Hıncal Uluç: "Tokadı yediler, şampiyon olabilirler"

Uğur İz

GS
Yönetici
Administrator
DafTKKLXcAA6bpJ

Galatasaray'dan söz ediyorum tabii.. Haftalardır, Galatasaray'ı şampiyon adayı gösterenlere soruyordum..
"Siz puan cetvelinin başında olduğuna bakmayın. Bana Galatasaray'ın geri kalan maçları içinde 'Şunu mutlak kazanır' diyeceğiniz bir tek maç gösterin" diyordum. O zaman susuyorlardı.
Bizim tabelacı medya, skora göre başlık atar, skora göre yorum yazar. Galatasaray en berbat futbolla, hatta hiç futbol oynamadan kazanırken "Aslanlar kükredi" diyen onlar..
Sonunda Aslanlar son beş haftada tek maç kazanamayan, küme düşme durumuna gelen Gençlerbirliği önüne çıktılar ve kuyruklarını tramvay çiğnedi.. "Kuyruğunu tramvay çiğnemek" bizim çocukluğumuzda çok kullanılan bir şaka lafıdır. Bugünkü Aslanlara cuk oturdu.
Şimdi sorarlarsa Galatasaray'ı Şampiyon adayı gösterebilirim. Hem de önünde Beşiktaş ve Başakşehir derbileri varken..
Niye şimdi?.
"Hıncal herkesin söylediğinin tersini söyler" de ondan mı?. Yazılarını sosyal medya eğilimlerine göre yazan, sıradanların iddiasıdır bu..
"Tersini söyler" derler, ama "Niye" diye sormazlar. İşlerine gelmez. Çünkü Hıncal yazdıklarını mantıksal bir temele dayandırır. Başta Sosyal Medya, onun bunun lafına göre, ya da "O bu ne der" diye değil..
Galatasaray haftalardan beri berbat bir futbol oynuyordu. Bu futbolla şampiyonluğa gitmesine imkân yoktu. Bu berbat futbolun sorumlusu da Teknik Direktör Fatih Hocamdı.
"Fatih Hocam futbolu unutmuş" diye başlık bile attırdı bana..
Sahaya yanlış takım çıkarıyor. Maç boyu oyunu okuyamıyor, yanlış ya da geç kalmış değişiklikler yapıyordu. Çekirge iyi kötü sıçradığı için de kendine çeki düzen verme gereği duymuyor "Dediğim dedik, çaldığım düdük" inadını sürdürüyordu.
Kendine gelmesi için bir "Şok Tokadı"na ihtiyacı vardı.. Hani ya baygınların suratına atarlar ya kendine gelsin diye..
Tam beş haftadır önüne gelene puan dağıtan Gençlerbirliği bu tokadı vurdu işte..
Fatih Hoca sahaya gene yanlış takım çıkarmış, işler sapa sarınca da akla hayale gelmez "İntihar" değişiklikleri yapmaya başlamıştı.
O zaman hemen hepsi Galatasaraylı bizim maç gurubuna seslendim.. "Ben beraberliğe razıyım. İtirazı olan.."
O sıralar maçın 70'inci dakikası falandı.
Galatasaray o dakikaya dek doğru dürüst tek akın yapamamış, tek şut atamamıştı. Terim zaten en az 15 kişinin olduğu Gençlerbirliği ceza alanına ilave santrforlar yollayarak gol atacağını sanıyordu, orayı daha da kalabalıklaştırıp, iyi kapanan ama çok hızlı çıkarak, Galatasaray'dan çok daha tehlikeli hücumlar yapan Gençler'in işini kolaylaştırarak.
Gol gelecekse Gençler'den gelecekti. Belliydi. Onun için "1" puana razı olmuştum.
Terim maçı okumuyordu..
Galatasaray kaç orta yaptı bilmiyorum. Bir, tek bir tanesine kafa vurabildiler. "Topu indirin" demedi.
Muslera'ya verilen pasların biri dışında hepsi rakibe gitti. "Yerli yersiz Muslera ile oynamayın" demedi.
Galatasaray'ın silahı, oyunu kanatlara açtığı ikili hücumlardı. Nagatomo ile Rodriguez bir tek ikili akın yapmadı. Sağ kanat zaten yoktu.
Bu kadar kapalı defansı çözmek için adam eksiltip şut atacak adam lazımdı. Bunu yapacak üç kişi vardı. Rodriguez, Selçuk ve Belhanda.. Üçünü de oyundan aldı. Hele Belhanda.. İlk kez topa benzer bir şey oynuyordu üstelik.
Kenardan tek olumlu müdahale yapmayan, maçı göz göre kaybeden Hoca'nın günahını kimse futbolcularda bulmasın.
Peki, buna rağmen niçin "Şampiyonluk şansı arttı" diyorum.
Çünkü Fatih Terim bu değil. O sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önde gelen teknik adamlarından biri.
Şimdi kapanıp "Ben nerde hata yaptım, yapıyorum" diye düşünecek, kesin.
Bu 11 ve bu futbolla bir yere varılmayacağını görecek ve inadından vaz geçip "Eski" FatihTerim olacak.
Bu arada, yanındaki hiçbir işe yaramayan Hasan Şaş ve Ümit'i de değiştirir, onunla çatır çatır tartışacak birini alırsa, çok daha hızlanır, "Doğru"ya ulaşması.. "Barika-i hakikat"ve "Müsademe-i efkâr" ilişkisi Hocam.. Seninle başa baş tartışan oldu mu hiç, doğru söyle!.
Başarı "Futbolcuların güvenini kazanmak"tan geçiyor. "Hocam bildiğini okur" boş vermişliği ve küskünlüğünden kurtulmalı futbolcular.
"İyi olan oynar"a hepsi inanmalı ki, kendilerini hazır tutsunlar.
Ben "Gençlerbirliği Tokadı"ndan sonra Terim'in silkinip kendine geleceğini düşünüyorum.
Geçmişte yaşadık bunu. Gene "İnat hataları" yüzünden Şampiyonlar Ligi'nden elenmesine sebep olduğu Galatasaray'ı UEFA'da Şampiyon yapan adamdır o!.
"Galatasaray, Şampiyonlar Ligini kazanır diyordunuz elendiler" demişti o gün, Star TV bana.. "Galatasaraylılar üzülmesin. Şimdi UEFA'da Şampiyon olurlar" demiştim..
Oldular. Yaptı Şampiyon, Galatasaray'ı "Kendine gelen" Terim!.

