İnsanlar Neden Yalnız, Sevgilisiz,Bekar veya Boşanmış?

Ulaş Metin

Tecrübeli Üye
Taner Çağlı birkaç günümüz ilişkileri üzerine sosyal medyanın ilişkileri ne hale getirdiği üzerine tespitlerde bulunmuş meraklısına paylaşmak istedim:

ERKEKLER evlenmek istemiyor çünkü seçenek çok… KADINLAR boşanmak istiyor çünkü seçenek çok.. ama tek sebep bu mu? Hayır.

“İnsanlar neden YALNIZ, sevgilisiz,
bekar veya boşanmış?” İlişki yaşamak eden bu kadar zor? Bugün bunun üzerine biraz düşündüm.

Erkeklerin artık bir kadını yemeğe
dahi çıkaracak parası yok ve parası
olanların çoğunun da bir kadını
samimi duygularla yemeğe çıkaracak niyeti yok çünkü seçenek çok. Öyle garip bir durumdayız ki parası olmayan kadının parası olmayan bir erkekle işi yok ama parası olan kadının da parası olmayan bir
erkekle işi yok. İkisi de mantıklı…

PARA belli bir grupta. Bakıyorsun dünya güzeli bir kızcağızın yanında ‘alakasız’ bir herif. Diyorum belki kalbi güzeldir, belki saygın biridir, belki sanatçı falandır, belki bilgedir; kadın bir şeyine hayran olmuştur… yok. Azcık araştırıyorum, çoğu illegal, eğitimsiz veya hasbelkader zengin. Kızın suçu var mı? Bilmiyorum… Yaşamak istiyor dolu dolu.

Peki nerede görmüş bu “dolu dolu” hayatı? Instagramda… Instagram ona ne diyor? Sen en değerlisin. En pahalı çantayı sen takmalısın, en lüks restoranlarda yemelisin, vb. Peki hangi parayla? “Oku-çalış-üret kazan” demiyor elbette. “Kazı-
kazan” diyor… Bir sürü saçma salak kişisel gelişimci, resmen toplanmışlar kadınlara dolaylı “eskort” olmayı öneriyor:

Diyorlar ki “erkeğe para harcatırsan seni bırakmaz. Erkek sana YATIRIM yapmazsa seni kolay bırakır.” Erkeği elinde tutmak istiyorsan erkekten al, erkekten yol, erkeği ye… peki hangi erkeği? Kör kütük aşık olduğu erkeği mi? Hayır. Zaten parası için beraber olduğu erkeği. Yani “elinde tutmaya çalıştığı” şey zaten erkeği değil ki… parası.

İşler öyle mide bulandırıcı bir noktaya geldi ki… Maalesef ekonomik bozulma, önce ahlakı sonra erdemi sonra da tabii aşkı sevgiyi bitirdi. Evlenmeyi geçin - konu evlilik değil- insanlar ilişki yaşamıyor. Ahlaklı çalışkan düzgün eğitimli kadınların çoğu bekar, sevgilisiz, yalnız.. çünkü o seviyede erkeklerin çoğu ‘yatırım’ yaptığı kadınlardan yatırımlarını çıkarmakla meşgul…

“Nasıl geçinirim” diye birbirinden ayrılmayan sevgisiz eşlerle dolu etraf. Yıllarca aynı yastığa baş koyduktan sonra boşanırken S..indirik bir ev bir araba için, üç kuruş para için düşman olan insanlarla dolu etraf. Çöpe giden yıllar. Erkeğin işiyle
parasıyla vuran vicdansız kadınlar, kadını küçücük yavrusuyla parasızlıkla cezalandıran alçak erkekler.

