Üye Görüşü Genç Revizyonu

Güray Çavuşoğlu

★★★★★
GalataSarayı Efendileri
Sezon ortasında pek ihtimal vermesem de bazı fazlalıklarla yollar ayrılmalı devre arasında gereksiz isim alınacaksa da alınmamalı..

Seneye 6+2 yabancı sınırı olacağını düşünüyorum

Kaleci

Muslera
Çağlar Akbaba
Alperen Uysal

Defans

Sabri Sarıoğlu
Tarık Çamdal
Semih Kaya
Koray Günter
Emre Can Coşkun
Chedjou
Telles

Ortasaha

John Obi Mikel
Bilal Kısa
Selçuk İnan
Emre Çolak
Furkan Özçal
Sneijder
İbrahim Coşkun
Bruma
Yasin
Sinan Gümüş
Birhan Vatansever
Jody Lukoki

Forvet

Burak Yılmaz
Berk İsmail Ünsal
Nabil Chilas

Kalan tüm yabancı ve yerli oyuncularla yollar ayrılmalı... Pahalı yerlilerden kurtulup, ucuz ve genç yerliler alınmalı

Transferlere gelince;

1-Çağlar Akbaba: 19 yaşında Bucaspor'da bu sezon kaleyi devraldı. Fazla bir bonservis ücreti isteyeceklerini sanmıyorum
2- John Obi Mikel: Melo yerine, bu yıl Chelsea'de forma şansı bulamıyor genelde yedek kalıyor yada sonradan oyuna giriyor, Bonservis pahalıysa kiralama yoluna gidilebilir.
3-Bilal Kısa: Genç değil ama kadro alternatifi arasında olması gereken bir isim yekta, hamit gibi adamlar duracağına yedek de durmalı çok zorluk çıkarmaz Akhisar yaşı geçmiş adamın malum
4-Jody Lukoki: Bu sezon başında Ajax'dan, Zwolle'ye 500 bin € ya satıldı. Bu sezon pek izlemedim ama geçen sezon Cambuur'da kiralık oynarken çok iyidi Sağ ve Sol kanat oyuncusu.. 22 yaşında..
5-Nabil Chilas: Bizim aradığımız tarzda bir forvet olduğunu düşünüyorum ileride top tutan, güçlü, hızlı ve bitirici biri 24 yaşında, 3,5-5 Milyon € gibi bir bonservis bedeline alınır muhtemelen ama bonservis bedeli ödemek riskli olabilir oyuncu Porto'da satın olma opsiyonu alınarak kiralanabilir..

Gelen oyuncular örnektir bütcemize durumumuza uygun oyunculardır. Tek pahalı transfer eğer bonservisiyle alırsan Mikel olur..
Mali duruma göre Chilas yerine Adebayor, Tarık yerine Şener olabilir..
Kalan oyuncular altyapıdan geliyor zaten yani maaş bütçemiz bayağı rahatlayacaktır. Burak,Selçuk ile feda ile maaş indirimine gidilmeli.

Selçuk ve Burak okuduktan sonra durdum.

Selçuk ve Buraktan en az 8m euro alabiliriz, onun yerine Nuri Sahin alalim.

Yekta ve Hamit kaziklari satip, Tolgay Arslan ve Emre Can (kira) alalim

Milandan Alex, Bursa'dan Ozan, Arsenal'dan Podolski ve Remy/Huntelaar/X alarak iyi bir takim kurabiliriz

Huntelaar/Remy

Bruma/Çolak - Sneijder - Podolski

Ozan/Nuri - Emre Can/Tolgay

Telles - Koray - Alex - Sabri

Muslera

Sadece genç oyuncularla olmuyor bu is, sampiyonluk ve CL de iyi oynamak istiyorsan bazi tecrübeli oyuncalara da ihtiyacin olacak

Amrabat
Selçuk
Burak
Veysel
Tarik
Yekta
Hamit
Pandev
Cemaili
Gökoglan

Gibilerden en az 20m euro para elimize geçebilir, tabii satabilirsen.