Sabah

Fatih Terim'in kurduğu kadroyu eleştirmişte bir kadro önerisinde bulunmamış başka oyuncumu var takımda hepsi bu kumaş elindeki.

Hadi o zaman Hıncal Uluç sen teknik direktör olsan bu gençler kadrosundan farklı olarak hangi ilk 11'le çıkardın Başakşehir maçına söyle de biz de bilelim. Kiimleri keserdin kimleri eklerdin? Bunu açıklamamış. Sırf eleştiri olsun diye yanlış kadroyla çıktı demiş.

Fatih hoca beraberliğe yatabilir miydi ? Yatardı ama şampiyon olmak için yenmek zorundasın..

Belki 3 puan bıraktık ama rakiplere bu saldırgan ve arzu hissimizi vermeye devam edeceğiz..

Başakşehiri yıkarsak bence kimse önümüzde duramayacak.

Son düzenleme:
Ülkenin en büyük trollü konusmus yine. Seviliyorsun Hincal reis.

Reis bu sene düz toteme gecti.Fener macina da Galatasaray alir demisti.Hadi bakalim.

Yaptı Şampiyon, Galatasaray'ı "Kendine gelen" Terim!.
İyice Yoda'ya bağlamış.:D

Yanlış konuşmamış. Hepimiz bir yenilgi veriyorduk Galatasaray'a. Onun hemen olması iyi olmuş olabilir.

Resmen tokat manyağı olduk.
Bir tokat yersin ders alırsın ama terim yüzünden artık anadolu takımları da bizi çok rahat Tokatliyor.

