- 16 Haziran 2010
- 190.916
- 133.684
- 6.478
Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, Fenerbahçe'yi konuk etti. Sarı-Lacivertliler müsabakayı 3-2 kazandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, müsabakanın ardından açıklamalar yaptı.
Maçtan sonra İsmail Kartal:
"Öncelikle son 3 maçımızda, 118km ve üzeri koşan bir takımım var. Ülke puanına katkı vermişiz. Ülkemizi temsil eden tek takımız. Buraya da bu kadar yıpranmış şekilde gelen takımız. Rakibi santim santim analiz ettik. Golleri bulduk. Sonra hiç beklemediğimiz şekilde tribünlerin saldırısına uğradık. Kafama ve üzerime su şişeler, demir parçaları geldi. Biz yere yatmadık, provoke etmedik. Atılan cisimleri kenara taşıdık, Türk futboluna hizmet etmeye çalıştık. Maçı kazandık, maçtan sonra bir anda tribünde inenler tarafından takımım saldırıya uğradı. Sezonun ilk yarısında Trabzonspor bizim sahamızda kazandı, oyuncular sahanın ortasında birbirlerini sırlayarak havaya atarak sevindi. Bişey oldu mu? Neden biz burda kazanınca, sevinme hakkımız yok mu? Camialar, yönetimler arasında hiçbir şey yokken neden oluyor bunlar? Oyuncularımın kafasına cisimler geliyor, bu şartlarda maçı tatil etmeyip maçı bitirmeye çalıştı hakemler. Futbol dostluktur, arkadaşlıktır. Sağduyulu olmak gerekiyor. Burada resmen ikinci yarı tribün saldırısına uğradık. Birkaç önce de mağlup oldular ama hiç böyle bir şey yaşanmadı? Neden bize oluyor bunlar?"
"Benim kafamda hafif bir şişlik var. Bazıları gibi numara yapmıyorum. Ben sokakta yetişmiş bir insanım. Ben de Karadeniz çocuğuyum."
"İçerde birkaç antrenörün çenesi şişik, ağzı dudağı patlamış. Oğlumun kafası şişmiş, çocuğa vurmuşlar. Nasıl düzelteceğiz bu işleri! Fazla da konuşmak istemiyorum."
"Sahaya bu kadar madde atılması sebebiyle oyunumuz etkilendi. Bana da maddeler isabet etti. Biz provoke etmedik. Sahaya atılan şişeleri toplayarak futbola hizmet etmeye çalıştık. Maçı kazanmayı bildik."