bekleri de üst düzey mücadele veriyorlar, kabiliyetlerinin tıkandığı yerde onlar da çirkeflik yapmaktan hiç çekinmiyorlar.
Haftaya bu 3 oyuncunun denk geldikçe Rodriguez'i, Belhanda'yı, Gomis'i falan tekmeleyip tepki görünce yerden yere atlayacaklarını adım gibi biliyorum. Bunu oyuncular da bilirse işleri daha kolay olur.

Boşverin 3 maç ceza alsında rodrigez oynasın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ilk paragraf haric dedikleri dogru. Baslangicta manasiz seyler soyluyor , hakem regulasyonunda oyuncularin birbirlerine fiili mudahalelerinde araya girme ,ayirma gibi bir davranis olmadigi gibi , bu tip davranislari cok nadir ve ozel karakterli hakemler yapar , bu da dogru degildir fakat soz soylenemeyecek mertebeye ulasmis bazi hakemlerin bu tavirlari nadiren gorulmustur

hakem izler ve cezasini verir .. oyuncu yerdeki rakibini tepelerken hakem izler ve cezasini verir , dogru veya yanlis ama verir ... sen araya girip fiili mudahaleyi karsilikli hale getirirsen sen de cezasini gorursun

Bizde malesef vucut dili konusunda onca egitime ragmen hakemler cok yetersiz , oyuncular uzerlerinde kart disinda etkileri sifir

Türkiye'deki ve dünyadaki neredeyse tüm hakemlik kitapları futbolcu sağlığını korumaya ciddi vurgular yapar hatta hakemin en önemli görevinin futbolcu sağlığı koruma olduğu dile getirilir. İzle ve karar ver nedir? Futbolcular kalabalık bir şekilde birbirine fiziksel temasta bulunuyor ise geriden izleyip sonrasında ihtar ve ihraç kararı uygulamak demektir. Ancak yerde sakatlık geçiren futbolcunun sağlığını koruma birincil olarak hakemin görevidir. Yerdeki bir futbolcuyu başka bir futbolcu tekmeliyor ve bu şiddetli eylemine devam ediyorsa buna hakemin müdahale etmiyor olması kuraldan değil art niyetli olduğu içindir. Karşılıklı bir kavga yokken hakem sırf her iki takıma da ceza verebilmek adına olayın karşılıklı hale gelmesini kasıtlı olarak beklemiştir.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Hakem yerdeki bir oyuncuyu bir digeri tekmelerse de araya filan girmez . Element uydurmaya giriyor bu

hakemler hic bir fiili saldiri cinsinde oyuncularin aralarina giremezler cunku hakemin gorevi sahayi olabildigince bir butun halinde gorerek dogru kararlari vermek olmalidir

alani daralttikca goreceklerin de azalir . Cunku orada olcay ile ndiaye nin durumu tekil bir olay degil , bir anda cift haneli oyuncu sayisinda bir karmasa var

kendini geri atmasina ragmen ornegin maicon ile fegouli yi karistirdigini dusunuyorum , illa tek kisi atilacaktiysa maicon daha bir atilmaya yakin

velhasil , hakemler boyle pozisyonlarda araya filan girmezler , manasiz konusuyoruz su an , deli dana gibi kudurmus olcayi ittirip kucaklayip hakem mi uzaklastiracak

olcay yapacagini yapar , ayiran takim oyunculari olur , hakem de kim ne yapti ise cezasini keser , ardindan da olaylarin agirligina gore kurullar da geregini yapar

Hakem yerdeki bir oyuncuyu bir digeri tekmelerse de araya filan girmez . Element uydurmaya giriyor bu

hakemler hic bir fiili saldiri cinsinde oyuncularin aralarina giremezler cunku hakemin gorevi sahayi olabildigince bir butun halinde gorerek dogru kararlari vermek olmalidir

alani daralttikca goreceklerin de azalir . Cunku orada olcay ile ndiaye nin durumu tekil bir olay degil , bir anda cift haneli oyuncu sayisinda bir karmasa var

kendini geri atmasina ragmen ornegin maicon ile fegouli yi karistirdigini dusunuyorum , illa tek kisi atilacaktiysa maicon daha bir atilmaya yakin

velhasil , hakemler boyle pozisyonlarda araya filan girmezler , manasiz konusuyoruz su an , deli dana gibi kudurmus olcayi ittirip kucaklayip hakem mi uzaklastiracak

olcay yapacagini yapar , ayiran takim oyunculari olur , hakem de kim ne yapti ise cezasini keser , ardindan da olaylarin agirligina gore kurullar da geregini yapar

Elementi TFF yönergesinden uydurdum. Burada karşılıklı kavga yok her ne kadar sen anlamak istemesende.

Hakem sakatlanan oyuncularla ilgili olarak prosedürlere bağlı kalacaktır;
-Eğer hakemin görüşüne göre, bir oyuncu hafif şekilde sakatlanmış ise, top oyun dışı oluncaya kadar oyunu devam ettirir,
-Eğer hakemin görüşüne göre, bir oyuncu ciddi şekilde sakatlanmış ise, oyun durdurulur,
-Sakatlanan oyuncu ile konuştuktan sonra, hakem sakatlanma durumunu değerlendirmek için bir ve ya en fazla iki doktoru oyun alanına girmesi için yetkilendirir ve oyuncunun oyun alanından güvenli ve süratli çıkarılmasını sağlar,
-Sedye taşıyıcılar, oyun alanına sadece hakemin işaretinden sonra sedye ile girmelidir,

-Hakem, sakatlanan bir oyuncunun oyun alanından emniyetli şekilde çıkartılmasını temin etmelidir,

-Bir oyuncunun oyun alanında tedavi edilmesine izin verilmez,
-Bir yaradan dolayı kanaması olan oyuncu, oyun alanını terk etmelidir. Hakem, kanamanın durduğundan emin olana kadar geri dönemez. Üzerinde kan olan giysiyi oyuncunun giymesine izin verilmez,
-Hakem, doktorlara oyun alanına girmek için izin vermesinden sonra oyuncu sedye üzerinde ve ya yürüyerek oyun alanını terk etmelidir. Eğer oyuncu bu duruma uymaz ise sportmenlik dışı hareketten ihtar verilecektir,
-Sakatlanan bir oyuncu oyun alanına ancak maç tekrar başladıktan sonra dönebilir,
-Top oyunda olduğunda, sakatlanan oyuncu tekrar oyuna taç çizgilerinden girmelidir. Top oyun dışı olduğunda, sakatlanan oyuncu tekrar oyun alanına oyun alanını çevreleyen çizgilerin herhangi birinden girebilir,
-Topun oyunda olup olmadığına bakılmaksızın, sakatlanan bir oyuncunun tekrar oyun alanına girmesine izin verme konusunda sadece hakem yetkilidir,
-Yardımcı ya da dördüncü hakem, oyuncunun hazır olduğunu doğrularsa, hakem sakatlanan oyuncunun oyun alanına dönmesine izin verebilir,

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt