Finansal Yatırım Sorusu

Hangisini Seçerdin?

• Kullanılan toplam oy
    28

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Hocaların Hocası
Twitterda denk geldiğim bir soruyu ufak bir değişikle sizlere sormak istedim.

Screenshot_20250115_183618_Chrome.jpg

1- Kredi puanı bana değersiz geldiği için o şıkka hadiseyi ekledim. Evlendikten sonra elde edeceği gelirlere ortak olma fikri. Ne kadar konser yapmaya ve yeni sarkı cikartmaya tesvik edersek karimiz artar.

2- bir seferlik 3 milyon dolar (twitter 5 diyor herkes onu secer diye azalttim. Kalan 2 si devlete vergi)

3- her ay hesabiniza 5 bin dolar nakit para yatacak

cevaplara bakıyorumda büyük enayilik yapmışım gibi geldi...

1736956590986.png

3m keş sar baba.

Yalnız nacizane soru basit olmuş, çeldirici yok abi. Yani meselam hadiseyi seçene kadar parayı alsan o parayı kullanıp...... falan filan.

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

itibari paralarda yani dolar euro vs. her zaman nakiti almak daha karlıdır çünkü doların bile bir enflasyonu vardır. mesela 2010 yılındaki 100 doların alım gücü olarak günümüzdeki karşılığı 150 dolara yakındır.
bu yüzden 2. şıkkı seçerim. zaten ayda 5 bin dolarla, 3 milyon dolara ulaşmak 50 sene alır. 50 sene yaşayacağımız garanti değil, üstelik para her geçen yıl değer kaybettiği için 50 sene yaşayıp bütün parayı alabilmiş olsak bile 50 sene sonra aldığımız paranın değeri alım gücü olarak başta seçmediğimiz 3 milyon nakitten her zaman daha düşük olacaktır.

Çok fazla kararsızlık yaşamazsın bu ankette
2. Seçeneği seçtiğimde 3. Seçenekten daha çok kazanırım..hadiseyle uğraşılmaz karı parası falan derler hiç gerek yok.

hadise'yi geçelim.

1 seferlik 3m cash aldık. kaybetme ihtimalimiz var? (parayı batırdın, bankaya yatırdın banka hortumlandı, hırsız geldi çaldı, yandı bitti kül oldu) riski var?

sonsuz kaynaktan her ay gelen 5k nakit en temizi. bitme şansı olmayan, sonsuz para. garanti gelir ile her seferinde yüksek riskli ticaret yaparak o parayı bir süre sonra 3m malvarlığına da çevirebilirsin istersen. (nasıl olsa her 30 günde bir refreshleniyor para). ama 3 m cash ile bir hata yaptın, hepsi gitti.

hadise'yi geçelim.

1 seferlik 3m cash aldık. kaybetme ihtimalimiz var? (parayı batırdın, bankaya yatırdın banka hortumlandı, hırsız geldi çaldı, yandı bitti kül oldu) riski var?

sonsuz kaynaktan her ay gelen 5k nakit en temizi. bitme şansı olmayan, sonsuz para. garanti gelir ile her seferinde yüksek riskli ticaret yaparak o parayı bir süre sonra 3m malvarlığına da çevirebilirsin istersen. (nasıl olsa her 30 günde bir refreshleniyor para). ama 3 m cash ile bir hata yaptın, hepsi gitti.

images

Sende 260 bin dolar, 10 senede 2,6 milyon dolar.
20 senede 5,2.

3 milyon doları sabitleyelim ve senelik faize yatırdık mı.
%40 desek kur 1. senenin sonunda dövizde ciddi oynamalar olmazsa 1.2 milyon kar bırakır
200 bin doları vergi ve kur oynamasına saydım. 1 sene sonra 4 milyon dolar.

Geri
Üst Alt