fizik kondisyon

Cihangir Göktaş

Aslan Üye
modern futbolda taktik, diziliş, şan, şöhret, isim, geçmiş vs. ne varsa hepsini altına almış olmazsa olmaz güç.

rakibinizde 8-9 adet bu tipte oyuncu varsa ama sizde bu sayı 4-5 gibiyse ezilmeme ihtimaliniz yok. teknik kalite olarak bir uçurum vardır, o zaman bu fizik kalite farkını bir nebze kapatabilirsiniz. ancak bu olmayınca rakibiniz sizi sürklase ediyor. bunu sıradan bir futbol izleyicisi olan ben görüyorum ama yıllardır bu işi yapan kişi(ler) görmüyor.

Bknz : 19 Mayıs 2024 Galatasaray - şikebahce maçı.

Öyle zaten geçen sene nasıl 2 maçta açık ara ezdiysek bu sene ilk maç temposuz son maç ise açık ve net 10 kişiyle ezdiler oyuncu transfer ederken buna bakarak yapacaksın sisteme, taktiği en çokta fiziksel gücüne...

İmrenerek izlediğimiz top 10 Avrupa takımında, hatta başaltı tabir edilenlerde bile en yetenekli oyuncular dahil alayı sırım gibiler.

Oralarda tutunamaz fiziksel duruma gelmiş oyuncuların üçünü beşini toplayıp da o takımlara kafa tutma hayali bana hep enayice gelmiştir, kimse kusura bakmasın.

Zamanında Hagi takımı taşırken 9 oyuncu da Hagi' yi taşıyordu mesela. O takıma fiziken gerilemiş iki futbolcu daha katılsa çark dönmezdi, velev ki Hagi kadar klas adamlar olsun.

Birkaç kaliteli, fiziki durumu tolere edilebilecek oyuncu; birkaç yüksek potansiyel vaad eden genç oyuncu ve geri kalanı fizik gücü yüksek takım oyununa yatkın görev adamını harmanlayıp dsiplinli bir kadro oluşturmak ve bunu istikrarlı bir döngü haline getirmek en akılcı yoldur...

Son düzenleme:
bu maçta fizik kondisyondan çok konsantrasyon sorunu vardı

rakip ciddiye alınmadı, maça konsantre olunmadı
neticede osmanlı tokadını yedik

fenerin geçen ayın 22sinde yenemediği sivasa biz 6 gol atmışız. şu maçı adam akıllı oynasak kazanabilirdik 10 kişiye karşı 70 dk boyunca tek bi pozisyona girememek normal bi durum deil

Futbolda en önemli şey. Icardi Mertens Ziyech sırf bu yüzden soru işareti gelecek sezon için.
Bunlar fiziksel yönden soru işareti. Üzerine bir de takım oyununa katkı yönünden soru işareti olan Zaniolo, Zaha, Tete' den filan vazgeçemeyip bir şans daha verilsin diyenler var ki çoğu yerli oyuncu önerilerine ezbere 'çöp' çekenler. Bu kadro nasıl düzelecekse?..

kondisyon ayrı şey temposuz oyuncu olmak ayrı şey

ziyechle kerem demirbaya istediğin kadar kondisyon yükle tempolu maçta ağır kalırlar, ziyech’in onu dengeleyecek kadar yeteneği var tabi ama demirbay eşşeğinin top oynayabilmesi için yanında 3-4 tane ciğersiz makine olmalı anca öyle

kondisyon ayrı şey temposuz oyuncu olmak ayrı şey

ziyechle kerem demirbaya istediğin kadar kondisyon yükle tempolu maçta ağır kalırlar, ziyech’in onu dengeleyecek kadar yeteneği var tabi ama demirbay eşşeğinin top oynayabilmesi için yanında 3-4 tane ciğersiz makine olmalı anca öyle
Kondisyon ve tempo aynı şey değil ama dolaylı olarak ilgisi vardır yine de. Kondisyonu yüksek sporcu, kendi üst limitine yakın tempoda daha uzun süre koşabilir. Aerobik-anaerobik kapasite filan detaya girmeyelim...

