GSC, FBI Ajan Alımı | Test İçerir

5 sorunun, kaçını doğru bildin ?

• Kullanılan toplam oy
    7

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
Sosyal medyada dolaşan bu test kullanıcıların büyük ilgisini çekti. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) özel ajanları için yaptığı bu testi katılımcılardan sadece yüzde 5'i geçebiliyor. İşte yaratıcı düşünme ve mantığınızı kullanma becerilerinizle sonuca ulaşabileceğiniz o sorular...

1. Çocuğun annesi kim?

1-cocugun-annesi-kim,aibNCCLJTEiqqSG6Vhre1Q.jpg

Odada oturan iki kadından biri yerdeki çocuğun annesi. Resmi dikkatlice inceleyin ve hangisi çocuğun annesi bulun.

Resmin solundaki yeşil kıyafetli kadın çocuğun annesi. Çünkü sandalyedeki oturuşu ve ayaklarının duruşu çocuğunu koruma iç güdüsünde olduğunu gösteriyor. Bunun yanında, küçük çocuklar bir aktivite yaparken genellikle annelerine yüzleri dönük halde olurlar. Çocuğun duruşu da annesini işaret ediyor.

2. İki hap

2-iki-hap,UwY2dYJDGkiC0aJc9BbM5Q.jpg

Seri katil kurbanlarını hep aynı yöntemle öldürüyor. Önce onları kaçırıyor, soyuyor ve önlerine iki tane hap koyuyor. Bu haplardan bir tanesinin zehirli bir tanesinin ise zararsız olduğunu söyleyip seçmesini istiyor. Kurbanın seçmediği diğer hapı ise kendisi yutuyor. Kurban her seferinde zehirlenerek ölüyor. Seri katil her defasında zararsız hapı nasıl alıyor?

İki hap da zararsız. Sadece kurbanın önündeki su zehirli.

3. Buzlu içki

3-buzlu-icki,nRWCZ6YhWEKPBowyh4qR8Q.jpg

Sıcak bir günde, bir kadın ve bir erkek restoranda 5 tane buzlu içki siparişi veriyor. İçkilerden 4 tanesini kadın hemen içiyor. Bir tanesini ise adam içiyor. Adam daha sonra içkiden zehirlenerek ölüyor. Doktor içkilerin hepsinin zehirli olduğunu söylüyor. Aynı içkilerden 4 tane içen kadın nasıl ölmedi? (Dikkatlice yeniden okuyun.)

Zehir aslında buzda. Kadın içkileri buzlar erimeden, hemen içtiği için ölmedi.

4. Teyp

4-teyp,HZUmeOOre0anawtZxvfbTQ.jpg

Bir adam yanında silah, çanta ve teyiple ölü bulunuyor. Polis teypteki son kaydı dinlemek için "Play" tuşuna bastığında, "Bu hayattan çok yoruldum artık acımı sonlandırmak istiyorum" diyen bir ses ve hemen peşinden silah sesi duyuyor. Ancak polisler bunun intihar değil bir cinayet olduğunu düşünüyor. Ses kaydına rağmen polisler bunun bir cinayet olduğunu neden düşündü?

Eğer adam intihar etmişse teypteki kaseti nasıl geri sarabildi. Polisler "Play" tuşuna basınca ses kaydı en başından başlamıştı.

5. Yılbaşı gecesi

,NpecN4hMT0akvRUPeL6a9Q.jpg

Bir adam komşusu tarafından hırsızlıkla suçlanıyor. Komşusunun polise anlattığına göre, adam yılbaşı gecesi komşusunun evindeki partiye geldi ve evden bazı değerli eşyalarını çalmıştır.

Ancak hırsızlıkla suçlanan adam komşusunun söylediklerini kabul etmeyerek polise, ailesiyle birlikte yılbaşını başka bir arkadaşlarının evinde geçirdiklerini ve evden çıkmadan ağacı süslemek için bile zor zaman bulduğunu söyler. Polis hırsızlıkla suçlanan adamın ifadesine inanır. Bu kanıya nasıl varmıştır?

Polis arkadaki yılbaşı ağacının süslerinden bazılarının eksik olduğunu ve daha fişe bile takılmadığını görünce hırsızlıkla suçlanan adamın doğru, komşusunun yalan söylediğini anladı.