Tabi sezon sonu hakkinda konusuyorum

Son düzenleme:
Ozan:7-8 m euro
Darida: max. 10 m euro
U.Demirok: 1.5-2 m euro

Adebayor: Beles
Huntelaar:Beles
Tolgay Arslan:Beles
Veli Kavlak:Beles

20 m euro bonservis ile taş gibi bir takım kurulabilir. 5 taneside genc oyuncular.

seneye sinirsiz olacakmis dermisim

6+2 ne ya :D öyle olacaksa hiç değiştirmesinler.

FT devrim yapacağım diyordu devrim dediğin sınırsız yabancı ve alt yapı devrimiyle olur.

Sınır kalkmazsa Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyelim.

seneye baskan kim olacak,hoca kalacak mı,yabancı durumu ne olacak

daha bunlar belli degil

yalnız bu yaz fener takımı yerli genc topcuların cogunu kadrosuna katar

yas ortalamaları 30 u bulmus ve genc yerlileri toplayacaklarını söylemis aziz

Devre arasında eğer bu şekil devam edersek takviye beklemiyorum ben. Malum Mayıs'a kadar yönetim, devre arasında fahiş fiyatlara oyuncu alıp maddi açıdan sıkışmak istemezler. Kimse iyi oyuncu satmaz zaten devre arasında çok ekstra şeyler olmadığı sürece.
Kiralayabilirsek oyuncu elden çıkarırız ancak.

6+2 ne ya :D öyle olacaksa hiç değiştirmesinler.

FT devrim yapacağım diyordu devrim dediğin sınırsız yabancı ve alt yapı devrimiyle olur.

Sınır kalkmazsa Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyelim.

Sampiyonlar liginde sinir geçerli olmadigi íçin sinir olmasi-olmamasi önemsiz

Hem dün Hamza hoca 4 yabanciyla baslamadi mi? Prandelli TSLde bile 3-4 yabanciyla oynamadi mi?

Kaliteli türk oyuncular az oluyor ama yine de var.

Nuri, Tolgay, Ozan gibileri düsünebilirz mesela - bize katki yapabilecek oyuncular hepsi

Sampiyonlar liginde sinir geçerli olmadigi íçin sinir olmasi-olmamasi önemsiz

Hem dün Hamza hoca 4 yabanciyla baslamadi mi? Prandelli TSLde bile 3-4 yabanciyla oynamadi mi?

Kaliteli türk oyuncular az oluyor ama yine de var.

Nuri, Tolgay, Ozan gibileri düsünebilirz mesela - bize katki yapabilecek oyuncular hepsi
Çok önemli.
Lig de oynatıp maç formunu yakalatamadıktan sonra Şampiyonlar Ligi'nde sınır olmasa ne olur?

Kısıtlama yapıp oyuncu pazarını niye daraltıyoruz ki çok saçma.
Sınırsız olsun sadece bununla da kalmasın, Almanya,Belçika gibi ülkeler alt yapı konusunda referans alınsın ve büyük bir alt yapı yatırımı yapılsın.

Yoksa Türk futbolu ölmenin eşiğine gelmiş durumda 6+2 falan kesmez ülke futbolunu

Çok önemli.
Lig de oynatıp maç formunu yakalatamadıktan sonra Şampiyonlar Ligi'nde sınır olmasa ne olur?

Kısıtlama yapıp oyuncu pazarını niye daraltıyoruz ki çok saçma.
Sınırsız olsun sadece bununla da kalmasın, Almanya,Belçika gibi ülkeler alt yapı konusunda referans alınsın ve büyük bir alt yapı yatırımı yapılsın.

Yoksa Türk futbolu ölmenin eşiğine gelmiş durumda 6+2 falan kesmez ülke futbolunu

Bende sinirsiz olmasini isterim de, bizim hocalarimizin CLde oynattigi ilk 11ler full yabanci degildi

Üstelik aldigimiz yabancilarin halerini gördük (Pandev, Cemaili)

Genc revizyonu derler hep, ama sormak lazim: Genclerden Türk takimlarina ne fayda gelmis acaba?

Yabanci sinirlamasi tamamen kalkmadan, genc oyunculara karsiyim ben acikcasi. Ilk 11´de 2-3 gencten fazla olmamali.

Türklerin capi zaten belli. 30 yasindaki adamlardan hayir yok, 20 yasinda adamlardan ne bekleyecen?

