Freud'un Kitaplarını Okuyarak 25 Kadını Tuzağına Düşürdü

Aslan Karadağ

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla,
Yönetici
Moderatör
5be2933167b0a8272409dcd4

MERSİN’de, kendisini ’doktor’ ve ’akademisyen’ olarak tanıtıp gönül ilişkisi yaşadığı kadınları dolandırdığı iddia edilen ilkokul mezunu Mustafa K. (40) yakalandı. Hakkında 18 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenilen ve Freud’un kitaplarını okuyarak psikolojik analiz yaptığını itiraf eden zanlı cezaevine konuldu.

İddiaya göre, polise giderek dolandırıldığını bildiren A.G. isimli kadın, "Kendisini akademisyen olarak tanıtan ve gönül ilişkisi yaşadığım U.A., kredi kartımdan 4 bin 399 TL para çekmiş. Sunum yapacağını söyleyip tablet bilgisayarımı da aldı. Kendisini bir daha görmedim" diye ifade verdi. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi yakalamak için harekete geçti. Dolandırıcının ilkokul mezunu Mustafa K. olduğunu öğrenen polis, şüphelinin kadınlara kendisini doktor, akademisyen ve mühendis gibi tanıtarak gönül ilişkisi yaşadığı 25 kişiyi dolandırdığı ve çok sayıda sabıkası olduğunu saptadı.

Mustafa K.’nin kent merkezindeki Pozcu semtinde görüldüğü bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, şüpheliyi dolmuşta yakalayıp gözaltına aldı. Sorgulanmak üzere emniyete götürülen Mustafa K. hakkındaki suçlamaları kabul ederken, kadınların psikolojik hallerini çözümleyebilmek için psikanalizin kurucusu Sigmund Freud’un kitaplarını okuduğunu itiraf etti. Hakkında dolandırıcılık suçundan 18 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis ve 46 bin 160 TL para cezası bulunduğu da öğrenilen Mustafa K. işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine konuldu.

Mersin'de inanılmaz olay! 25 kadınla ilişkiye girip...

Vay anasını, öyle oluyor muymuş la?! Herif bilimi silaha çevirmiş.

Cezaevinde, ''Cinsellik Üzerine'' denemelerini kullanmaz umarım.

eğer bir şeye gerçekten inanırsan yaparsın. ama buna tüm benliğini vermen gerek. o zaman göreceksin ki karşında duran her şey yolundan bir şekilde çekiliveriyor.
bu abimizin de içinde varmış yapmış. ben okusaydım ve okuduklarımı 25 kadın üzerinde uygulamaya kalkışsaydım muhtemelen dolandırılan taraf hep ben olurdum.

Vay arkadaş düşüyo mu böyle? Akımına tokat niteliğinde bir hayat olmuş valla helal olsun. Biz daha okuduğumuzu anlayamıyoruz adam anlayıp üstüne aldatıyor. Rep.

[device_name] cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

birde aklıma nedense good will hunting filmdeki park sahnesi geldi. ne kadar uğraşırsan uğraş ne kadar zeki olursan ol yine de her insanı anlayamazsın. bu da üstteki mesajıma bir nevi tezat oluşturdu aq. ilginç harbiden

Sapık, ama insan bilgisi, Freud sağolsun, yüksek bir şahıs.

Bende Sigmund Freud'un kitaplarını okumak istiyorum zaman buldukça.

Türkiyenin özeti olmuş geçen 60 yaşındaki kadın 32lik aşığı tarafından dolandırılmış veya en basitinden çiftlik bank olayı... İnsan psikolojisine girmeyi iyi becerirsen eğitimli olup olmaman çok önemli değil zaten ülke eğitim seviyesi olarak çok düşük(illa akademik değil kişisel olarak da) rahatlıkla bizim insanımızı kandırabiliyorsun...5 senedir her yerde bas bass bağırılmasına rağmen hala savcıyım diyene para kaptıran profesörler var bu ülkede...

Vay be. Ben de bir ara kafayı takmıştım Freud'a. Demek yanlış anlamışım okuduklarımı.

Freud dediğimiz adam da malın teki.

Cahil cesareti işte. Çoğumuz okudukça tırsaklaşıyoruz.

derhal devlet tarafından aile danışmanlığı konusunda iş verilmelidir kendisine.

Freud'a sapık ve mal diyenler iddialarını destekleyici yazılar yazmalılar.

"nesnelerin çekicilikleri bize dokunmadıkları ölçüdedir.hayat hiç bir zaman güzel değildir.güzel olan hayat üzerine yapılan betimlemelerdir sadece."schopenhauer

Alakasi yok ama paylasmak istedim

Çok uzun bir konu. Belki başka bir zaman ortam oluşursa uzun uzadıya yazarım sebeplerini, iki üç cümleyle açıklamam mümkün değil.

Psikiyatrinin bugünkü rezil halinde etkisi büyük.

yanlışım varsa söyle reis psikiyatriyinin babası olarak kabul edilmiyor mu bu adam

yanlışım varsa söyle reis psikiyatriyinin babası olarak kabul edilmiyor mu bu adam
En ufak bilimselliği olmayan, bilimsellik iddiasında olmasına karşın bilimsel yöntemler kullan(a)mayan bir disiplinin babası olsa ne olur olmasa ne olur. Dediğim gibi çok detaylı yazılması gereken bir konu hap yapıp anlatmak mümkün değil. Freud'e girdin mi günümüz psikiyatrisine falanda girmek lazım. Ben bunların elinden çok çektiğim için doluyum bu konuda, ilgimde oradan geliyor.

karl kraus'un meşhur bir lafı vardır psikanaliz ile ilgili.

Psychoanalysis is that mental illness for which it regards itself as therapy.

Geri
Üst Alt