Üye Görüşü Hatayı Yerlilerde Yaptık!

Ömer Tuğrul Yılmazer

Berlin Panteri
İlk sezondan sonra yapılan hemen hemen tüm yerli hamleleri yanlıştı. 5+3 belli olduktan sonra da ısrarla aynı yanlışı artırarak sürdürdük. Lütfen gelenlere gidenlere bir bakın:

Yiğit, Sercan, Salih, Yasin, Furkan, Veysel, Tarık, Olcan, Umut, Burak, Umut Gündoğan, Koray, Oğuzhan Kayar vb.

Elimizdekiler de Ceyhun, Yekta, Aydın, Emre, Sabri, Hakan Balta, Eray filandı.

Sadece Selçuk ve Semih o sezondan sonra da kaliteli diye düşünülen topçulardı.

Bunlar Galatasaray seviyesinde topçular mı? En fazla 2-3 tanesi rotasyon oyuncusu olur.

Harcanan paralar da az değil. Hakan Ç'dan devre arası sakındığımız paraları bunlara verdik. Töre'yi kiralamayı bile akıl edemedik mesela.

Muslera-Melo-Sneijder-Bruma gibi adamların etrafına adam gibi yerlilerle dolduramadık.

Rıdvan'ın dün bir tespiti çok hoşuma gitti. Galatasaray'da 4-5 oyuncu hariç hepsi yedek oyuncu olacak isimler dedi. As olacakların hemen tamamı da yabancı. İçlerine Semih ve eski Selçuk girer kadro planlaması yaparken.

2 sezondur yürütülen yanlış yerli transfer politikasının sonucudur bu olanlar diye düşünüyorum.

Hocalara saygımı koruyorum ama neden İtalyan sorusu da hep kafamda duruyor tabi. İtalya son zamanlar müthiş işler çıkarıyor da haberimiz mi yok? İkinci bir sebep olarak da bunu görüyorum ama o başka konuda tartışılabilir.

Hoca da hatali da ama biryere kadar. Yerli kalitemiz cok cok düsük, dogru yani. Ne cöp varsa topladik.
Inler, Töre, Hakan C almaliydik bunlari

Yerli - Yabancı diye grup geçmişten bu yana her dönemde vardı ve bundan sonrada olacaktır. Önüne geçemeyiz ne yazık ki.

Ama özellikle Yekta - Selçuk - Burak grubunu bir an önce dağıtmalıyız. Takım içi olumsuz anlamda gruplaşma yaptıkları bir gerçek.

Hep söylüyorum. Bu Selçuk ile Burak'ın sonu Oğuz ile Aykut'un sonuna benzeyecek. Bunu yapan Ünal Aysal olmazsa da yeni başkan bu neşteri vuracaktır. Tabiki yararları oldu. Ancak şuanda verdikleri zarar yararlarını da geçti.

Gökhan töre,Tolgay arslan,Mevlüt Erdinç gibi isimler alınsaydı bu durumda olmazdık.

Yerli - Yabancı diye grup geçmişten bu yana her dönemde vardı ve bundan sonrada olacaktır. Önüne geçemeyiz ne yazık ki.

Ama özellikle Yekta - Selçuk - Burak grubunu bir an önce dağıtmalıyız. Takım içi olumsuz anlamda gruplaşma yaptıkları bir gerçek.

Hep söylüyorum. Bu Selçuk ile Burak'ın sonu Oğuz ile Aykut'un sonuna benzeyecek. Bunu yapan Ünal Aysal olmazsa da yeni başkan bu neşteri vuracaktır. Tabiki yararları oldu. Ancak şuanda verdikleri zarar yararlarını da geçti.

Ben bu gruplaşma hikayelerine pek prim vermem de bahsettiğim konu futbolcu kalitesi ile ilgili zaten.

izlanda karşısında ülke futbolunun seviyesini hep beraber gördük yabancı sınırı koyarsan yönetimin eli mahkum mecburen ispanya 2.liginde oynayamayacak seviyedeki adamlara milyonlarca Euro para bayılıyor zaten alınacak bir olcan birde tarık vardı yönetim ikisini de aldı ama kapasiteleri büyük takıma yetmiyorsa yapacak bir şey yok birde buna prandellinin yanlış kadro tercihleri saçma taktikleri girince berbat ötesi bir takım ortaya çıkıyor yönetimin tek hatası pandev ve cemali yerine çok iyi bir forvet almalıydı o konuda büyük hata yaptı en azından sneider kafasını kaldırdığında orta yapmaya değecek bir forvet olurdu takımda sneiderin dilinden anlayan :(