Olay, inanılmaz bir boyuta ulaştı. Kimsenin kimseye gerçek duygular beslediği falan yok. Erkekler parayı bulmanın derdinde, kadınlar parayı bulmuş erkeği bulmanın… güzellik merkezleri, sevgililerinin parasıyla
işleme gelen kadınlarla dolup taşıyor. Bakın kocasıyla demiyorum “sevgilisi” Herkes artık -tabiri caizse- ekmeğinin peşinde…

Ben artık aileden zengin olmayan bir kadın, eğer maaşının üzerinde yaşıyorsa doğrudan şüpheyle yaklaşıyorum. Asla şans vermem. Ailesi zengin değil, üstelik işi ve maaşı da yok fakat yine de ultra- lüks yaşıyorsa zaten sadece gülüp geçerim ve benim gibi düşünen erkeklerin sayısı artacak. İster itham deyin ister ‘önyargı’ ama durum budur…

Sosyal medya ağzımıza s.çtı dostlar. Maalesef battık. Hayallerindeki hayata ‘çalışarak’ ulaşamayacağına inandırıldı herkes. Sıcacık aşklar bitti. Çıkarsız dostluklar bitti. Direncimiz kırıldı. Bir genç kızla bir delikanlının birlikte para biriktirip kurdukları o yuvalar dağıldı. Aşkın adı “birliktelik” oldu, evladın adı “müşterek çocuk”, evlilik ise sadece zarar eden bir “müessese”…

Çünkü kimse kimseyi çekemiyo. İnsanlar karşısındakininde insan olduğunu ve kusurlarını olduğunu kabul etmiyor. Tek bir söz duyunca tek bir kusur görünce hemen soğuyo. Kendini mükemmel sanan bu insanlar günün birinde hayatlarının hiçbir anlam ifade etmediğini anlıyo. Kendi hatalarını ve kusurlarını gördüklerinde aslında zamanında nasılda hatalarını kusurlarını kabul eden birilerini hayatlarından çıkardıklarını anlıyolar. Maalesef bunlar hayatın gerçekleri ve coğu insanın içine düştüğü bir girdap. Hepsinden öte bazı şeyler artık kolay bulunduğu için nede olsa bulurum kafasında herkes. İki gün sonra işi bitince kendisine, yaptığının aynısını yapan birine denk geliyo bu defa da kendisi üzülüyor. Bu şekilde herkes birbirini üzmüş oluyo. Girdapta bu şekilde dönmeye devam ediyo. Bu sebeple ismi girdap zaten. Kaçanda kovalanıyo maalesef. Buda daha saf temiz insanlar için doğanın en kötü kanunu..
Son olarakta hep daha iyisini isteme durumu. Ancak unutulan daha iyisi yokki. Eve kötü insan var ve uzak durmalı ama iyinin iyisi yok. Güzelin güzeli yok. İyi varsa daha iyisi de insan. Güzel varsa daha güzel olanda insan. Yani hepsi insan hepsi kusurlu hiçbiri diğerinden üstün değil. İyi var kötü var. Daha iyisi diye birşey yok. Ama insanlar hep daha iyisi diye diye elindekinden de oluyo.
Tek bir kriter var ayrışabilen oda fiziksel birşey. İsmide ten uyumu. Yoksa keyifsiz olur. Yakalarsan daha iyisini arama.

Kadınlara asla güvenmiyorum ne evde ne de is hayatinda....

Hep esitlikten bahsederler ama butun angarya guc isteyen isleri erkeklere yaptirirlar. Cinselligini kullanmalari da cabası ben sirf 2 dugme gogus dekoltesi var diye 2 aylik calisanin ev esyalarini tasidim. Sonra ogrendim ki kizin kro bir sevgilisi varmis sozde erkek ama bir esyayi bile tasiyamiyor.

Biz isi bitirip kizin yatagini iyi gicirdiriyor diye denerken olay bitince kro sevgisi geldi elindeki tek lahmacun olan poseti gobegime dogru firlatti.
Eger kadin ve erkek gercekten esit olsaydi ben bu enayiligi yapmamis olurdum. Tum karinlardan nefret ediyorum yani sakinn yanlis anlamayin ama annem bile benden birsey isterken 2 kere dusunuyorum yapayimn mi diye.

Yalnız şöyle bir şey de var özellikle bizim Türk kızları/kadınları çok ama çok fena.

En çirkininin en kötü karakterlisinin bile kendini bir bok sanması, elalem ne der kaygısı, o ne düşünür bu ne söyler düşüncesi, başkalarıyla yarışmak, gösteriş ve kibir. Ne ararsan var.