Atletik parametrelerden, hele belli yaştan sonra en zor gelişeni sprinttir, evet...

kondisyon ve tempo aynı şey değil ama dolaylı olarak ilgisi vardır yine de Kondisyonu yüksek sporcu, kendi üst limitine yakın tempoda daha uzun süre koşabilir. Aerobik-anaerobik kapasite filan detaya girmeyelim...

Atletik parametrelerden, hele belli yaştan sonra en zor gelişeni sprinttir, evet...

tabi tamamen ayrı şey demek yanlış olur, farklılığa vurgu yapmak için o şekilde ifade ettim hocam

Rakip 10 kişi 80 dk oynadi, biz 110 dk 9 kişiydik. İcardi yoktu, ziyech al Verde az buçuk olsa da mertenste yokru

Rakip 10 kişi 80 dk oynadi, biz 110 dk 9 kişiydik. İcardi yoktu, ziyech al Verde az buçuk olsa da mertenste yokru
Belki takım olarak çaresiz kalmış olmanın etkisidir; dün Mertens emekliliğini bekler yüz ifadeleri yansıttı. Bırakıyorum derse zaten şaşırmam. Çok da ısrar edilmemeli bence...

Galatasaray her zaman on kişi kalmış kapanan takımlara karşı zorlanıyor bir süre sonra anladım ki biz bunlara gol atamayacağız Fenerbahçe 11 kişi devam etseydi biz golü daha rahat bulurduk

Galatasaray her zaman on kişi kalmış kapanan takımlara karşı zorlanıyor bir süre sonra anladım ki biz bunlara gol atamayacağız Fenerbahçe 11 kişi devam etseydi biz golü daha rahat bulurduk
11-11 iken de belirgin onlar üstündü. Golü daha erken bulmaları ve sonra da 10 kişi kaldıkları oyun tarzına bir kişi fazlasıyla dönmeleri daha muhtemel görünüyordu.

İkili eşleşmelerde bizim adamların net üstünlük kurduğu bir FB oyuncusu yoktu. Buna karşılık bizde İcardi, Mertens, Ziyech, Köhn, Demirbay net ezildi; Kaan da Tadic' e diş geçiremedi. Temel sebep bu idi ve böyle oynayan bir takımın yenilmesi sürpriz değildir...

Takımın kondisyon sorunu yok ama atletik oyuncu sorunu mevcut.
Son maç 11 nde Barış, Toreyra ve Sanchez sayabiliriz. Bu sayı toplamda 6-7 olmalı.

herkesin dediğine ek yapayım...

Fred tüm ortashamızı tuttu - topla çıkan olmadı - hep destekte aldı
batshuai 1 kere bile yerinde durmadı defansının salladığı toplaın çoğunu tututp takımını ileri itti.

şu ikisi olay bizim takımı ağır kitledi.

bizimkiler zaten kafada o kadar medya taraftar bitti bu iş pompaladıki - kendilerine havaya girerek çıktı , gördüler sonucu.

Takımın 3 eksik noktası var. Sağ bek, Merkez orta, Forvet arkası. Aslına bakarsanız 3 ü de saydığınız profil gibi atletik, ciğersiz olması gerekli. Biz bu sene transfer sezonunda yıkılmışız aslında yeni fark ediyoruz.

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

önümüzdeki sezon Güçlü ve top kulnana 8 nonun %1000000 şart olduğu kesileşti.

benim en önemsediğim transfer.

Kopenhag, Sparta iç saha maçlarına da aynı havada çıkıp Tokat yediğimizi ve zor toparladığımızı ekleyelim

Sıkıntı bu muydu yoksa pas kalitemiz miydi ben aksini düşünüyorum bu takım ayağa seri pas yapamıyor.

Bu sorun yillardir beri vardir, bizim takimda belirli kondisyon sorunlari yasaniyor, oynadimiz oyun ile oyuncularin kondisyonu örtüsmüyor. Birde en önemlisi bize daha atletik oyuncular gerekli, boey gibt baris gibi ama biz tam tersi daha agir olan oyuncular almaya tercih ediyoruz, demirbay gibi, ziyeh gibi

Geri
Üst Alt