İsteyince İyi Oynayan Bazı Adamlar | Uğur Meleke

Melih Sönmez

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Hep söylerim; soyunma odası koridorları, sokaklar gibi. Yani sokakta sen, ben, manav, bakkal ne konuşuyorsak, sporcular da orada kendi aralarında hemen hemen aynı sohbeti yapıyorlar.

Sezon başında masum ve değerli bir İtalyan teknik direktörle anlaşıyorsunuz; ona bir grup oyuncuyu kadro dışı bıraktırıp, kamuoyuna fikir onunmuş gibi sunuyorsunuz. Birkaç ay geçiyor, yönetim değişiyor, yalanınız ortaya çıkıyor. Üstelik yine onun görüşünü almadan, affediyorsunuz bu kez kadro dışı bıraktığınızı.

Nasıl Sabri’nin affedildiği o gün, sokaktaki adamın artık Prandelli’ye hiçbir inancı, itimadı kalmadıysa; sanırım aynı anda sporcunun da kalmıyor. O gün sokakta berberle nalbur Prandelli’yi nasıl doğruyorlarsa, Florya’nın yemekhanesinde de aynı acımasızlıkla doğranıyor İtalyan! Ve zaten o gün, fiş çekiliyor.

Prandelli gidiyor, Hamzaoğlu geliyor... O gün Florya’da fişi çeken aynı adamlar, aynı şekilde takıyorlar fişi prize, tamamlıyorlar devreyi! Çarklar yeniden dönmeye başlıyor. Selçuk İtalyanlar öncesinde bıraktığı top kazanma becerisini aniden tekrar hatırlıyor, Burak takım oyuncusu niteliklerini birden sergilemeye başlıyor. Emre Çolak pas dağıtıyor, Umut da savunmayı. Geceyle gündüz kadar değişiyor takımın görüntüsü. Efor muazzam. Çaba muazzam. Arzu muazzam. İnsan övmeli mi, yermeli mi şaşırıyor bu durumda! Dünkü performans kesinlikle övgüyü hak ediyor, sonuna kadar. Peki ya önceki performanslar ne olacak? Ona da bu sporcuların vicdanları karar verecek artık...

Tabii ki dünkü Galatasaray’ı sadece kafalarına göre fişi çekip/fişi takan sporcular üstünden okumak Hamzaoğlu’na büyük haksızlık olur. Hamza Hoca da bir tür neşter vurdu aslında takıma, belki formsuzları kenara oturtmadı, ama en azından unutulanları kazandı yeniden: Takımın her daim efor/dakika lideri olan Umut Bulut hak ettiği gibi 11’deydi dün gece. Takımın koşu içinde vites değiştirebilen, sıkışan anlarda bireysel çözüm üretebilen, üstelik de sürpriz bir şekilde geriden çıkmasına da yardım eden adamı Bruma da buldu kendini Hamzaoğlu ile. Bu iki sihirli dokunuş bile Hamzaoğlu için kredidir şüphesiz.

Evet, Galatasaray dün iyi oynayarak ve hak ederek kazandı, orta/uzun vadede bir şey söylemek içinse henüz erken. Çünkü orta/uzun vade performansını belirleyecek faktör şu: Bazı yerlilerdeki bu ani çıkış, kalıcı olacak mı? İsteyince iyi oynayan bazı adamlar, bir gün istememeye karar verirlerse ne olacak? Hamzaoğlu takımı bu isteyince oynayanların boyunduruğundan çıkarabilecek mi? Sanırım zaman gösterecek bunu da..

Kaynak: Milliyet

Hamza Hoca akıllı adamdır. Simdilik transfer yerine elimizdekinin kıymetini bilelim desede, kaynağı bulursa takımdan göndereceği ilk adamı cok iyi biliyorum. Kaynak geldikce bu takımın çehresi cok degisecek. Daha doğrusu sil bastan bir Galatasaray kurulacak.

Bence bu sene şampiyon olunmasada Hamza Hoca'ya destek cıkılmalı, bu adam bu isi biliyor kardesim, güvenelim artık.

