Gerçekçi Olup Beklentilerimizi Düşürmeliyiz

Alp Er Senturk

Sarı Üye
UEFA'nın, orta sınıf takımları, üst sınıf takımlarla boy ölçüşecek hale gelmemesi için uygulamaya koyduğu FFP denen bela yüzünden elimiz kolumuz bağlı sezona girdik. Gomis gibi 32 gol atan gol kralımızı satmak zorunda kalıp forvetsiz mücadele ediyoruz 3 kulvarda. Dahası savunmada da büyük sorunlarımız var. Artık yaşı ilerleyen, klas sol bekimizi rotasyona sokmak için maalesef futbolcu olduğu şüpheli göbekli bir arkadaşı aldık. Dün Eren çıktıktan sonra sol kanadımızda bir ara Ömer ve Muğdat 2'lisi vardı, aklıma geldikçe acının tatlı tebessümü:) yerleşiyor yüzüme. Aşağıdaki değerlendirmem de belki yeni hiçbir şey söylememiş olacağım ama nacizane görüşlerimi paylaşmak istedim. İdeal 11'imize göz atarak daha da açmak istiyorum:
Muslera=Her ne kadar yan toplarda zaafı olsa da hala takımın en iyi 2-3 oyuncusundan biri. Tek başına puan kazandırıyor.
Linnes=Teknik açıdan yetersiz ama mücadele etmesi, sürekli ileri çıkması artıları. Ama yedeği olması gereken Mariano, bitik olmasaydı, gerçekten de yedek kalması gerekirdi. Şu an haksızlık yapılıyor oynamadığı için ama dediğim gibi malzeme bu, Mariano da bitik işte.
Serdar=Sakatlık sorunu olmasa gözü kapalı ilk 11'e yazarsın ama yokluğunda kağnı arabası Maicon var, defansımız Serdar kadar kırılgan.
Ozan=Bana göre Schalke maçındaki gözü kara oyunuyla ligte de her maç oynaması gerektiği anlaşıldı. Hataları olsa da(önceki lig maçında) kendisinden sabredilmeli ve sonuna kadar destek olunmalı. Ujfaluji yanındaki Semih'ten 1 tık daha iyi sanki. Görünür de defans bloğumuz sağlam gibi ama geride Maicon ve Ahmet olduğu için dediğim gibi çok kırılgan.
Nagatomo=Samurai reyizin ligte muadili yok denecek kadar az nefis özverili ve çalışkan bir oyuncu ama Şampiyonlar ligi arenası için yetersiz.
Donk=6 numarada Fernando'dan daha iyi, 3 lü defansa da dönebiliyoruz sayesinde. Aldığı zammı da hakediyor, gözüm kapalı 11'e yazarım. Fernando'ya gelince acaba Ndiaye'nin ya da Donk'un yerine yazılabilir mi diye de düşündüm ama geçen seneki sakatlığından sonra ilk geldiği zamanlardaki mest eden futbolundan kötü seviyede olduğu bir gerçek futbolunun. Bir de baston versen yadırmgamayacak hazır yiyici kaptanımız(!) var ama boş ver değinmeye gerek bile yok. Sözleşmesi bitiyor, kurtuluyoruz.
Ndiaye=Dikine dikine gidişlerine bayılıyorum, premier ligte pas oyununa bir şeyler katmış, ama bomboş şutları olduğu bir gerçek. Ne yapalım elde en iyisi bu.
Belhanda=Taraftarımızın büyük bölümünün haddinden fazla eleştirdiği bana göre çalışkan, yetenekli ama yetersiz bir futbolcu. Sakatlananan Emre'yi de düşündüğümüzde yerine koyabileceğimiz kimse yok, sabredelim derim ben. Son lig maçında ve dünki maçta zaman zaman iyi oynadı, gamsızlıkları hala mevcut ama. 10 numaralı formanın kurbanı.
Garry Rodriguez=Kendini fazla kaptırmış, olur olmadık yerlerden şut denemeleri yapıyor pas vereceği yerlerde ama ileri uca baktığımızda ben olsam ben de vermezdim diye geçirmiyor muyuz her maç? Sene sonu 15'e gitsin ben fitim, kendi de gitmek istiyordur.
Onyekuru-Yunus=Bu 2 gencin dönüşümlü oynaması gerekiyor bence, hiç Feghouli ye Sinan'a şans bile verilmesin. Gerek yok zira. Biris ne kadar yetenekli olsa da artık vücudunu kaldıramayan eski bir yıldız, diğeri o kadar şansa rağmen bir halt göstermeyen ruhsuz. Onyekuru ileride çok iyi yerlerde olacak şu an Bruma'nın 2 tık altı, yetenekli, son vuruşları olmayan hali gibi olsa da. Yunus da bizim yıldızımız olabilir önümüzdeki yıllarda.
Eren=Drogbalardan, Elmanderlerden, Baroşlardan nereye geldik neyse elde bir bu var.