Kontenjan varken de genc yabanci oyuncu almak herzaman full zarar olmustur. Tek istisna Ribery´dir. Baska örnek de yok.

Sormak lazim: 12 Milyon´a Bruma mi yararli olmustur, yoksa zamaninda 10-12 Milyon´a Podolski´yi alsaydik, o mu daha yararli olurdu?

KALITELI adam aliniz rest is bulls

Farkındaysanız burada Türk oyunculardan sadece 2 tanesi var transfer olarak bunlardan biri 19 yaşında yedek kaleci olarak transfermarkt değeri 50 bin € sanırım, diğeri Bilal Kısa..

Yani Ozan gibi oyunculara 6-7 Milyon € verip 1 sene sonra Tarık gibi tukaka olacağına bu şekilde değerlendirmeliyiz.. Onun yerine ne yapılır Hakan Balta, Gökhan Zan, Yekta gibi yüksek maaşlı yerliler yerine Altyapı oyuncuları kullanılabilir.. Yabancılar da maddi sıkıntıda olmamız durumunda ideal genç oyunculardan oluşuyor Mikel hariç ucuz oyuncular pahalı oyuncular değil.. Selçuk ve Burak kadroda olmamasını bende isterim ama şunu kabul etmek lazım maaşını indirdikmek şartıyla şuan elden çıkarıp yerlerine yerliler monte etmek yerine 1 sezon daha kullanmak daha mantıklı

Ozan diyenler belki ozan tutacak ama 5-6 milyon €'dan az fiyata satılmaz.. Bir Tarık olmayacağının garantisi var mı? Ben o paralar verilip bu risk alınacağına Altyapıda olan İbrahim, Emre Can, Birhan gibi oyuncuların denenmesini isterim.. İbrahim geçen sezon kupa maçlarında çok iyi oynadı ama daha forma şansı bile vermedik çocuğa..

altyapidan ibrahim -emre can -bonus kafa yukari alinabilir, ki ibrahim coktan alinmaliydi.

Genc revizyonu derler hep, ama sormak lazim: Genclerden Türk takimlarina ne fayda gelmis acaba?

Yabanci sinirlamasi tamamen kalkmadan, genc oyunculara karsiyim ben acikcasi. Ilk 11´de 2-3 gencten fazla olmamali.

Türklerin capi zaten belli. 30 yasindaki adamlardan hayir yok, 20 yasinda adamlardan ne bekleyecen?

Kontenjan varken de genc yabanci oyuncu almak herzaman full zarar olmustur. Tek istisna Ribery´dir. Baska örnek de yok.

Sormak lazim: 12 Milyon´a Bruma mi yararli olmustur, yoksa zamaninda 10-12 Milyon´a Podolski´yi alsaydik, o mu daha yararli olurdu?

10-12 milyon €'ya genç alınmasına karşıyım zaten biz porto değiliz ki parlatıp 35 milyon € ya okutalım 12'ye aldığımızı..

Benim üstte yazdığım oyuncular konuyu okuduysanız, 30-35 yaşında yedek bekleyen Yekta,Hamit,Dzemaili,Gökhan,Hakan gibi adamların yerine Altyapıdan gelen gençlerin olması.. Böylece hem genç bir oyuncu yapısına sahip oluruz hem yıllık maaşlar düşer, Önerdiğim 3 yabancı var biri maximum 4-5 M € bonservisi Chilas ki bence önce kiralanmalı, diğeri 1-1,5 M €'ya alınır Lukoki, Birde Mikel var onunda kariyeri belli zaten genç değil... Çağlar'a gelince bu sezon oynamaya başladı maximum taş çatlasa 250-300 bin €'dur bonservis bedeli..

Bu kadroyla hedefimiz ne olacak peki? Bu kadro ilk 4'e zor girer bunun da farkındasınız herhalde. Yani tamam mütevazi kadro kurarsın da, bunun da bir adabı olur. En fazla Kasımpaşa ile kapışır bu kadro.

devre arasi az ve ama öz transfer yapmak sart, sezon sonu ne olacagi belli olmadi icin yeni yönetim belki yeni tff yeni yabanci kurali beklemek gerekli.

Geri
Üst Alt