Bu Ugur Meleke'nin Prandelli dunyanin en iyi hocasi tezi kendisini yakti.Cik TV ye yanildin bu adam bisey bilmiyomus de.Yok sabote yok koridor kendini kurtaricak guya.

Haklı noktaları olabilir ama Uğur Meleke'nin kendisine yakışan erden gösterip dünyanın en rezil ve gerikafalı hocalarından birini, romantik duygularla fazla abartmışım özür dilerim demeli.

umutla ilgili kısımlarına katılmıyorum
umut oynadığı her maç mücadele ediyor pres yapıyor savunma yapmaya çalışıyordu

Prandelli iyi bir hoca olabilir fakat kariyerinde İtalya dışında başka bir yerde çalışmamış bir adam. İtalya ile Türkiye arasında ciddi benzerlikler olabilir fakat yine de çok zor bir durum.

uğur melekenin yazılarına her zaman ön yargılı bakmışımdır, bu yazıda ön yargılarımı doğrular cinsten.Yazılarında bariz, kuş kokusu alıyorum ama türünü çözemiyorum.

Adama sormazlarmı, masum italyan neden yönetimi kendi işine karıştırtıyor ? yönetimin kadro üzerinde sahaya çıkacak takımı şekillendiriyorsa o adam teknik direktör değil tetikçinin kendisidir.Omurgalı bir adam olsa, önce takımı tanır herkese şans verir hak edene formayı hak etmeyene kulübeyi verirdi.Defolup gitti rahat ettik.

buadamın yazılarınıda buraya taşımayın artık çıkıp ben gs düşmanımıyım demesi gerekiyor.

Takımı sabote edenlerin olduğu kesin, bu her zaman olmuştur bazı oyuncular bazı hocaları göndermiştir,

ama delinin ve mancininin dünyanın en iyi hocaları olduğu konusu her zaman tartışmalıdır..

masum ve değerli bir İtalyan teknik direktörle anlaşıyorsunuz

Bu adam benim Amasyasporum da bile t.direktörlük yapamazdı.

Umut'a laf söylemese söylediklerine inanabilirdim.

Prandelli konusunda yanıldım diye söyledi zaten ? Keşke sallamadan önce bir araştırma yapıp sallasaydın

Bu adamin butun yorumlari Prandelliyi korumaya yonelik.Bizde biliyoruz selcugun prandelli yonetiminde rezil bir performans sergiledigini.Ama bir insan hic mi hocalarin sistemlerini karsilastirip onun uzerinden oyuncular hakkinda yorum yapmaz.Oyuncular robot degildir her sistemde mukemmel oynayacaklar diye bisey yok.Hadi diyelim sabote ediyorlardi.Prandelli o kadar vasifsizdi ki kendini sabote edeni,kotu oynayani goremiyordu.

Haklı noktaları olabilir ama Uğur Meleke'nin kendisine yakışan erden gösterip dünyanın en rezil ve gerikafalı hocalarından birini, romantik duygularla fazla abartmışım özür dilerim demeli.

''Ben Prandelli konusunda çok yanılmışım.Geçmiş kariyerlerine bakarak küçük şeylerden büyük işler çıkarmış bu adamı dünyanın en iyi 5 teknik direktörü içerisinde görürken beni çok yanılttı.Gerekirse bunun için özürde dilerim özür dilemekten gocunmam'' tarzı bir açıklaması vardı Trt'den ayrılmadan önce.

Bu adamin butun yorumlari Prandelliyi korumaya yonelik.Bizde biliyoruz selcugun prandelli yonetiminde rezil bir performans sergiledigini.Ama bir insan hic mi hocalarin sistemlerini karsilastirip onun uzerinden oyuncular hakkinda yorum yapmaz.Oyuncular robot degildir her sistemde mukemmel oynayacaklar diye bisey yok.Hadi diyelim sabote ediyorlardi.Prandelli o kadar vasifsizdi ki kendini sabote edeni,kotu oynayani goremiyordu.