Biraz zorlama olsa da 2 numara cok iyi

4 numara da halen teyp bandi kullanilsa iyi denebilir

Digerleri biraz zorlama . Ama guzel yine de

Sonuncusu hariç doğru cevapladım. İlk soruda kırmızılı kadın topuklu ayakkabı giymiş buna binaen anne olanın komşusu veya arkadaşı olarak ziyarete gelmiş diye düşündüm ama sonradan düşününce çocuğu ile birlikte gelmiş de olabilir :unsure:

3 doğru diyelim

Teybin basa alinma detayi ile hap degil su zehirliyi bildim

Ama buz hemen erimezmis , agacta sus eksikmis onlar yoktu

Ilkinde de anneye bakma detayini yakaladim ama bu fotografla anlasilabilecek bir durum degil ki

Sadece tek fotoya gore cevaplandirin dediyse belki olabilir

Ama gerci bunlar zeka testi sorulari da olsa kriminal taraftan bakis gerektiriyor anladigim kadariyla

1 ve 4 numarayı doğru yanıtladım.

Ama birinci sorunun doğru cevabını anlatılan şekilde bulmadım. Çocuğun şortu ile annesinin kıyafeti aynı renk diye yeşilli kadın anne dedim.

Birinci zor degilmis aslinda , kadinin ilgili durusu , cocugun bakis yonu . Daha annemsi tavri olan soldaki , ama dedigim gibi sadece tek fotograf uzerinden boyle

Ikinci resimdeki hap degil su , guzel , dikkatli dusunme gerektiren bir soru ama bu kez de resimden kopuk , resim hic olmasa da yazili soru olabilecek bir soru

Ucuncusu yine analiz gerektiriyor , o esnada buz erimistir erimemistir , yani yaklasimli soru bu , anlik bir durumu kesin ifade eden cins bir soru degil

Dorduncu soru cok guzel , hakkaten fbi ise mesele onu bileceksin artik , orada sadece herhalde soru eski , teyp kelimesi gunumuze uymuyor ama geri alma detayini anca onunla sunabilmisler

Besincisi ise hemen orada fisi gordum ama ona yorumlamak icin yine resme odaklanmak lazim . Resimler ile birlikte dusunulmesi sert sekilde ifade edilse herkes daha cok bilgi cikarir bunlardan

Ama en basta o cok vurgulanmayinca resimler oylesine konmus da soru kokune odaklanmak lazim gibi algi olusturuyor

sinan niye her konuya atom parçalıyomuşsun gibi yazıyosun yaw

alt tarafı yorum yazıcan

Hiçbirini bilemedim galiba ajan olamayacağım

FBI böyle sorulara kaldıysa...

Soruları da Fetö çalmış herhalde. Heriflerin uzmanlık alanı, görünce dayanamıyorlar.

4 hariç hepsini doğru yaptım
Normalde kötüyüm bu konularda ama bunlar basitti

anladında yinede açıyım

konu aziz yeniden başkan seçildi.

senin yorumun:şimdi arkadaşlar genel kurulun dinamiklerini göz önüne aldığımızda bu sonuca hiç şaşırmadım zaten bunu öngörüyordum.
fbnin hisseleri %12 değerlenince borsayla ilgilenen birisi olarak azizin başkan olacağını anladım.

fb önümüzdeki süreçte ffpden yaptırım alabilir çünkü 8.2 katrilyon borcu var ve dernekler kanununa göre fb iflasın eşiğine gelir.
dolayısıyla vazgeçemediğimiz yiyecekler içecekler konusunda yazılan kayseri mantısının vücutta yarattığı yan etkilerden haberiniz varmı,yok tabi.bilseniz yemezsiniz ama öğrenmek istemiyosunuz çünkü cahilsiniz (hakan d reyisi analım)berat sende bilet al artık bizden dilenme.2 tişört alsan kulübün kasasına 50 tl girse ve gsstoredaki bir personelin öğlen yemeği karşılansa güzel olur.çünkü o adamın öğlen yemeği maliyeti ayda 50x20 ve buda kulübün ffp dengesini şaşırtıyor.

sürekli derin bir analiz,sürekli bir kompozisyon

FB ajan alımı okudum.
Acaba antu ya sızan ajan mı arıyoruz diye düşündüm :D

Geri
Üst Alt