Velhasıl kelam, Bu sezon kendi adıma bizim takımdan Ligte ilk 2 sırada olma ve Avrupa Liginde çeyrek final bekliyorum. Bunları gerçekleştirirsek başarılı sayacağım. Sizlerin düşünceleri nedir acaba? Bu kadroyla şampiyon olabilir miyiz ya da CL de üst turları görebilir miyiz? Oyuncular ve ilk 11 hakkında katılmadığınız yerler var mı?

Çok geriye gitmeye gerek yok bu ffp geçen sene de vardı..Dalga geçtiğimiz kargaar bizim sonuncu olacağımız gruptan lider çıktı..Bence ffp falan hikaye iyi bir yapılanma olursa hepsinin üstesinden gelebiliriz... FFP gelmeden önce sanki Şampiyonlar liginde final oynamıyorduk her sene..

edit: belhanda hakkındaki yorumunu okuduktan sonra keşke ersini dinleseymişim dedim

Ffp bahane
Transfer yapmama bahane
İstesin onlar transfer banane
Mis gibi savunucum var banane

Çok geriye gitmeye gerek yok bu ffp geçen sene de vardı..Dalga geçtiğimiz kargaar bizim sonuncu olacağımız gruptan lider çıktı..Bence ffp falan hikaye iyi bir yapılanma olursa hepsinin üstesinden gelebiliriz... FFP gelmeden önce sanki Şampiyonlar liginde final oynamıyorduk her sene..

edit: belhanda hakkındaki yorumunu okuduktan sonra keşke ersini dinleseymişim dedim
FFP bir bize var, PSG sadece 2 oyuncuya 400 milyon euro saydı, çok komik bir para cezasıyla kurtuldu men yemesi gerekirken. Biz bunlarla nasıl mücadele edeceğiz transfer yapmaz isek?

Beklentim: Akhisar, Bursa, Trabzon gibi vasat takımları yenebilmek, hadi yenmeyi geçtim mücadele etmek.

CL hayalim yok.

Beklentim: Akhisar, Bursa, Trabzon gibi vasat takımları yenebilmek, hadi yenmeyi geçtim mücadele etmek.

CL hayalim yok.

Geçen yıl yendik onları şampiyon olduk geldik Cl'de rezil top oynuyoruz yetmiyor işte bize bu vasatları yenmek hep daha iyisini istiyoruz.

Ffp 2 oyuncuya 400 milyon vermeni engellemiyor

Yine arastirip maddeleri bilmemekten kaynakli bir yorum yapilmis

Psg nin basa bas noktasini , annual income ini biliyor musunuz mesela ya da bilanco , nakit akim tablosuna hakim misiniz ?

Lutfen boyle filanca takim su kadar maas oduyor , veya x kulup bu bonservisi odemis gibi sig yorumlarla ffp yi izah etmeye calismayin

Eger ffp kurallarina odenebilecek maksimum maas ya da bonservis gibi bir kisit gelirse , onu o zaman konusuruz

Rica ediyorum yanlis anlayip tartisma cikarmak amacli yazdigimi dusunmeyin ama bu konuda yorum yapmak icin once ozet de olsa ffp nin tam olarak kapsamini bilmeniz lazim

FFP bir bize var, PSG sadece 2 oyuncuya 400 milyon euro saydı, çok komik bir para cezasıyla kurtuldu men yemesi gerekirken. Biz bunlarla nasıl mücadele edeceğiz transfer yapmaz isek?

ben de diyorum ki ffp'Nin olmadığı dönemleri de gördük senin yöneticin basiretsiz olduğu sürece bşarılı olma şansın çok düşük.. Biz bu kafayla yıllık 100 milyon€luk transfer bütçesi kullansak görüp görebileceğimiz Şl 2. tur olur ancak ..Kafaların değişmesi lazım önce sistemin veya kuralların değil

Konunun Açılma Gereksinimi Kısaca;

"Velhasıl kelam, Bu sezon kendi adıma bizim takımdan Ligte ilk 2 sırada olma ve Avrupa Liginde çeyrek final bekliyorum."

19806621.jpg

Beklentim ne yaptığını bilen futbolcularımızın olması, dikine futbol, uzaktan şut, az geri pas bol ara pas, kazanamasakta iyi futbol oynamamız, anadolu takımlarını gözü kapalı yedeklerle bile mağlup etmek, deplasmanlarda acaba dememek, her yıl şampiyonluk, şampiyon olamasakta yarıştan kopmamak. 5. Yıldız. Avrupada başarı şuan çok zor.

Kadro vasat. İlk 11 fena sayilmasa da yedekler berbat. Avrupaya gideriz herhalde o da lokomotif birinden puan alirsa o is de yas. Ligde şampiyon olurmuyuz. Olabilir sonucta digerleri de kötü

Geri
Üst Alt