Çok iyimsersin gayette doğru şeyler yazmış(Masum İtalyan lafları dışında).Sihirli değnek deymedi ya bu adamlara

Çok iyimsersin gayette doğru şeyler yazmış(Masum İtalyan lafları dışında).Sihirli değnek deymedi ya bu adamlara

Oyunu okuyamiyosunuz ki.Bu adam 1.bolgeden topu alip 3. Bolgeye topu tasimasi gereken adam.Bu iki italyan gereksizi takima ofans anlaminda bisey katmadigi icin.İlerde hic hareketli oyuncumuz kalmamisti.Adam topu aliyor hareketli oyuncu yok onde.Napicak ? Dikine gidip gol mu aticak.Geriye oynamak zorunda kaliyor tabiki de.Fatih Terim donemindeki selcuk neden iyiydi ? Fatih terim cok iyi bir taktisyen oldugu icin mi ? Hayir.Oyuncudan verim almasini biliyordu ve takimi fizik,mental ve saha ici dizilisi, ofans sekli, pres uygulama olarak iyi hazirliyordu.

Oyunu okuyamiyosunuz ki.Bu adam 1.bolgeden topu alip 3. Bolgeye topu tasimasi gereken adam.Bu iki italyan gereksizi takima ofans anlaminda bisey katmadigi icin.İlerde hic hareketli oyuncumuz kalmamisti.Adam topu aliyor hareketli oyuncu yok onde.Napicak ? Dikine gidip gol mu aticak.Geriye oynamak zorunda kaliyor tabiki de.Fatih Terim donemindeki selcuk neden iyiydi ? Fatih terim cok iyi bir taktisyen oldugu icin mi ? Hayir.Oyuncudan verim almasini biliyordu ve takimi fizik,mental ve saha ici dizilisi, ofans sekli, pres uygulama olarak iyi hazirliyordu.

Ya bu adamın yürümeye mecali yoktu.Sene başından beri kaçak oynuyordu.Dün 10 tane top kazanmış ? Bırakalım bu taktik ayaklarını herşey apaçık ortada.He kötümü yapmışlar Prandelliyi sabote ederek dersen iyi yapmışlar derim.

Ya bu adamın yürümeye mecali yoktu.Sene başından beri kaçak oynuyordu.Dün 10 tane top kazanmış ? Bırakalım bu taktik ayaklarını herşey apaçık ortada.He kötümü yapmışlar Prandelliyi sabote ederek dersen iyi yapmışlar derim.

Zaten benimde Selcuk'un prandelli donemindeki rezil performansini koruma cabam yok ki.Selcuk cok kotuydu belkide hamza hocaylada cok kotu oynayacak.Ama adama kotu oynarken salliyoruz zaten bari iyi oynarken tadini cikaralim

Zaten benimde Selcuk'un prandelli donemindeki rezil performansini koruma cabam yok ki.Selcuk cok kotuydu belkide hamza hocaylada cok kotu oynayacak.Ama adama kotu oynarken salliyoruz zaten bari iyi oynarken tadini cikaralim

Selçuğu severim iyi oynamasından da mutlu olurum.Fakat şu var 2 tane teknik adamın başını yemiş adamlara böyle müsamaha gösterirsen seni başınıda yakmayacaklarını nerden bilebilirsin ? Umarım ben yanılırım Hamza hocayla yükselişe geçer ve oyunuyla herşeyiyle bizi ileriye taşır.

Gerekli yaptırımı uygulamayan teknik heyet ve yönetimde Selçuk ve Burak kadar suçlu. 2 yıldır futbolla ilgileri olmamalarına rağmen hala oynatıyorsan sonuçlarına katlanmak durumundasın. Neredeyse tüm kararları hatalı olan bir teknik direktörü aklamaya yetecek bir durum değil.

Sezon sonunda ilgilenen bir kulüp bulunması halinde gönderilmeleri gerekli.

Geri
Üst Alt