Galatasaray Dostlarına Çağrı

Emir Sato

Captain Bouncy
Ulubatlı Souness

HAZIR

a7ad94bfdb.jpg

Son düzenleme:
Mike reisi kaldırmaya elim varmıyor.

Avatarı degistirirsem Başkanımız Sayın Ünal Aysal hazretlerine saygısızlık etmiş gibi hissedebilirim. Bu yüzden dışarıdan destek veriyorum.

Dursun denen hırti avatarımda görmeye elim varmiyor.

Ama aksam alabilirim biraz sakunlesince.

Ultraslan hakkındaki ekşisözlük yazısı. Sorunun Dursun olmadığı gayet açık. Herkesin parmağı var bu işte. Üşenmeyin okuyun.

yönetimine çöken tayfa, taraftarlığı iş için, para kazanmak için, daha genel bir ifadeyle rant için yapan bir gruptur. aynı grubu ikinci ligde bir takımın maçında da taşeron amigo grubu olarak görebilirsiniz, adamların işi bu. dolayısı ile galatasaray'dan önce kendi geleceklerini düşünürler. bu grupları var eden en temel unsur yerel rekabettir. bir avrupa kupası maçının ortasında yerel ligdeki rakiplerine küfürler eşliğinde yapılan tezahüratların altında da bu yerel rekabet üzerinden geçimini sağlama durumu yatar.

bu grubun bir elemanı için galatasaray'da var olmak demek evine götüreceği ekmek demektir. böyle olunca da yaptığı tezahüratla veya astığı pankartla takıma fayda mı sağlar yoksa zarar mı verir düşünmez. o pankart galatasaray için değil kendi varlıklarını idame ettirmek için asılır. ve bu sayede galatasaray üzerinden para kazanmaya devam ederler. bu kendi varlığı için galatasaray'ı hiçe sayma durumu sadece pankartlarda değil, kimi zaman takım kaptanı seçiminde, kimi zaman florya'dan sorumlu adamın seçiminde, kimi zaman stattan sorumlu yöneticinin seçiminde de etkili olur. allah'tan galatasaray'ın genel kurul yapısı nedeniyle başkanlık seçiminde etkili olamazlar. ama kendilerine ters düşen yöneticinin veya başkanın ipini çekmek içinde tribünde her türlü manipülasyonu yaparlar. mesela florya'dan sorumlu kişi adnan sezgin olduğunda çok mutlu olurlar; ama aynı görev cüneyt tanman'a verildiğinde devirmenin yollarını ararlar. tribünler adnan sezgin istifa diye bağırdığında tüm ultraslan temsilcilerini toplayıp ayağınızı denk alın diye uyarılar yaparlar. ya da birileri parayı bastığında 8-10 tane adam gönderip havaalanında takım kaptanına küfürler ettirirler.

bu örgütlü gruba (tüm ultraslan ailesinden değil yönetimine çöken tayfadan bahsediyorum) taraftarın ve ultraslan'ın diğer paydaşlarının bir şey yapması mümkün değildir. bu gruba tribünden birilerinin dur demesi imkansızdır. şimdi burada tüm bu yazdıklarımızdan yola çıkıp "yaşasın tam bağımsız ultraslan" desek sorun olmaz ama biri bunu pankart yapıp tribüne assa dakikasında linç ederler adamı. bu oluşum gerektiğinde şiddete başvuran örgütlü bir yapıdır. sadece galatasaray'da değil tüm kulüplerde de çöreklenmiş bu rantçı grupların durdurulmasının tek yolu yönetim, genel kurul ve taraftarlar da dahil camianın tüm paydaşlarının gerekli tavrı almasından geçer.

şimdi bu gruptan birileri bu satırları okusa başlar anlatmaya "siz sıcak evinizde otururken biz her deplasmana elimizde palalarla hayatımız pahasına hiç susmadan doksan dakika..." yani şunu demeye getirir; "tamam kardeşim galatasaray üzerinden para kazanıyoruz ama canımız pahasına da karşılığını veriyoruz".

verme kardeşim, verme. galatasaray üzerinden para kazanma, elinde palalarla adam da kovalama, kafana göre pankart da asma, bu takıma da destek verme.

düşün artık bu takımların yakasından.

Yukarıda ultraslan ile ilgili yazıyı okuduktan sonra kendimden soğudum. Ne durumdayız, yazıklar olsun.

Temel reisi kaldırmaya elim varmıyo

Edit: ulan ben kaldirmism dun :((())

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stewie reisden cekiniyorum acikcasi

tapatalk

Geri
Üst Alt