Vallah büyük konuşmak istemem ama benim bir Türk kızıyla evlenme ihtimalim çok az. Ben rahat adamım öyle salak salak şeylere boktan triplere gelemem. Ben yabancı birini bulurum bir türlü neyse de sizin işiniz zor Türkiye'de. Salak salak kızların saçma sapan yalan dünyasına ait olamam ben. Tabi herkes aynı değil yanlış anlamayın.

Yurt dışında yaşayan Türk kızları bile kafayı yemişler. Geçen biriyle buluştum, daha ilk date'de benim masrafların şunlar bunlar diye geldi bana. Yemeği bitirdim kendi yemeğimi ödeyip kalkıp gittim, böyle birinin bir de yemeğini mi ödeyeceğim. Mal gibi kalakaldı ortada kız. Iyi de oldu bence.

insanlık tarihinde ucuzluk her zaman var olan bi durumdu
sosyal medyayla birlikte ucuz insan sayısı ayyuka çıkmış oldu, hepsi bu. tabii buna nüfus artışını da ekleyebiliriz

hangi kategoriye bakarsak bakalım bi şeyin kalitelisinin her zaman daha az sayıda olduğunu görürüz, bu doğanın çalışma şeklidir. kaliteli insanlar ve ilişkiler hala varlar elbette, sadece sosyal medyada fazla denk gelmezsiniz bunlara

Kadınları hiç bir zaman küçümsemeyi hoş bulmam. Genel de burnu havada kibirli ve fesat kadınlardan şikayetçi olunuyor. Ha bu durum erkekler açından da geçerli tabi ki. Bir de tamam saf ve iyi niyetli olan hanımlarda var. Ama bakınca bazıları da aşırı saf ve tuhaf bu tiplerde insanı fena yoruyor.

Değişken ve parametresi bol olan bir durum. Zor iş.

Kadinlar, artik kendilerine prenses gordukleri icin.

Kisa ve net.

Tamamen tersi. Günümüzde dişil enerjisi yüksek, küsen, trip atan, gamsız, sorumluktan kaçan, borç para isteyen, direkt eve çağıran, cinsellik yoksa bende yokum diyen erkek sayısı artıyor. Maskülen kadın ve Feminen erkek sayısının hızlıca arttığı bir dönemdeyiz. Dominant kadınların ilişki benim kontrolümde nidalarıyla hava attığı, erkeklerin ise göbeklerini kaşımak ile meşgul oldukları yeni bir dünya düzenine geçtik. Bağlanma stillerinde güvenli ya da kaygılının önüne geçen bir stil var artık; kaçıngan bağlanma. Ve bu grubun çoğu erkek. Çünkü artık kadınlar saha da, kadınlar da cinsellik konusunda aşırı istekli hatta erkeklerden daha istekli, akışta değil sonuca kitlenmiş haldeler, bu konjonktürde prenses kadınlardan bahsedemeyiz. Bunlar benim yaşadığım ilişkiler özelinde manifestlediğim düşünce kalıpları değil. 2 binin üzerinde çalışmış olduğum vakanın ortak temasıdır.

Basit bir evlilik 1 milyon kim nasil evlensin
Eski evlilerde de sabir yok tahamul yok hepsi maddi durumdan ekonomiden kaynakli
Rahat rahat yasayan iki insan kavga etsede buyumez boktan bir sebeptendir

Kadin milleti gercekten kafayi yemis. Ozellikle sosyal medya iyice icinden cikilmaz bir hale getirdi. Herkes birbirine hava atma derdinde. Hava atma cabasina girenler de evliligini biterecek noktaya getiriyor, mutsuz oluyor, arayis icine giriyor. Ya paran olacak, yada yakisikli olacaksin. Aksi taktirde bir erkegin isi cok zor. Instagram'a 1, 2 filtreli foto atan kadinlarin gelen mesaj kutusu o kadar dolu oluyor ki, hepsine bakamiyorlar bile.

Geri
Üst Alt