izlanda karşısında ülke futbolunun seviyesini hep beraber gördük yabancı sınırı koyarsan yönetimin eli mahkum mecburen ispanya 2.liginde oynayamayacak seviyedeki adamlara milyonlarca Euro para bayılıyor zaten alınacak bir olcan birde tarık vardı yönetim ikisini de aldı ama kapasiteleri büyük takıma yetmiyorsa yapacak bir şey yok birde buna prandellinin yanlış kadro tercihleri saçma taktikleri girince berbat ötesi bir takım ortaya çıkıyor yönetimin tek hatası pandev ve cemali yerine çok iyi bir forvet almalıydı o konuda büyük hata yaptı en azından sneider kafasını kaldırdığında orta yapmaya değecek bir forvet olurdu takımda sneiderin dilinden anlayan :(

Yine de daha iyi yerliler alabilirdik bana göre. Almasak bile Semih ve Emre Çolak gibi elimizdekilerden birilerini oynatırdık en azından paramız cebimizde kalırdı.

Türk futbolu çöküşte, yerli oyuncu yetişmiyor.

Galatasaray' ın 2000 yılındaki kadrosunu düşünüyorum. Sonra şu anda piyasada ne kadar yerli oyuncu varsa onları düşünüyorum;

Arda ve Mesut dahil bir tanesi o kadroda ilk 11' e giremezdi.

Bu durumda başarı beklemek hayal.

yerli kadar yabancıda rezalet transferler çöp yabancılarda verdiğimiz bonservisleri 1.sınıf 3 4 tane yabancı oyuncu alırdık ve yerliler çöp dahi olsa onlar bizi şampiyon yapardı yerli transferleri tam bir rezalet onada katılıyorum ama yabancı transferleride keza öyle

Yerli kalitesi berbat fakat bu demek değil ki, bu takım böyle rezil rüsva sonuçlara mahkum. Dün maçın 60.dakikasından sonra sahadaki 11'i görünce utandım resmen. O kadrodan Sneijder de çıksa PTT 1.liginde bile ilk 2'ye zor girer.

Sen yerlilerini savunmada yabancılarını hücumda kullanmadığın sürece bu saçmalıklar hep böyle devam edecek. Oyunun kaderini, gidişatını en çok etkileyen bölgelerde sen aptal yerlilerini kullanırsan Balıkesir'de seni yener, yarın Sivas'ta gelir Arena'da şov yapar bakar kalırsın. Gerekirse Türkiye'de kaleye Sinan'ı koyacaksın, kontenjanı iyice rahatlatacaksın, çünkü buna mecbursun. Bu kadar zor değil bazı şeyleri kavrayabilmek, düşünebilmek. Ama herkes isim fanatiği olmuş, takımı düşünen kalmamış ki.

Güzel yazi ellerine saglik kardes!

Evet yerli transferleri cok kötü yönetildi, ama sadece yerli transferleri degil. Yabanci transferleri de pek tuttu sayilmaz: Bruma Chedjou Telles Hajrovic Ontivero Burdisso Amrabat Dany Cris Riera (daha dzemaili ve pandev i ekleyecez durun)

Bu isimlerin hic birinden yeterince verim alamadik. Neredeyse yerli hatali transfer sayisi kadar var.

Melo, Muslera, Sneijder, Drogba haric geri kalan yabanci transferleri verimsiz oldu.

Drogba Chelsea's LEGEND
Sneijder AJAX REAL INTER
Melo Juventus 25milyon euro saymis Fiorentinaya. 22 kere BREZILYA milli olmus.
Muslera COPA AMERICA yi kazanan ülkenin kalecisi.

Bunlarin tutacagini 5 yasinda cocuk görür, yukarida saydigim öteki yabancilarin hangisi bunlarla kiyase edilebilir?

Hele bu son transferlerde bebelere milyon eurolar vermek kadar sacma bir sey yok (Bruma Telles Hajrovic Ontivero) KULÜBÜ BATIRDILAR BE!

Neyse demek istedigim transferler tamami ile kötü yönetildi, bu sadece yerli topcular transferinde degil. (Ic transfer konusuna hic girmiyorum: 6 ay kulüp bulamayan Aykut u geri almak, Eray Burak Selcuk a durup dururken kontrat uzatmak, Sabriyi madem dusunmuyorsun 30 mac oynatma kontrati uzamasin)

Geri
Üst Alt