Gomis'ten Samimi Açıklamalar

Arif Çelik

Hocaların Hocası
"Biz, profesyonel futbolcular olarak örnek olmalıyız. Tedavi gören çocuklara gitmeye çalışın, zaman zaman küçük bir jest yapın. Bizim ayrıcalıklı yaşamlarımızda sahip olduğumuz şey karşılığında korunur bir balonun içinde yaşamaktayız, her zaman gerçek hayatta değiliz.''

DdKd36pXkAA_Vp6.jpg

eçen yaz, bir çok talibiniz olan kulüpler parayı tercih ettiğinizi düşünerek seçiminizi eleştirdi ...

30 milyon taraftar tarafından desteklenen harika bir takım tarafından isteniyorsanız bu fırsatı geri çeviremezsiniz. Böyle bir kulüp dururken sıradan bir takıma gitmek kariyerimi bitirmek olurdu. Bu meydan okuma yüreğimden geldi, en güzel tercihi yaptığıma eminim. Fransa'da çok uzun bir süre oynadıktan sonra, özellikle Swansea'daki deneyimim işe yaramadığından, Avrupa'da kalmak için Avrupa'da bilinen bir takıma ihtiyacım olduğunu hissettim. Bu fırsat kendini gösterdi, G.Saray tüm kriterleri ve formüle ettiğim tüm şartları yerine getirdi.

Başarılı olmak ve şampiyonluğu kazanmak için performansınızı hep belli bir seviyede tutmanız gerekiyor.. Gevşeyemeyiz. Bu yüzden Türkiye'de birçok ünlü oyuncu başarısız.

Neden 32 yaşından büyük üretken olursunuz?

Geçen sene sakatlıktan dolayı iki ay oynayamadım. Galatasaray'a emeklilik öncesi gitmedim. Rekabetçi olmak ve her şeyden önce işime olan saygımı göstermek için bir fizyoterapist, masör ve bir antrenör ile Galatasaray'a gittim.

Ligde 28 gol.. Bu kariyerinizin en iyi mevsimi mi?

İstatistikler açısından,bu profesyonel olduğumdan beri en iyi sezonum. Çalışmam ödüllendirildi. Kulübümüz tarafından da desteklendim,böylece takımı sonuna kadar getirebilecek bir lider olabilirim. Bu taraftarla her şey başarılır

''Şampiyon olmak için bir maçımız kaldı. Gol krallığını almaya geldim, Galatasaray'ın rütbelerini geri almasını ve Avrupa sahnesine dönmesini sağladım. Malatyaspor'a karşı atmosfer muhteşemdi. Çok zor olduğumuz bir dönemimiz vardı. Korktuk. Ama sonunda şampiyon olacağız..''

Uefa Kupası finalini nerede izleyeceksin?

''Evde. Arkadaşlarımı da davet edeceğim, Mathieu Valbuena ile izleriz. Marsilya'nın bu kupayı kazanacağını umarak maçtan önce bir mum yakacağım. Stadyumda olmayı çok isterdim ama bu haftasonu şampiyonluk maçımız var.''

DdKX3ZBWAAAMwsF.jpg

Sonradan taraftarla bütünleşti her iki tarafta birbirini sevdi doğrudur

Ben pek inanmıyorum bu dediklerine Marsilya bizden küçük camia mı ? Para için geldiği çok açık

Ben pek inanmıyorum bu dediklerine Marsilya bizden küçük camia mı ? Para için geldiği çok açık
Ben de aynısını düşünüyorum.

32 yaşındaki bir adam için muhteşem para alıyor bizden. Hem yıllık hem de imza parası olarak.

sent via GSC

Tabi ki para en önemli motivasyonudur. Aksi benim için şaşırtıcı olur, profesyonel futbolcu sonuçta. Ama aldığı para haricinde bize geldiği için çok mutlu olduğunu düşünüyorum. Böyle bir sevgiyi hiçbir yerde göremezdi zira. Bu da işin parayla satın alınamayacak kısmı.

Belki ilk teklif geldiginde para tatli gelmis olabilir fakat suan Marsilya ayni parayi teklif etse gidecegini sanmiyorum (taraftar ile olan bagi vesaire vesaire)

+ Marsilya bunun parayi vermedi veya veremedi gibi hatirliyorum. Ondan sonra buna gomecekleri paranin daha fazlasini yerini doldurmak icin harcadilar gibi hatirliyorum sanki ama iste adamlar Final oynayacak!

Geri
Üst Alt