Adam gibi futbol izlemek için,
Hemen şimdi; Aysal göreve terim'i kovmaya!

Hıncal Üstat seni severim ama artık tutmuyor bu totem işleri herkesten çok istiyorsun şampiyon olmayı lakin iş işten geçti...

Resmen tokat manyağı olduk.
Bir tokat yersin ders alırsın ama terim yüzünden artık anadolu takımları da bizi çok rahat Tokatliyor.

Adam gibi futbol izlemek için,
Hemen şimdi; Aysal göreve terim'i kovmaya!
tudor kaç mağlubiyette yollandı terim kaç mağlubiyet aldı ?
millet hala imparator deyip duruyor. şahsen ben bir şey göremedim . iç sahada da tudor zamanında yeniyorduk şimdi de . deplasman performansımız da değişmedi .

tudor kaç mağlubiyette yollandı terim kaç mağlubiyet aldı ?
millet hala imparator deyip duruyor. şahsen ben bir şey göremedim . iç sahada da tudor zamanında yeniyorduk şimdi de . deplasman performansımız da değişmedi .

Terimle şampiyon olmazsakta kalıcak hatta kalan 6 maçı versekte imparator olacak ve görevine devam edecek tudor kim ki terimle karşılaştırıyorsunuz aldığı ruhsuz , karaktersiz , korkak , sünepe topçular yüzünden bu haldeyiz 1 tane melo , engin , podolski tipi topçu alsaydı durum farklı olurdu ama kendi gibi korkak topçu doldurdu takımı ve deplasmanda siniyorlar hepsi terim ne yapsa boş sene sonu temizlik şart.

Terimle şampiyon olmazsakta kalıcak hatta kalan 6 maçı versekte imparator olacak ve görevine devam edecek tudor kim ki terimle karşılaştırıyorsunuz aldığı ruhsuz , karaktersiz , korkak , sünepe topçular yüzünden bu haldeyiz 1 tane melo , engin , podolski tipi topçu alsaydı durum farklı olurdu ama kendi gibi korkak topçu doldurdu takımı ve deplasmanda siniyorlar hepsi terim ne yapsa boş sene sonu temizlik şart.

tudor zamanında alınan topçuların kalitesiz olmadığı aşikar hatta lemina , imbula , asamoah da istendi almadılar . ndiaye gitmese fernando sakatlanmasa orta sahamız da gayet iyiydi. kadro mühendisliği konusunda terim bence tudor'un eline su dökemez. terim zamanında da alınan topçuları gördük .
tudor gitmeli miydi gitmeliydi ama yerine alınacak adam terim değildi. duygusal bakmamak lazım

tudor zamanında alınan topçuların kalitesiz olmadığı aşikar hatta lemina , imbula , asamoah da istendi almadılar . ndiaye gitmese fernando sakatlanmasa orta sahamız da gayet iyiydi. kadro mühendisliği konusunda terim bence tudor'un eline su dökemez. terim zamanında da alınan topçuları gördük .
tudor gitmeli miydi gitmeliydi ama yerine alınacak adam terim değildi. duygusal bakmamak lazım

Ben kalitesiz demedim kalite var ama selçuk vari karakter koyamayan topçular azıcık dişli rakip çıkınca hepsi hayalet moda geçiyor belhanda , feguli , garry , maicon , mariano hepsi aynı , bu tip topçularla deplasmanda maç alman zor , zorluk derecesi yüksek maç almanda zor.

Ben kalitesiz demedim kalite var ama selçuk vari karakter koyamayan topçular azıcık dişli rakip çıkınca hepsi hayalet moda geçiyor belhanda , feguli , garry , maicon , mariano hepsi aynı , bu tip topçularla deplasmanda maç alman zor , zorluk derecesi yüksek maç almanda zor.
Valla başağı aldılar abi hemde pozisyon vermeden

Boşuna duayen olunmuyor.

Hıncal emmi işini bilir

sent via GSC

Geri
Üst Alt