Galatasaray Şampiyonluktan Ne Kadar Kazanacak?

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
galatasaray-sampiyon-olursa-tarihe-gececek-fenerbahce_f54a2.jpg

Süper Lig'deki 21. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, büyük de bir gelir elde etti.

Dört takımın şampiyonluk yarışına sahne olan sezonda şampiyon Galatasaray oldu. Böylece Galatasaray aynı zamanda rekor bir gelirin de sahibi oldu.

Süper Lig tarihindeki 21. şampiyonluğunu kazanan Galatasaray, eski şampiyonluklarının da payıyla birlikte şampiyonluk primi olarak yaklaşık 54 milyon lira kazandı.

Ayrıca Galatasaray bu sezon galibiyet başına 2.2 milyon lira, berabere kaldığı maçlarda ise 1.1 milyon lira aldı.

Galatasaray şampiyon olarak yayın havuzundan da tahmini olarak 100 milyon liraya yakın bir gelir elde edecek.

Tüm bunları ekleyince, sarı-kırmızılılar 200 milyon lira civarında bir miktarı kasaına koyacak.

Goal

sampiyonluk demek para demek.. CL geliri + sponsorlar ile rahatlarız insallah.

Z3gYl0.jpg

(24x2,2)+(3x1,1)=56,1 M - Maç Puanı geliri
54 M - Şampiyonluk primi
~ 100M - Yayın Havuzu geliri ( Konu başlığı Kaynaklı)
(Tam maç sayısı ve skorları analizetmedim Yaklaşık 6-7 galibiyet ) 12-15M arası- Ziraat Türkiye Kupası geliri desek......
56,1+54+100+12 = ~222M TL
Eksik veya hata varsa düzeltme pls...

Başarının tribüne çektiği taraftar ve tribün geliri hariç...

Vallah kimse kusura bakmasin ama, bana gore kupadan para daha onemli.

Fatih terim butun copleri yollayip bomba gibi ekip kurur insallah

Daha buna şampiyonlar ligindende en kötü ihtimalle 30 milyon avrocuk gelecek ohh

4 5 sene bir seri yakalarsak,borç falan kalmaz.İnşallah Uefa maaş ve bonservis sınırı koyar.Yoksa başka türlü akıllı işler yapamayız.

ya allah rızası ıcın su forumu eski haline getirin bu ne yav

sayin modlar su siteye bi el atsanız artık diyorum; şampiyon olmuşuz konulara iki saatte giriyor mesaj atamıyoruz.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu forum ne olmus boyle , mac sonrasi yogunlugu sanmistim ama halen ayni .

Yaziktir bu kadar insanin hepsi sikayet ediyor kac gundur

3-4 senedir ilk kez yonetime teknik konuda bir elestiri yaziyorum cunku gunlerdir soylenen bir sey bu yavaslik vs sorunu ,okuyorum surekli

Sadece buradan 200 mil. lira gs store gelirleri gişe gelirleri UCL gelirleri filan derken bu para 400-500 mil. lirayı bulur

Muazzam bir para şu dar dünlerde resmen borç-alacak farkımız olan 1 milyar liranın yarısını kapatabilecek kadar para elde ettik bu sene ...

Göğüs reklamı çok ucuza gitti bizim eğer opsiyonu kullanıp uzatırsa yönetim önümüzdeki sezon için 11 milyon TL + bonuslar, 3 milyon € bile yapmıyor şimdiki kurdan

Cl gelirini de eklesek 500milyon tlyi buluyor ama maalesef 100m euroyu bulmuyor

Düzgün kullanın ulan şu parayı riva , florya ve diğer şampiyonluklarda olduğu gibi hiç etmeyin daim olsun şu başarılarımız artık.

Euro ve dolar kuru çılgın seviyelere çıktığı için TL cinsinden elde edilen gelir önemini biraz yitirdi. bu sene CL'den minimum 35 milyon euro gelir gelecek, grup aşamasındaki performans primine ve gruptan çıkmamıza bağlı olarak bu miktar 40-50 milyon Eurolari görebilir. 40 kazansan suanki kurda 210 milyon TL ediyor, acayip para. Haberdeki verilere göre 200 milyon ligden 210 Avrupa'dan etti 410. 200 milyon da kombine, loca, bilet, ürün satışları ve sponsorlardan gelse, 610 milyon. 20 milyon euro da bonservis geliri kazanilsa, 105 milyon. Kabaca biz gelirlere 700 milyon TL diyelim, bu paraya bir senede ulaşabilen bir kulübün borç çarkını sürdürülebilir halde tutamamasi icin hiçbir sebep yok. Bu arada kur ucmusken üçe beşe bakmadan oyuncu satışı yapmaliyiz.

Hesap kombine loca bilet rakami disinda dogru

Oradan bu tip bir para gelmesi icin localarin yenilenme donemine denk gelmesi lazim cunku 3 er senelik yenileniyor

Geri
Üst Alt